Dəri üçün çay maskaları

Dəri üçün çay maskalarıÇay gündəlik həyatda ən çox istifadə olunan içkilərdən biridir. O, soyuq günlərdə qəlbə hərarət, isti havalarda isə sərinlik gətirir. Əslində isə onun keyfiyyəti təkcə bununla məhdudlaşmır.
Çay təbii və effektli kosmetoloji vasitə hesab olunur, təmiz, qızartısız, sızanaqsız və ləkəsiz dəriyə sahib olmaqda müstəsna rola malikdir.
Əl-üzü yuyarkən sabun və su əvəzinə dondurulmuş yaşıl çayın buz parçalarından istifadə etmək olar. Dondurulmuş yaşıl çay dərini təravətli edir, yorğunluq izlərini aradan qaldırır, dərini tonusda saxlayır. Səhər və axşam yatmazdan əvvəl, yaxud günün istənilən vaxtında üzü təravətləndirmək üçün buz parçaları ilə silmək lazımdır. Makiyaj üçün istifadə edilən vasitəni zəif çay məhlulu ilə əvəz etmək olar. Sızanaqlar və üzdə olan digər iltihabi proseslər zamanı dərini karkade çayı ilə silmək çox faydalıdır. Çay maskaları üzdə yaranan iltihab, dəri məsamələri və damarların genişlənməsi zamanı günəşin təsirindən qoruyur. Bunun üçün tənzif çayda isladılır və 10-20 dəqiqə müddətində dərinin üzərinə qoyulur. Dəri quru olanda maskadan sonra qidalandırıcı krem çəkmək olar. Bir xörək qaşığı un tünd çay ilə qarışdırılaraq xama konsentrasiyasına çatdırılır və bir yumurta sarısı əlavə edilərək dərinin üzərinə çəkilir, 10-15 dəqiqə saxlanandan sonra isti su ilə yuyulur.
Günəş altında qaralmış dərinin rəngini saxlamaq üçün də çay maskasından istifadə etmək olar. Səhər və axşam əl-üzü yuyandan sonra çay məhlulu ilə üz silinir, gözaltı tuluqlarda və göz qapaqlarının şişkinliyində dəm çaynikinin dibində qalmış çay qalığı xama ilə qarışdırılaraq 5-10 dəqiqə müddətində göz qapaqlarının üstündə saxlanılır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1705   Tarix: 03 iyun 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı

Alman alimlər səhər zəif işığın depressiyaya səbəb ola biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, Alman tədqiqatçıların araşdırmasına görə səhər saatlarını zəif işıq altında keçirmək sağlam insanlarda depressiyaya xa

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

geyim və ayaqqabılar geyim şəkilləri kosmetoloq qadindunyasi.az xiyarın faydaları qadın sonsuzluğu seksin növləri kosmetika aydin sani pomidor mekteb bayati salam