paxlava

.

Paxlava diyarı Qaziantep

Əsrlərdir türk şirniyyatları dedikdə ağla ilk gələn paxlava olub. Populyarlıq zirvəsindən düşməyən bənzərsiz şirniyyatı hazırlamaq üçün 40-50 xəmir nazik şəkildə yayılır. 1 millimetrdən nazik xəmirlər yağlanmış siniyə üst-üst

.

Kəsmikli soçi paxlavası - VİDEO

Ərzaqlar. 500qr un (200qr-lıq stəkanla 4 stəkan). 375qr yağ. 3 yumurtanın sarısı. 90qr şəkər tozu (200qramlıq stəkanla 1/2 stəkan). 175qr 25%-li xama (1 balaca qutu). 1 bağlama şəkərli vanil. 1 bağlama qabartma tozu. yarı

.

Soçi paxlavası - RESEPT

Məhsullar:. - 3 yumurta. - 2 yumurta ağı. - 250 qram kərə yağı. - apardığı qədər un. - yarım çay qaşığı soda. İçlik üçün lazım olanlar və onun hazırlanma qaydası:. - 1 stəkan doğranmıs (bir az iri şəkildə doğranmalıdır

.

Türk paxlavası

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 1 stəkan süd. 150 qr duru yağ. 20 qr maya. 1 qaşıq üzüm şirəsi. 1 yumurta. Un –apardığı qədər. İçlik: . Qoz – 300 qr. Yağ -500 qr. şəkər tozunu – 300 qr. Şərbət üçün : 2 stəkan şəkər tozu, 1 stəka

.

Gəncə paxlavası

Tərkibi:. Xəmir üçün: . Əla növ buğda unu-300 qr. Yumurta 1-2 ədəd. Duz-3q. İçlik üçün: . Badam-180 qr. Şəkər tozu-180 qr. Darçın-3qr. Sərbət üçün:. Şəkər-160qr. Bal-40qr. Təbəqələrin arasına sürtmək üçün:. Yağ-40 qr. Səthin

.

Bakı paxlavası

Tərkibi:. Əla növ buğda unu-250 qr. Ərinmiş yağ-60qr. Üzlü süd-80 qr. Yumurta-1 ədəd. Maya-8qr. Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi-200qr. Şəkər-200 qr. Zəfəran-0,4 qr. Vanilin-0,2qr. Bal-20qr. Hazırlanması:. İçlik: Badamı

.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava

(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. İç üçün:. 4-5 s

.

Ramazandan sonra bunları edin - Vacib məsləhətlər

Ramazan ayında tamamilə fərqli pəhrizə keçdikdən sonra bayram zamanı birdən-birə normala keçmək orqanizmdə şok effekti yarada bilər. Normal nizama keçid 3-4 gün ərzində olmalıdır. -a istinadən bildirir ki, Ramazan ayınd

.

Bayramda aldığımız kiloları necə verək? – mütəxəssis AÇIQLADI

Novruzda hər birimizin bayram süfrəsini növbənöv şirniyyatlar, milli yeməklərimiz bəzəyir. Bayramda bolluca paxlava, şəkərbura, qoğal, badambura və saymaqla bitməyən şirniyyatlardan yeyib, kefini çıxartdıq. Lakin bayramd

.

Novruz bayramından sonra hansı xəstəliklər kəskinləşir?

Bayram günlərində hər evdə masalarda məcməyi dolu şirniyyat, qoz-fındıq, müxtəlif çərəzlər qoyuldu. Ailənin bütün üzvləri uşaqdan tutmuş yaşlıya kimi çayla paxlava, şəkərbura, qoğal yeyəcək, tez-tez də ağzına ləbləbi atacaq

.

Peyğəmbərin yetişdirdiyi və ən yaxşı dediyi xurma hansıdır?

Ramazan ayında iftar süfrələrimizi bəzəyən, sağlamlığa həddən artıq faydalı olan xurmanın müxtəlif çeşidləri var. Onlardan ən yaxşı növləri təqdim edirik:. Açve xurması. Sehr və zəhərin qarşısını aldığı deyilən Açve xurmasını

.

Bayramda necə qidalanmalıyıq? – MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

"Bayramlarda, toy və ad günü məclislərində gündəlik qida normasından artıq qəbul olunan qida orqanizmdə bir çox sağlamlıq problemlərinə yol açır". . xəbər verir ki, bu sözləri -a açıqlamasında sağlam qidalanma mütəxəssis

.

