Soçi paxlavası - RESEPT

Soçi paxlavası - RESEPTMəhsullar:
- 3 yumurta
- 2 yumurta ağı
- 250 qram kərə yağı
- apardığı qədər un
- yarım çay qaşığı soda
İçlik üçün lazım olanlar və onun hazırlanma qaydası:
- 1 stəkan doğranmıs (bir az iri şəkildə doğranmalıdır ) fındıq, qoz, araxis, qara kişmis
- 2 stəkan şəkər tozu
Vanil
Doğranmış ləpəyə şəkər tozunu və vanili əlavə edib qarışdırın. Daha sonra 2 yumurta ağını kənarda bize halına gələnə qədər çırpıb, onu da qarışığa əlavə edin və hamısını birlikdə qarışdırıb iki bərabər hissəyə ayırın.
Xəmirin hazırlanması:
1. Yağı azca əridin, ora soda və 3 yumurtanı da əlavə edib, yumşaq xəmir yoğurun.
2. Xəmiri üç bərabər hissəyə ayırıb kündələyin.
3. Birinci kündəni oxlovla yayıb soba qabına sərin. Xəmiri əlinizlə qabın içində bir az da yaya bilərsiniz.
4. Sonra böldüyünüz içliyin bir hissəsini xəmirin üzərinə yayın.
5. İkinci kündəni də yayıb içliyin üzərinə sərin və bu xəmirin hər tərəfdən kənarlarını aşağıdakı xəmirin altına yığın. Onun da üzərinə içlik yayın və üçüncü kündəni də yayıb onun üstünə qoyun.
6. Üçüncü yuxanın da kənarlarını alta doğru yaxşı bükün. Bu ona görə edilir ki, bişərkən şirə kənara axmasın. Üstünə yumurta sarısı sürtün.
7. Yuxanı zədələmədən bir çöpün yardımı ilə üzərində paxlava rombları çəkin. Amma çox yavaş edin, çünki yuxaya zərər dəysə, bişmə əsnasında şirə axacaq.
8. Əvvəlcədən 180 dərəcədə isidilmiş sobaya qoyun. Təxminən 45 dəqiqə üstü qızaran qədər bişirin. Tamamilə soyuduqdan sonra çəkdiyiniz rombların üzəri ilə paxlava formasında doğrayaraq servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Ailem.az

Mətbəx     Baxılıb: 5644   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

turlar.az

toy makiyaji sekilleri kosmetoloq gelinlikler badimcan tursusu hazirlanmasi sobada toyuq qizartmasi frans subert haqqinda şirniyyat resepti kosmetika hamilelik kəlamlar burcler zencefil bedii edebiyyat