Ramazandan sonra bunları edin - Vacib məsləhətlər

Ramazandan sonra bunları edin - Vacib məsləhətlərRamazan ayında tamamilə fərqli pəhrizə keçdikdən sonra bayram zamanı birdən-birə normala keçmək orqanizmdə şok effekti yarada bilər. Normal nizama keçid 3-4 gün ərzində olmalıdır.
Milli.Az demedia.az-a istinadən bildirir ki, Ramazan ayında yemək tezliyinin azalması ilə tamamilə fərqlənən pəhrizə keçdikdən sonra Ramazan bayramında birdən-birə normala keçmək insanda şok effekti yarada bilər.
Çox tez-tez yemək yemək, xüsusilə şəkər istehlakı kimi ilk gündə bir az daha diqqətli olmaq lazımdır. Əsaslı qidalar, həzm problemlərinə səbəb olacaq. Xüsusilə bayram səhəri yüngül səhər yeməyi ilə başlaya bilsək, bu günümüzü rahatladar. Bayram ziyarətlərində ənənəvi olaraq şirin ikramlar olduğu üçün daha çox olar. Səhər yeməyində bal və mürəbbə kimi şəkərli qidalar qəbul etməmək uyğundur.Ya da qızartma kimi həzm sisteminizi yoracaq qidalardan uzaq durmaq günü daha asan keçirməmizə kömək edər.Pendir,zeytun,Günə səhər yeməyi ilə başlaya bilərik. əsasən yumurta, tam taxıllı qidalar və tam taxıllı çörək kimi tərəvəzləri ehtiva edir, çünki aşağıdakı ləzzətlər paxlava, xəmir, desert kimi qidalara xidmət edəcək, bunlar qan şəkərini sürətlə artıran qidalardır.
Ətrafdan gələn israrlı yanaşmalara qarşı bir az diqqətli olmalıyıq. 2 yerə gedəcəyiksə, ora getməliyik. bir dilim xəmir və ya paxlava ola bilər; "Ziyarət planlaşdırmış olsaq, hər yerdə təklif olunan şirniyyatları istehlak etmək çox uyğun olmaz. Bu ləzzətləri uyğun bir dildə rədd edə bilərik.
Ramazanda yorğun olan orqanizm ziyafətdə həddindən artıq şəkər, xəmir şirniyyatları və şərbətli şirniyyatlar qəbul etməklə daha çox yorulacaq. Ona görə də imkan daxilində daha çox südlü şirniyyatlar, meyvəli şirniyyatlar, qurudulmuş yeməklərə üstünlük verin. Xüsusilə ramazandan sonra narahatlığı olan kəslərin meyvə tərzi qidalar qəbul etməsi adaptasiyasını asanlaşdıracaq.
Ramazan ayında kifayət qədər su istehlak edə bilməyən şəxslərin artıq bədənlərində maye çatışmazlığı yaşaya bilər. Bunu öz yerinə qaytarmaq üçün Ramazandan sonra müəyyən bir müddət ərzində normal səviyyənin üzərinə çıxa bilərik. Gündə 2,5 litr səviyyəsində su istehlakı orqanizmin daha tez sağalmasına kömək edəcək. Həm də kömək edəcək.Bundan başqa Ramazan ayında istehlakı məhdud olan çay və qəhvə kimi kofeinli içkilərin miqdarı birdən-birə artırılmamalıdır. bayramdan sonra.Bu kofeinli içkilər də orqanizmdən suyun çıxarılmasına səbəb olacaq içkilər olduğu üçün bu, orqanizmin bərpa prosesinə mənfi təsir göstərəcək.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1068   Tarix: 07 aprel 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma

Fiziki məşqlər xərçəngin böyüməsini 60 faiz yavaşlada bilər. xəbər verir ki, beynəlxalq tədqiqatlar göstərir ki, fiziki aktivlik xərçəng hüceyrələrinin enerji mənbəyini azaltmaqla onların böyüməsini ləngidə bilər. Bu nətic

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

turlar.az

gelinlikler geyim necə seçməli hamiləlik otaq dizaynlari atalar sozleri elme aid baş gicəllənməsi düşüncə dərsi kosmetika maya maskasi novruz hakıştası hakisdalar tapmacalar atalar sozleri