1 şəkərburaya görə 33 dəqiqə qaçmalıyıq: BAYRAM ŞİRNİYYATLARININ KALORİSİ

Bayram günlərində yüksək kalorili qidalar süfrələrimizdə üstünlük təşkil edir. Boyu 1 metr 60 santimetr, çəkisi 63 kiloqram olan və hərəkətsiz həyat tərzi keçirən bir qadın gün ərzində 1550 kalori almalıdır. Hesablamalar

.

Əsl bədbəxt ermənilik: bu xalqın nəyi doğrudur? - ARAŞDIRMA

Erməni tarixinin təxəyyül məhsulu, illüziyalar və saxtakarlıqdan ibarət olması artıq faktdır. Ermənilər bunu etiraf etmir, hər vəchlə sübut etməyə çalışırlar ki, sən demə, "Great Armenian Highland", yəni "Böyü

.

8 peşə öyrənən əslən azərbaycanlı olan müğənni: Xəyalım tır sürücüsü olmaq idi

"13 yaşımda ailəmlə İngiltərəyə getdik. Çətin vaxtlarda orada yaşamağa başladıq. Qürbətdə idim, ingilis dilindən anlayışım yox idi. Yolları tanımırdım, avtobusa belə minə bilmirdim. Qohumlarımın sayəsində gəzirdik. Əkizlə

.

Ofisdə sağlam qidalanma üçün ipucları

Az qala hamımız şəxsi həyatımızı işimizə qurban veririk. İşə gecikməmək və ya bəzi işləri çatdırmaq üçün az yatırıq, səhər yeməyini yemirik, işdə çox yorulduğumuzu söyləyərək idman etməyə enerjimizin qalmadığından şikayə

.

Bu qidalar uşaqların boyunu uzadır

Uşaqların inkişafı dövründə boyun artmasının əhəmiyyəti çox böyükdür. Uşağının uca boylu olması bir çox valideynin istəyidir. Bəs, uşaqların boyunun uzanması üçün hansı qidalardan və vasitələrdən istifadə etmək lazımdır?

.

Nə qədər şirniyyat yesəniz, bir o qədər də su için… Bir kalori – bir millilitr su

Son illərin ən uzun ac qalınan oruc dövründən sonra bayramda yeyilən şirniyyatlar orqanizmi normadan artıq yükləyərək yorur. Bayram günləri ərzində, oruc zamanı yetərincə su qəbul etmək böyük əhəmiyyət daşıyır. Sağlam yaşa

.

Üz quruluşunuza uyğun gələn SAÇ KƏSİMLƏRİ

Yəqin ki, çoxunuz saç kəsərkən üz quruluşunuza yaraşıb-yaraşmamağından ehtiyat edirsiniz. Beləliklə, bu dəfə sizləri nəzərə alaraq üz quruluşuna görə saç kəsimlərini təqdim edirik. Yumru üz. Balanslı bir üz quruluşudur. Əgə

.

Mədə turşuluğu zamanı hil çayı içmək faydalıdır

Novruz süfrəsinin təamları hilsiz başa gəlmir. Şəkərbura və paxlavanın hazırlanmasında ondan istifadə olunur. Hilin dənələrini qovurub üyüdəndən sonra şirniyyatın içinə qatırlar.  AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, dünyad

.

Kimlər Novruz xonçasından uzaq durmalıdır? - Şirniyyat, qoz-fındıq bu xəstələrə QADAĞANDIR

Bütün evlərdə dadlı, bəzəkli, şirniyyatlı Novruz xonçaları qurulur, martın 25-nə kimi bayram tətili boyunca böyükdən kiçiyə hər kəs o nemətlərdən dadacaq. Ta ki, Novruz bitənə kimi. Bəs yağlı, şəkərli, qoz, fındıqlı kaloril

Digərləri göstər



paxlava melumatlari 2024, paxlava haqqinda melumat , paxlava xeberleri, paxlava haqqinda ətraflı xanim.az saytında öyrənə bilərsiz

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik toy makiyaji sekilleri geyim dəbləri zeytun mürəbbəsi münasibətlər düz qarın balıq və dəniz məhsulları kosmetika baldiza aid hakisda vətənə aid bayatı suni mayalanma üzeyir hacıbəyli ikizler