Bütün növ dəri problemləri üçün maskalar

Bütün növ dəri problemləri üçün maskalarYağlı, iltihablı, sızanaqlı, ləkəli dərilər nəinki xanımların, hətta bəylərin də qarşılaşdığı cild problemlərindəndir.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bal təbii olaraq antibakterialdır və dəriyə sızanaqla mübarizədə kömək edir. Nəmi özündə saxlayaraq cildi nəmləndirir, iltihabın qarşısını alır, məsaməlin ölçülərini gözlə görüləcək şəkildə kiçildir.
Ev şəraitində balla hazırlaya biləcəyiniz müxtəlif növ dəri problemləri üçün müalicəvi olan maskaları təqdim edirik. 
1. Sızanaqlı dərilər üçün bal maskası
Tərkibi:
1 çay qaşığı limon
1 xörək qaşığı bal
1 çay qaşığı qabartma tozu
Kiçik bir qaba limon suyu, bal və soda əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Üzünüzə və boynunuza göz ətrafına dəyməyəcək şəkildə çəkib 15 dəqiqə gözləyin. Maskanı əvvəlcə ilıq su ilə, sonra soyuq su ilə çıxarın.
2. Yağlı dərilər üçün bal maskası
Tərkibi:
1 çay qaşığı bal
1 çay qaşığı bentonit gil
1 çay qaşığı alma sirkəsi
Kiçik bir qabda gil, bal və alma sirkəsini birləşdirin. Qarışdırarkən metal vasitədən istifadə etməyin. Üz və boyun bölgəsinə çəkib 15 dəqiqədən sonra ilıq su yuyun.
3. İltihablı və ya həssas dərilər üçün bal maskası
Tərkibi:
1 çay qaşığı matça tozu
1 xörək qaşığı bal
1 çay qaşığı badam və ya jojoba yağı
Əgər matça tozu yoxdursa, yaşıl çay paketini kəsib içindəki yarpaqlardan istifadə edə bilərsiniz. Maskanı üzünüzdə 15 dəqiqə saxladıqdan sonra ilıq su yuyun.
4. Quru dərilər üçün bal maskası
Tərkibi:
2 yemək qaşığı bal
1/4 avokado püresi
2 xörək qaşığı badam
Maskanı üzünüzdə 15-20 dəqiqə saxladıqdan sonra yuyun.
5. Ləkə üçün bal maskası
Tərkibi:
1 çay qaşığı limon suyu
1 xörək qaşığı bal
1 xörək qaşığı qatıq
1/4 çay qaşığı sarıkök tozu
Bu qarışımı üzünüzə və boynunuza nazik bir təbəqə şəklində çəkib 20 dəqiqə gözləyin və isti su ilə yuyun. Maskanı həftədə bir dəfə tətbiq edin. Nəticəni əldə etmək 2-3 ay çəkəcək.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1031   Tarix: 30 yanvar 2022
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qarın yağlarını əridən 6 QİDA

Daha çox oturaq həyat tərzi, balanssız qidalanma vərdişləri və genetik faktorlar qarın nahiyəsində yağlarına səbəb ola bilər. Ancaq bu yağları sağlam qidalanma ilə əritmək mümkün ola bilər.   -a istinadən qarın yağını azald

.

Bu 3 məhsul xərçəngdən qoruyur

Terapevt Yelena Malışeva və kardioloq German Qandelman xərçəngin qarşısının alınması üçün faydalı olan 3 məhsulun adını açıqlayıblar. Onlar bu barədə "Birinci Kanal"da yayımlanan "Sağlam yaşa" proqramınd

.

İnsanlar niyə solaxay doğulur və beyinləri necə fərqlənir?

Sağ əli ilə rahat hərəkət edənlərin üstünlük təşkil etdiyi dünyada əksər şey solaxayları qeyri-dominant əllərindən istifadə edərək uyğunlaşmağa məcbur edir. Dünyada solaxayların payının əhəmiyyətli bir faiz təşkil etməsin

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahı

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri sade makiyaj sekilleri qis geyimləri 2024 kelem tutmasinin hazirlanmasi arıqlamaq qaydaları erzaqlar qadin dunyasi kosmetika qadin.az kondom novruza aid hakışta xeyanet dostluq