"BU TƏRƏVƏZ ƏHVALI YÜKSƏLDİR
ENDOKRİNOLOQ İDDİA EDİR
Endokrinoloqu və dietoloq Yelena Çurakina bildirib ki, balqabaq orqanizm üçün faydalı olan müxtəlif qrup vitaminlər və mikroelementlərlə zəngindir.
Həkimin sözlərinə görə, balqabağın tərkibindəki fol turşusu, kalium, dəmir, sink və liflər həzmə müsbət təsir edir. Mütəxəssis əlavə edib ki,
bu tərəvəzin tərkibində əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa və stress səviyyəsini azaltmağa kömək edən triptofan adlı maddə də var.
Həkim bu tərəvəzi tərkibindəki xeyirli maddələri zədələmədən hazırlamağın ən yaxşı yollarını açıqlayıb.
Diyetoloq Çurakina deyib ki, balqabağı buxarda pörtlədilmiş və ya qaynadılmış yemək məsləhətdir.
Həkim qeyd edib ki, balqabaq bişdiyi zaman xeyirli təsirini saxlayan azsaylı tərəvəzlərdən biridir.
Çurakina bildirib ki, balqabaq tumları maqnezium, dəmir, sink və E vitamini kimi vitaminlərlə zəngindir - bu maddələr immunitet sisteminin gücləndirilməsi üçün çox vacibdir.
Bununla belə, toxumlar yüksək kalorili olduğuna görə normada istehlak edilməlidir. Həkim xəbərdarlıq edib ki, bəzi insanlarda balqabaq tumlarına qarşı allergiya ola bilər.
Saglamolun.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL
Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır
Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın
Ərbil toy fotolarını sildi
Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı