paxlava

Bayramda çox şəkərbura, paxlava yeməyin zərərləri
Şəkərbura və paxlava Azərbaycanın ən məşhur şirniyyatları sırasına daxildir və xüsusilə Novruz bayramında süfrələrin ayrılmaz hissəsinə çevrilir. Lakin bu şirniyyatların həddindən artıq istehlakı müəyyən sağlamlıq problemlərin

Paxlava diyarı Qaziantep
Əsrlərdir türk şirniyyatları dedikdə ağla ilk gələn paxlava olub. Populyarlıq zirvəsindən düşməyən bənzərsiz şirniyyatı hazırlamaq üçün 40-50 xəmir nazik şəkildə yayılır. 1 millimetrdən nazik xəmirlər yağlanmış siniyə üst-üst

Kəsmikli soçi paxlavası - VİDEO
Ərzaqlar. 500qr un (200qr-lıq stəkanla 4 stəkan). 375qr yağ. 3 yumurtanın sarısı. 90qr şəkər tozu (200qramlıq stəkanla 1/2 stəkan). 175qr 25%-li xama (1 balaca qutu). 1 bağlama şəkərli vanil. 1 bağlama qabartma tozu. yarı

Soçi paxlavası - RESEPT
Məhsullar:. - 3 yumurta. - 2 yumurta ağı. - 250 qram kərə yağı. - apardığı qədər un. - yarım çay qaşığı soda. İçlik üçün lazım olanlar və onun hazırlanma qaydası:. - 1 stəkan doğranmıs (bir az iri şəkildə doğranmalıdır

Türk paxlavası
Tərkibi:. Xəmir üçün:. 1 stəkan süd. 150 qr duru yağ. 20 qr maya. 1 qaşıq üzüm şirəsi. 1 yumurta. Un –apardığı qədər. İçlik: . Qoz – 300 qr. Yağ -500 qr. şəkər tozunu – 300 qr. Şərbət üçün : 2 stəkan şəkər tozu, 1 stəka

Gəncə paxlavası
Tərkibi:. Xəmir üçün: . Əla növ buğda unu-300 qr. Yumurta 1-2 ədəd. Duz-3q. İçlik üçün: . Badam-180 qr. Şəkər tozu-180 qr. Darçın-3qr. Sərbət üçün:. Şəkər-160qr. Bal-40qr. Təbəqələrin arasına sürtmək üçün:. Yağ-40 qr. Səthin

Bakı paxlavası
Tərkibi:. Əla növ buğda unu-250 qr. Ərinmiş yağ-60qr. Üzlü süd-80 qr. Yumurta-1 ədəd. Maya-8qr. Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi-200qr. Şəkər-200 qr. Zəfəran-0,4 qr. Vanilin-0,2qr. Bal-20qr. Hazırlanması:. İçlik: Badamı

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava
(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. İç üçün:. 4-5 s

Bayram günlərində qidalanma: 5 qızıl qayda - dietoloq
Bayram günlərində yağlı və ağır qidaların, eləcə də şəkərli məhsulların həddindən artıq istehlakı həzm problemlərinə, qan şəkərinin ani yüksəlməsinə, arterial təzyiqin artmasına və çəki probleminə səbəb ola bilər. Xüsusil

Bu, mədəni yolçuluğun bir növüdür' - Tarix Əliyev
"İki gündür ki, Novruz bayramı ilə bağlı təbriklər bir yana qalsın, üstündə papaq şəkili olan bank kartları atırlar. Üstündə də qapının döymək səsini atırlar. Bu nə deməkdir? Bu mədəni pul istəmək deməkdir, yoxsa kimins

Kolbasada ət əvəzinə toyuq başı istifadə ediblər - Nazirlik yeni siyahı yaydı
Bəzi kolbasalarda ət əvəzinə toyuq başına rast gəlinib. xəbər verir ki, bu barədə Türkiyənin kənd təsərrüfatı nazirliyinin qida saxtakarlığı ilə bağlı yeni məlumatında qeyd olunub. Türkiyənin kənd təsərrüfatı nazirliyi apardığ

Canan Karatay: Qaşıq dolusu zəhər yeyirik
Professor Dr. Canan Karatay keyfiyyətsiz karbohidratlarla yüklənmiş qidaların insan sağlamlığına zəhərli təsir göstərdiyi barədə xəbərdarlıq edib. Bu cür qidaların qan şəkərini artırdığını deyən Karatay, müntəzəm olaraq sağla

Çox yeyiləndə ağır xəstəlik yaradır - Diqqət
Paxlava müxtəlif növ şərbət və içliklərlə hazırlanmış həddindən artıq şirin və un məmulatıdır. Bir çox mədəniyyətdə məşhur olan bu şirniyyat xüsusilə şirin dadı və xırt-xırt quruluşu ilə tanınır. Lakin, çox sayda müsbət xüsusiyyət

Yuxuda şirniyyat görmək nəyə işarədir?
Yuxu mücərrəd bir anlayışdır. Yuxu yozmaları və yuxu terminləri ilk yarandığı gündən bəri filosoflar və elm adamları bununla bağlı çox araşdırma edir. Yuxuların mənasını müxtəlif yollarla izah edirlər. Bir çoxları iddia edi

Bunu edin, 15 saniyəyə ürəyinizin sağlamlığını öyrənin
İki barmağınızı qatlamaqla orqanizminizin sizə nə demək istədiyini öyrənə bilərsiniz. Bu çox asandır. -a istinadən türkiyəli həkim Müfit Karacabeyliyə istinadən bu sağlamlıq testini təqdim edir. İki əlinizin şəhadət barmağın

15 saniyəyə ürəyinizin sağlamlığını yoxlayın - Həkimə getməyə ehtiyac yoxdur
İki barmağınızı qatlamaqla orqanizminizin sizə nə demək istədiyini öyrənə bilərsiniz. Bu çox asandır. -a istinadən türkiyəli həkim Müfit Karacabeyliyə istinadən bu sağlamlıq testini təqdim edir. İki əlinizin şəhadət barmağın

Ramazandan sonra bunları edin - Vacib məsləhətlər
Ramazan ayında tamamilə fərqli pəhrizə keçdikdən sonra bayram zamanı birdən-birə normala keçmək orqanizmdə şok effekti yarada bilər. Normal nizama keçid 3-4 gün ərzində olmalıdır. -a istinadən bildirir ki, Ramazan ayınd

Bayramda aldığımız kiloları necə verək? – mütəxəssis AÇIQLADI
Novruzda hər birimizin bayram süfrəsini növbənöv şirniyyatlar, milli yeməklərimiz bəzəyir. Bayramda bolluca paxlava, şəkərbura, qoğal, badambura və saymaqla bitməyən şirniyyatlardan yeyib, kefini çıxartdıq. Lakin bayramd

Novruz bayramından sonra hansı xəstəliklər kəskinləşir?
Bayram günlərində hər evdə masalarda məcməyi dolu şirniyyat, qoz-fındıq, müxtəlif çərəzlər qoyuldu. Ailənin bütün üzvləri uşaqdan tutmuş yaşlıya kimi çayla paxlava, şəkərbura, qoğal yeyəcək, tez-tez də ağzına ləbləbi atacaq

Peyğəmbərin yetişdirdiyi və ən yaxşı dediyi xurma hansıdır?
Ramazan ayında iftar süfrələrimizi bəzəyən, sağlamlığa həddən artıq faydalı olan xurmanın müxtəlif çeşidləri var. Onlardan ən yaxşı növləri təqdim edirik:. Açve xurması. Sehr və zəhərin qarşısını aldığı deyilən Açve xurmasını

Bayramda necə qidalanmalıyıq? – MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI
"Bayramlarda, toy və ad günü məclislərində gündəlik qida normasından artıq qəbul olunan qida orqanizmdə bir çox sağlamlıq problemlərinə yol açır". . xəbər verir ki, bu sözləri -a açıqlamasında sağlam qidalanma mütəxəssis
paxlava melumatlari 2025, paxlava haqqinda melumat , paxlava xeberleri, paxlava haqqinda ətraflı xanim.az saytında öyrənə bilərsiz