Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır
"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır".
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyaya girərək tərkibindəki alüminiumu yeməyə keçirə bilər.
Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və yarıçiy qalır. Tomat kimi turş məhsullar da alüminiumla reaksiyaya girir və folqanı zədələyir. Həmçinin, sitrus meyvələri və kəskin ədviyyatlar folqa ilə təmasda olduqda kimyəvi reaksiya yaradır və nəticədə yemək alüminium hissəciklərini özünə çəkir.
Bıstrov deyib ki, təcrübəsiz evdar qadınlar bəzən ətin və ya balığın folqaya yapışmasından şikayətlənirlər. Onun sözlərinə görə, bunu aradan qaldırmaq üçün əvvəlcə məhsulu bişirmə kağızına büküb, sonra folqaya qoymaq lazımdır. Bu üsul həm folqanı qoruyur, həm də yeməyi daha yumşaq və şirəli edir.
İsmayıl
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq
Nərmindən növbəti qələbə nəğməsi - AUDİO
Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA
Kipr 'Avroviziya' təmsilçisini açıqladı
Bəzi səs rejissorları toyda mikrafonumuzun səsini azaldır' - Aynurdan iddia
Qadın özü işləməli, qazanmalıdır
Röya tarix yazdı - FOTOLAR
Mərdan Röya ilə layihə hazırlayır - FOTO