Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti
Kremli toyuq resepti üçün maddələr
Toyuq üçün:
3
nömrə
toyuq budu
5
yemək qaşığı
zeytun yağı
2 -ci
diş
sarımsaq
bir
çay qaşığı
quru kəklikotu
bir
desert qaşığı
limon qabığı
bir
desert qaşığı
duz
bir
çay qaşığı
qara istiot
Sos üçün:
bir
paket
krem
150
qram
göbələk
bir
yemək qaşığı
kərə yağı
bir
çay qaşığı
duz
bir
çay qaşığı
qara istiot
Kremi soyuq əlavə edin və krem əlavə etdikdən sonra ona duz və istiot əlavə etməyin. Kreminizin kəsilməsinə səbəb ola bilərsiniz. Vaxtınız varsa, toyuqlarınızı ən azı 1 saat və maksimum 1 gün soyuducuda saxlayaraq marinatlayın. İstəyirsinizsə, incə kəsilmiş toyuq göğsünü sote edərək reseptimizi sınaya bilərsiniz.
Kremi az -az əlavə etdiyinizə əmin olun. Göbələkləri bişirərkən diqqətli olun ki, qarışdıraraq aşağı istilikdə bişirin.
Kremli toyuq resepti necə hazırlanır?
Toyuğu zeytun yağı, limon qabığı, sarımsaq, ədviyyat və duz ilə yaxşıca qarışdırın. Vaxtınız varsa, marinat etmək üçün ən azı 1 saat soyuducuda saxlayın. Vaxtınız yoxdursa, pişirmə mərhələsinə keçin.
Çuqun tavanıza zeytun yağı əlavə edin. Toyuğu hər iki tərəfi gözəl qızarana qədər bişirin və kənara qoyun.
Sonra tavaya bir az daha yağ əlavə edin və göbələkləri duz və istiotla yaxşıca qızardın.
Sonra kremi az -az əlavə edin. Kremin bir qədər qalınlaşması üçün qarışdırın.
Əvvəlcədən bişmiş toyuğu sousa qoyun və bu şəkildə daha bir neçə dəqiqə bişirin. Sonra sobadan çıxarın və isti xidmət edin.