Diabet və təzyiq xəstələri - Qaynadıb suyunu içsə
Sumax bitkisi Azərbaycanda yetişir. Mətbəxdə, qidada istifadə etdiyimiz sumax bu bitkinin zəhərsiz növü olub, turş dada malikdir. Limon olmayanda qədimdə baba-nənələrimiz sumax istifadə edirdi.
Sumaxı qurudub, xırdalayıb, ovub ədviyyat kimi istifadə edirlər. Onun faydaları çoxdur.
Medicina.az yüksək təzyiq və diabet xəstələri üçün sumaxı qaynadıb içməyin faydasını təqdim edir.
Sumax qanda insilunu tənzimləyir və təzyiqi salır.
Yaxşı olar ki, sumaxın özünün hələ tox halına salınmamış yabanı meyvəsini tapasız. Olmasa elə adi üyüdülmüş sumaxdan da 200 qr götürüb, yarım litr suda qaynadın. Bir dəfə qaynara düşən kimi götürüb süzün və termosa tökün. Gün ərzində bunu yeməkdən sonra yarım stəkan olmaqla içib bitirin.
Həftədə 2 dəfə qəbul etsəniz kifayətdir.
Bu su sinir sistemini də normaya salır, əsəbi sakitləşdirir, yorğunluğu çıxarır.
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Quş qripi sürətlə yayılır – Rekord səviyyədə yoluxma
Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı
Artıq yeriməyi unutmuşam' - Qəzaya düşən müğənni
Gündə 2 ədəd mandarinin sağlamlığa faydaları
"Ledi Qaqa mənə həsəd aparır" – Elza Seyidcahan
Azərbaycanda uşaqlar arasında yeni xəstəlik yayılır - XƏBƏRDARLIQ
Muazzez Abacının sərvəti açıqlandı
Musiqiçiyə yox, ombasını böyüdənlərə hörmət qoyurlar
Enerji içkisinə görə şikəst qaldı
Səsimdən başqa hər yerim əməliyyatla düzəlib' - Ülviyyədən etiraf