DİQQƏT: Hamiləlikdə popkorn yemək olarmı?
Kinoda və ya evinizdə film izləyərkən yediyiniz popkornun xeyri, yoxsa ziyanı var? Məhz hamiləlik dövründə partlamış qarğıdalı istehlakı haqqında bilinməsi lazım olanları Qadinla.com sizə açıqlayır.
Dəyişən mövsüm şərtləri ilə bərabər soyuq havada gəzməkdənsə evdə vaxt keçirmək ən idealıdır. Xüsusilə də hamiləlik dövründəki qadınlar, özlərini və bətnlərindəki körpələrini xəstəliklərdən qorumaq üçün qeyri-adi vasvası davranmalıdır. Bunun içində ən uyğun şərait ev şəraitidir. Evinizdə həyat yoldaşınızla birlikdə seyr edəcəyiniz kefli bir filmin yanında olmazsa olmaz popkorn istəyə bilərsiz. Bəs hamilə qadına partlamış qarğıdalı yemək zərərli mı? Gəlin birlikdə araşdıraq.
100 qram popkornun 365 kcala uyğun gəlir və körpə sağlamlığındakı təsirləri bu şəkildədir:
Hamiləlikdə ehtiyac duyulan lif və zülal baxımından zəngindir. Hazırlaması praktiki və aşağı kalorili olan partlamış qarğıdalı aclığı yatırtmaq və ya istehlak edəcəyiniz ən ideal atıştırmalıklardandır.
Kilo aldırmağa meylli olmayan və qidalandırıcı dəyərləri olan partlamış misir, olduqca lifli olduğuna görə hamiləlikdə görülən qəbizlik probleminin də önünə keçir. Misirin daxilindəki fol turşusu, doğulacaq olan körpə doğuş qüsuru risklərini minimuma endirir.
Ən sağlam partlamış qarğıdalı üsulu isə zeytun yağı ilə hazırlanan popkorndur. Sizdə zeytun yağı əlavə edərək hazırladığınız qarğıdalıları sərf edərək uşağınıza olan faydalarını artıra bilərsiz.
HAMİLƏLİKDƏ TƏZƏ QARĞIDALI YEYİLİR Mİ? FAYDALARI NƏLƏR?
Süd qarğıdalının tərkibindəki B12 vitamini hamiləlik qan azlığında önə keçərək, yeni qan hüceyrələrinin yaradılmasını dəstəkləyir.
Ana namizədinin bətnindəki körpənin yaddaş inkişafı baxımından əhəmiyyətlidir.
Əzələ pozulmalarına qarşı uşağınızı qoruyur.
İmmunitet sistemini gücləndirir.
f Paylaş