Cinsi zəiflik və impotensiyadan qoruyan QİDALAR – Diyetoloq tövsiyə edir

Cinsi zəiflik və impotensiyadan qoruyan QİDALAR – Diyetoloq tövsiyə edirQidalanma insan sağlamlığına çox böyük təsir edir. Müəyyən qida məhsulları xəstəliklərin riskini artıra, digərləri isə əksinə xəstəlik və pozulmalardan qoruya bilir.
Belə ki, şəkər insan sağlamlığı üçün ən ziyanlı, ürək-damar, qaraciyər və digər xəstəliklərin riskini artıran məhsuldur. Tərəvəzlər isə əkisnə ən faydalı və sağlamlığı qoruyan qidadır.   
Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadıa bildirir ki, tanınmış rusiyalı həkim-diyetoloq Yelena Solomatinanın sözlərinə görə, bəzi əlçatan və ucuz qida məhsulları kişiləri cinsi zəiflik, impotensiya və testosteronun azalmasından qoruya bilir.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, impotensiyadan qorunmaq üçün kişilər qidalanmaya yaxşı mənimsənilən zülal daxil etməlidir. Bu toyuq filesi, ət, kəsmik və yumurta kimi qidalardır.
Həmçinin əsas kişi hormonu olan testosteronun səviyyəsini normada saxlamaq və bununla da potensiyanın azalmasının qarşısını almaq üçün sinklə zəngin olan qidaları yemək lazımdır. Sinkin ən yaxşı mənbələri qoz, fındıq, araxis, keşyu, balqabaq tumları və dəniz məhsullarıdır.
Diyetoloqun sözlərinə görə, B 12 vitamini də cinsi zəiflik və impotensiyadan qoruyan əsas maddələrdən biridir. B12-nin mənbələri bunlardır: quş əti, toyuq qaraciyəri, qoyun içalatı, mosarella pendiri.
Solomatına kişilərə götərti (xüsusilə ispanaq), ədviyyatlar, lifli qidalar, balıq kimi qidaları qəbul etməyi tövsiyə edir.
Spirtli içkilər, çoxlu miqdarda qəhvə, şirniyyatlar, şirin qazlı içkilər, pivə kişi orqanizmini qocaldır və potensiyanın azalmasına səbəb olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1096   Tarix: 03 mart 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

turlar.az

qadin dunyasi qis geyimləri 2025 geyim seçimi elme aid atalar sozu kekslər mantı reseptleri bilincik resepti kosmetika tapmacalar üzeyir hacıbəyli uşaq nece olur kökəlmək üçün xeyanet