Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava

6 st un

1-2 ədəd yumurta

1/3 ç.q sarıkök

1 x.q duz

1ç.q maya

2 st ilıq su (təqribən)

Yuxaları yaymaq üçün un

İç üçün:

4-5 st çəkilmiş qoz ilə çəkər tozu qarışığı.(təqribən)

Zövqə görə içliyə hil ya da vanil tökə bilərsiniz.

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı ya da əridilmiş kərə yağı

Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün qozu qoz çəkən maşından keçirib 1:1 nisbətdə şəkər tozu töküb qarışdırırıq. 1/4 ç.q hil töküb yenə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaXəmiri hazırlamaq üçün bax Qutab xəmirinin hazırlanması

Hazır yuxanı 4sm ya da 5 sm enində kəsirik.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaQutabı aşağıdakı şəkildəki kimi bükürük. (Şəkili yerdə çəkdiyimə baxmayaraq qutab əldə bükülür) Kəsdiyimiz lentin birini əlimizə alırıq.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaBaş hissədən fırladıb içəri doğru qatlayırıq.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaİçinə 1 ç.q dolu içlik qoyuruq.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaBir dəfə qatlayırıq.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaAğız hissədəki yuxanı üç künc kəsirik.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaKəsilmiş yuxanın uc hissəsini içəri doğru qatlayıb soxuruq.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaQutab hazırdır.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaBükülmüş qutabları qurumasın deyə qaba yığıb ağzını örtürük ya da sellofana yığıb soyuducuda saxlayırıq. Süfrəyə veriləndə tavada yağı qızdırıb hər iki üzünü qızardırıq.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaQoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaQeyd: 1. Zövqə görə qutabların üstünə şəkər kirşanı ya da şəkər tozu səpə bilərsiniz.

2. Yuxaların yanlarından qalan hissələrdən xingal bişirə bilərsiniz.

3. Bu qutabın hazırlanmasının başqa üsulları da var. Belə ki, içliyə yuxa qırıntıları töküb qarışdırılır və bükəndə isə yuxanın ucunu içəri yox üst hissəyə duru xəmir hazırlanıb onunla yapışdırılır.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlavaNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 8517   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

gelinlikler geyim seçimi geyim şəkilləri yay koftalari vətənə aid atalar sözü gecəliklər merlin monro kosmetika dieta sac modelleri sperma turpun nağlı pomidor