Ən zərərli səhər yeməkləri - Avstraliyalı diyetoloq sadaladı

Ən zərərli səhər yeməkləri - Avstraliyalı diyetoloq sadaladıAvstraliyalı diyetoloq Syuzi Barell səhər yeməyi zamanı yeyilməməsi gərək olan ərzaq məhsullarını sadalayıb.
Milli.Az Sputnik Azərbaycan-a istinadən bildirir ki, diyetoloq ən zərərli səhər yeməyi kimi pita adlanan kökənin adını çəkir: bu kökələrin tərkibində həddən artıq karbohidrat var və bu da qanda şəkərin artmasına gətirib çıxarır. Beləliklə, 100 uham məhsula 60-80 qram karbohidrat düşür.
Səhər yeməyi üçün daha bir ziyanlı məhsul xırçıldayan yumaqdır. Barell izah edir ki, onların tərkibində çox az miqdarda qida lifi var və onlar insanı uzun müddətlik doydura bilmir. Bu, xüsusilə uşaqlar üçün ziyanlıdır. Çünki səhər tezdən belə qidaya öyrəşən uşaqlar eyni zamanda şirin qidaya da öyrəşirlər.
Alternativ kimi diyetoloq qoz, fındıq, tum, xırda doğranmış meyvə qurusu, dənli bitkilər qarışığından hazırlanmış qidanı və ya şəkərsiz yulafı məsləhət görür. Onlara bir az bal və ya giləmeyvə şirəsi əlavə etmək olar.
Səhər yeməyi üçün qayğanaq, tərəvəz və ya nazik ətlə çörək faydalı ola bilər. Əgər ət donuz ətidirsə, onu çovdar unundan hazırlanan çörəklə yemək yaxşıdır. Çünki belə ətdə piy həddən artıq çox olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1606   Tarix: 01 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

turlar.az

reseptler hamiləlik kosmetik vasiteler qara gavali salati reyhan kampotu pul kisəsi ana haqqinda atalar sozleri kosmetika qaynanaya aid novruz hakıştası pizza salatlar novruza aid hakistalar