paxlava

Paxlava diyarı Qaziantep

Əsrlərdir türk şirniyyatları dedikdə ağla ilk gələn paxlava olub. Populyarlıq zirvəsindən düşməyən bənzərsiz şirniyyatı hazırlamaq üçün 40-50 xəmir nazik şəkildə yayılır. 1 millimetrdən nazik xəmirlər yağlanmış siniyə üst-üst

Kəsmikli soçi paxlavası - VİDEO

Ərzaqlar. 500qr un (200qr-lıq stəkanla 4 stəkan). 375qr yağ. 3 yumurtanın sarısı. 90qr şəkər tozu (200qramlıq stəkanla 1/2 stəkan). 175qr 25%-li xama (1 balaca qutu). 1 bağlama şəkərli vanil. 1 bağlama qabartma tozu. yarı

Soçi paxlavası - RESEPT

Məhsullar:. - 3 yumurta. - 2 yumurta ağı. - 250 qram kərə yağı. - apardığı qədər un. - yarım çay qaşığı soda. İçlik üçün lazım olanlar və onun hazırlanma qaydası:. - 1 stəkan doğranmıs (bir az iri şəkildə doğranmalıdır

Türk paxlavası

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 1 stəkan süd. 150 qr duru yağ. 20 qr maya. 1 qaşıq üzüm şirəsi. 1 yumurta. Un –apardığı qədər. İçlik: . Qoz – 300 qr. Yağ -500 qr. şəkər tozunu – 300 qr. Şərbət üçün : 2 stəkan şəkər tozu, 1 stəka

Gəncə paxlavası

Tərkibi:. Xəmir üçün: . Əla növ buğda unu-300 qr. Yumurta 1-2 ədəd. Duz-3q. İçlik üçün: . Badam-180 qr. Şəkər tozu-180 qr. Darçın-3qr. Sərbət üçün:. Şəkər-160qr. Bal-40qr. Təbəqələrin arasına sürtmək üçün:. Yağ-40 qr. Səthin

Bakı paxlavası

Tərkibi:. Əla növ buğda unu-250 qr. Ərinmiş yağ-60qr. Üzlü süd-80 qr. Yumurta-1 ədəd. Maya-8qr. Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi-200qr. Şəkər-200 qr. Zəfəran-0,4 qr. Vanilin-0,2qr. Bal-20qr. Hazırlanması:. İçlik: Badamı

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava

(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. İç üçün:. 4-5 s




paxlava melumatlari 2023, paxlava haqqinda melumat , paxlava xeberleri, paxlava haqqinda ətraflı xanim.az saytında öyrənə bilərsiz

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri aksessuarlar kosmetik vasiteler dini geyimler illik bürclər usaq otagi dizaynlari 2022 geyimi kosmetika başda ms itbutnu