Bakı paxlavası
Tərkibi:
Əla növ buğda unu-250 qr
Ərinmiş yağ-60qr
Üzlü süd-80 qr
Yumurta-1 ədəd
Maya-8qr
Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi-200qr
Şəkər-200 qr
Zəfəran-0,4 qr
Vanilin-0,2qr
Bal-20qr
Hazırlanması:
İçlik: Badamın ləpəsini qaynar suya tökürlər, qabığı asanlıqla çıxana qədər (5-8 dəqiqə) pörtürlər, qabıqdan çıxarıb azacıq qurudaraq xırda gözlü badam 1:1 nisbətində şəkərlə qarışdırırlar.
Ələnmiş un qatıb bərk xəmir yoğurulur. Xəmir 1-1,5 saat saxlanılır. Xəmir 0,5 mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibinə yağ sürtülür və qatı sərilib üstünə 3-4 mm qalınılığında içlik tökülür.
İçliyin üstünə ikinci xəmir qatı salınır, yağ sürtülüb yenidən iclik tökülür və bu qayda 8-10 qata qədər davam edilir. Sonra paxlava 10x4 sm ölçüdə romb şəklində kəsilir, üst qatına zəfəran şirəsi qatılmış yumurta sarısı çəkilir. Hər paxlavanın ortasına yarım ləpə və yaxud püstə qoyulur. Paxlavanı 180-200 dərəcədə 35-40 dəqiqə bişirirlər. Hazır olmağa 15 dəqiqə qalmış üstünə şərbət və yaxud bal tökülür.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş