"BU TƏRƏVƏZ ƏHVALI YÜKSƏLDİR
ENDOKRİNOLOQ İDDİA EDİR
Endokrinoloqu və dietoloq Yelena Çurakina bildirib ki, balqabaq orqanizm üçün faydalı olan müxtəlif qrup vitaminlər və mikroelementlərlə zəngindir.
Həkimin sözlərinə görə, balqabağın tərkibindəki fol turşusu, kalium, dəmir, sink və liflər həzmə müsbət təsir edir. Mütəxəssis əlavə edib ki,
bu tərəvəzin tərkibində əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa və stress səviyyəsini azaltmağa kömək edən triptofan adlı maddə də var.
Həkim bu tərəvəzi tərkibindəki xeyirli maddələri zədələmədən hazırlamağın ən yaxşı yollarını açıqlayıb.
Diyetoloq Çurakina deyib ki, balqabağı buxarda pörtlədilmiş və ya qaynadılmış yemək məsləhətdir.
Həkim qeyd edib ki, balqabaq bişdiyi zaman xeyirli təsirini saxlayan azsaylı tərəvəzlərdən biridir.
Çurakina bildirib ki, balqabaq tumları maqnezium, dəmir, sink və E vitamini kimi vitaminlərlə zəngindir - bu maddələr immunitet sisteminin gücləndirilməsi üçün çox vacibdir.
Bununla belə, toxumlar yüksək kalorili olduğuna görə normada istehlak edilməlidir. Həkim xəbərdarlıq edib ki, bəzi insanlarda balqabaq tumlarına qarşı allergiya ola bilər.
Saglamolun.Az









Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Stress kişilərdə xərçəng yaradır
Pekkanda xərçəng aşkarlandı
Mənə pis rəy yazdıranlar elə öz həmkarlarımdır' - Əməkdar artist
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı