Bakı paxlavası
Tərkibi:
Əla növ buğda unu-250 qr
Ərinmiş yağ-60qr
Üzlü süd-80 qr
Yumurta-1 ədəd
Maya-8qr
Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi-200qr
Şəkər-200 qr
Zəfəran-0,4 qr
Vanilin-0,2qr
Bal-20qr
Hazırlanması:
İçlik: Badamın ləpəsini qaynar suya tökürlər, qabığı asanlıqla çıxana qədər (5-8 dəqiqə) pörtürlər, qabıqdan çıxarıb azacıq qurudaraq xırda gözlü badam 1:1 nisbətində şəkərlə qarışdırırlar.
Ələnmiş un qatıb bərk xəmir yoğurulur. Xəmir 1-1,5 saat saxlanılır. Xəmir 0,5 mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibinə yağ sürtülür və qatı sərilib üstünə 3-4 mm qalınılığında içlik tökülür.
İçliyin üstünə ikinci xəmir qatı salınır, yağ sürtülüb yenidən iclik tökülür və bu qayda 8-10 qata qədər davam edilir. Sonra paxlava 10x4 sm ölçüdə romb şəklində kəsilir, üst qatına zəfəran şirəsi qatılmış yumurta sarısı çəkilir. Hər paxlavanın ortasına yarım ləpə və yaxud püstə qoyulur. Paxlavanı 180-200 dərəcədə 35-40 dəqiqə bişirirlər. Hazır olmağa 15 dəqiqə qalmış üstünə şərbət və yaxud bal tökülür.









Fərdadan 'Survivor'a qatılması haqda iddialara CAVAB
Barbi'yə bənzəmək istəyirdi: 27-ci əməliyyatında həyatını itirdi
Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı
Fərda və Elməddin barışdı
O məşhurlarla bağlı qərar verildi
100 baldan 99-nu qazandı: Ən sağlam çay məlum oldu
Bu ədviyyatı pəhrizinizə əlavə edin – Şəkəri azaldır və ürəyi qoruyur
İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida
Bengü onunla tərəf müqabili olmaq istəyir
AYRILIQ İDDİASI - İrem Derici nişanlısını sildi
Sofi Terner və Kris Martinin yeni eşqə başladığı məlum olub
Conni Depp 'Milad nəğməsi' filmində rol alacaq
Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq
Xərçəngin ən təhlükəli növü belə yaranır
Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var