sebet.az onlayn maqazin

Bakı paxlavası

Bakı paxlavasıTərkibi:

Əla növ buğda unu-250 qr
Ərinmiş yağ-60qr
Üzlü süd-80 qr
Yumurta-1 ədəd
Maya-8qr
Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi-200qr
Şəkər-200 qr
Zəfəran-0,4 qr
Vanilin-0,2qr
Bal-20qr

Hazırlanması:

İçlik: Badamın ləpəsini qaynar suya tökürlər, qabığı asanlıqla çıxana qədər (5-8 dəqiqə) pörtürlər, qabıqdan çıxarıb azacıq qurudaraq xırda gözlü badam 1:1 nisbətində şəkərlə qarışdırırlar.
Ələnmiş un qatıb bərk xəmir yoğurulur. Xəmir 1-1,5 saat saxlanılır. Xəmir 0,5 mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibinə yağ sürtülür və qatı sərilib üstünə 3-4 mm qalınılığında içlik tökülür.
İçliyin üstünə ikinci xəmir qatı salınır, yağ sürtülüb yenidən iclik tökülür və bu qayda 8-10 qata qədər davam edilir. Sonra paxlava 10x4 sm ölçüdə romb şəklində kəsilir, üst qatına zəfəran şirəsi qatılmış yumurta sarısı çəkilir. Hər paxlavanın ortasına yarım ləpə və yaxud püstə qoyulur. Paxlavanı 180-200 dərəcədə 35-40 dəqiqə bişirirlər. Hazır olmağa 15 dəqiqə qalmış üstünə şərbət və yaxud bal tökülür.

Mətbəx     Baxılıb: 2154   Tarix: 24 fevral 2015
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Ət qutabı

Tərkibi:. Qoyun əti-100qr. Baş soğan-20 qr. Lavşana-15 qr və ya nar -20qr. Buğda unu-110qr. Ərinmiş yağ-30qr. Sumaq-3 qr. İstiot-0,1 qr. Duz. Hazırlanması:. Duzlu su ilə undan bərk xəmir yoğurulur, 1-0,5 mmqalınlığında yayılıb

Qatılaşdırılmış süd. Birlikdə hazırlayaq!

Tərkibi:. Şəkər pudrası (satın alma)-500 qr. Təzə süd-375 qr. Kərə yağı- 40qr. Hazırlanması:. 1. Möhkəm divarlı qazan götürürük. Südü qazana töküb yag və ələnmiş şəkər pudrasını əlavə edirik. 2. Zəif odun üzərinə qoyub, şəkə

Gözəl bir səhər yeməyi. Yumurta dolması

Tərkibi:. İstədiyiniz qədər yumurta. Qırmızı istiot . Pendir. Hazırlanması:. Yumurtaları qaynadın. Sarısını pendirlə qarışdıraraq, əzin. Hazirladığınız qarışığı yumurtaların ağ hissələrinin üzərində yerləşdirin. Üzərinə qırmız

Tez hazırlanan axşam yeməyi. Pendirli makaron

Tərkibi:. Makaron-300 qr. Sərt pendir-200 qr. Pomidor-350 qr. Duz, istiot-5 qr. Bitki yağı-30 ml. Hazırlanması: . Suyu qaynadın, qaynayan suya makaronları əlavə edin, bir az əlavə edib bişməyini gözləyin. Bişmiş makaronu

Qarğıdalı salatı

Tərkibi:. 1. 200 qr toyuq filesi. 2. Konservləşdirilmiş qarğıdalı. 3. Mayonez. 4. 3 ədəd xiyar (turşu). 5. 3 ədəd təbii xiyar. 6. 3 ədəd pomidor. 7. 3 ədəd bibər. 8. 3 ədəd yerkökü. 9. Şüyüt. 10. Duz, istiot. Hazırlanması:

Sobada bişirilmiş souslu kartof

Tərkibi:. Təzə kartof . Soyalı sous. Günəbaxan yağı. Sarımsaq. Duz, ədviyyat. Əvvəlcə kartofun qabığını soyun və qalın dilimləyin. Əgər kartof kiçikdirsə 4 hissəyə bölə bilərsiniz. Sonra qaynar duzlu suya tökərərək yarı bişən

Iştahınızı nəzarət edən Yeməkləri Bilirsinizmi?

Kimi insanlarda qış aylarında iştah artımı müşahidə kimi insanlarda da bu vəziyyət yaz aylarında reallaşır. Nəzarətsiz kilo alışına xüsusilə yaz aylarında diqqət edilməsi lazım olduğunu vurğulayan qidalanma mütəxəssisləri

Dadlı ancaq zərərli qidalar

Pendir: Ucuz qiymətə satılan pendirlər bəzən faydalı olmaya bilər. Bəzi "fast food" məhsullarında da ucuz qiymətə alınan pendirdən istifadə edilir. Pendir alarkən etibarlı yerdən almağınız məsləhət görülür. Anca




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az kosmetik vasiteler hamilelikde qidalanma yay geyimləri 2020 xamali piroq kəklikotunun faydası insani ariqladan qidalar qara qarağat kosmetika quru dəri sperma