Bu vitamin trompa səbəb olur

Bu vitamin trompa səbəb olurK vitamini bədənimizdə, xüsusilə ürək və qan damarlarının sağlamlığı üçün mühüm rol oynayır. Qanın laxtalanmasından məsuldur, qanaxmanın dayandırılmasına kömək edir. Lakin onun artıqlığı qan laxtalanmasına səbəb ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, buna görə də risk altında olan insanlar K vitamini qəbul etməməli və müəyyən növ qidaların istehlakını məhdudlaşdırmalıdırlar.
Müsbət bağırsaq mikroflorasının fəaliyyəti sayəsində K vitamini orqanizmdə sintez oluna bilir. Lakin onun əsas hissəsi qida ilə orqanizmə daxil olur. K vitamini ilə zəngin qidalar arasında bu vitaminin əsas mənbələrindən biri olan ağ kələmi qeyd etmək olar. Yüksək miqdarda K vitamini olan digər qidalara qaraciyər, yumurta, donuz əti, turşəng, balqabaq və cəfəri daxildir. Bundan əlavə, K vitamini pomidor, kartof, yerkökü, çuğundur, balıq, avokado, süd məhsulları və şüyüddə ola bilər.
K vitamininin faydaları və zərərləri
K vitamini bədənə əhəmiyyətli faydalar verir. O, damar sağlamlığını dəstəkləyir, görmə kəskinliyini yaxşılaşdırır və təbii ki, qanın laxtalanması prosesində iştirak edir. Lakin onun artıqlığı tromboza meylli insanlar üçün təhlükəli ola bilər. Bu vitaminin artıqlığı qan laxtalanmasına səbəb ola bilər ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Buna görə də, qalın qanı olan və ya qan laxtalanmasına meylli insanlara K vitamini ilə zəngin qidaların qəbulunu məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu, tromboz və əlaqədar ağırlaşmaların inkişaf riskini azaltmağa kömək edəcək.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 901   Tarix: 31 iyul 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

turlar.az

reseptler aksessuarlar yemek reseptleri donlar yay ucun capiq ucun maz pehriz salatlar günün kombini kosmetika tapmaca oglan evi həsən bəy zərdabi sevgi sanamalar