Endokrinoloq tez-tez qəlyanaltı etməyin zərərlərindən DANIŞDI
Tez-tez qəlyanaltı etmək piylənməyə və ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Roman Teruşkin bildirib.
"Bir çoxumuzun əlinin altında çoxlu qəlyanaltı çeşidi olur: konfet, kraker, qurudulmuş meyvələr, peçenyelər və s. Ancaq bədən üçün hər qəlyanaltı tam yeməkdir və bir peçenye və ya yarım tort yeməyinizin fərqi yoxdur", - deyə endokrinoloq qeyd edib.
Həkimin sözlərinə görə, tərkibində karbohidrat olan istənilən qida qanda qlükoza səviyyəsini artırır.
"Uzun fasilələrlə, gündə 3-4 dəfə yeməklə, qlükoza bədəndə sorulmağa vaxt tapacaq. Ancaq bir insan daim qəlyanaltı edirsə, insulin reseptorlarının həssaslığının azalması riski var. Bu da piylənməyə və insulin müqavimətinə, hətta 2-ci tip diabetə səbəb ola bilər", - endokrinoloq vurğulayıb.
Milli.Az









Xalq artisti 'Görüşək'in remiks variantını təqdim edib - AUDİO
Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız
Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu
Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir
50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN
Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş
Ülviyyənin öldüyünə hələ də inana bilmirəm' - Xalq artisti
Çinarə ilk konsertini verdi - FOTOLAR
Məşhur aktrisa anası ilə tərəf müqabili olacaq
"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"
Duet ifa etməyə hər zaman hazıram, amma...' - İradə İbrahimova
Zərərli nə yeyirsinizsə yeyin - Bu meyvələr onların zəhərini bədəndən təmizləyir
Şizofreniyanın çarəsi tapıldı
Məşhur rusiyalı bloger 21 yaşında vəfat etdi