Ət alarkən nəyə fikir verək? Rənginə, yoxsa

Ət alarkən nəyə fikir verək? Rənginə, yoxsaƏt alarkən, istər mal əti, quş əti və ya digər növlər olsun, təhlükəsiz, yüksək keyfiyyətli və etik qaynaqlı ət almağınızdan əmin olmaq üçün bir neçə amil nəzərə alınmalıdır.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən yadda saxlamaq üçün bəzi əsas amilləri təqdim edir:
Etibarlı bir mənbə seçin: Əti köklü ərzaq mağazaları, qəssab dükanları və ya nüfuzlu onlayn pərakəndə satıcılar kimi etibarlı mənbələrdən alın.
Yerli və davamlı seçimlər: Mümkün olduqda, yerli qaynaqlı və davamlı yetişdirilmiş ətə üstünlük verin. Bu, yerli fermerləri dəstəkləyir və nəqliyyatla bağlı karbon izlərini azaldır.
Təravət: Təzə görünüşlü ət axtarın. Canlı rəngə malik olmalı, qeyri-adi qoxular olmamalıdır. Güclü, xoşagəlməz bir qoxu olan ət çox güman ki, təzə deyil.
Qiymətləri:  Daha yüksək qiymətlər daha yaxşı keyfiyyəti göstərir. Ət alarkən baha olanına üstünlük verin.
Düzgün kəsimi seçin: Fərqli ət parçaları müxtəlif teksturalara və dadlara malikdir. Pişirmə üsulunuza və seçimlərinizə uyğun olan kəsikləri seçin. Məsələn, yağsız kəsiklər qril üçün uyğundur, yaxşı mərmərli kəsiklər isə yavaş bişirmək üçün daha yaxşıdır.
Qablaşdırmanı yoxlayın: Qablaşdırmanın bütöv olduğundan və sızma, yırtıq və ya deşilmə olmadığından əmin olun. Vakuum möhürlənmiş qablaşdırma təravət saxlamağa kömək edə bilər.
Etiketləri oxuyun: Ətin mənbəyi, əlavə edilmiş konservantlar və ya dadlandırıcılar, satış və ya istifadə tarixi haqqında məlumat üçün etiketi yoxlayın.
Qida təhlükəsizliyi qaydalarına əməl edin: Digər qidalarla çarpaz çirklənməmək üçün ətlə ehtiyatlı davranın. Çiy ət üçün ayrıca kəsmə lövhələri və qablardan istifadə edin.
Düzgün saxlama: Xarab olmamaq üçün əti dərhal soyudun və ya dondurun. Tövsiyə olunan saxlama temperaturlarına və saxlama müddəti üçün təlimatlara əməl edin.
Ət alarkən bu amilləri nəzərə alaraq, siz aldığınız ətin təhlükəsizliyini və keyfiyyətini təmin edə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 897   Tarix: 11 oktyabr 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Səhər bunları yemək zərərlidir

Səhər yeməyində kərə yağı yemək zərərlidir. xəbər verir ki, bunu həkim Manuel Viso "El Economista"ya açıqlamasında bildirib. Həkimin siyahısında peçenye, şirin taxıllar, kərə yağı və ya mürəbbə ilə ağ çörək, həmçini

.

Cəmi 3 ədəd yemək orqanizmi başdan-ayağa gücləndirir

Mütəxəssislərin fikrincə, ən faydalı qoz illərdir bildiyimiz adi qoz deyil, Braziliya qozudur. Selenium, omeqa-3 yağ turşuları, vitamin və minerallarla zəngin olan bu qida immuniteti gücləndirir, dərini cavan saxlayır v

.

Son 3 ayın ən güclü maqnit qasırğası başladı

Yer kürəsində son 3 ayın ən güclü maqnit qasırğası başlayıb. xəbər verir ki, Rusiya Elmlər Akademiyasının Kosmik Tədqiqatlar İnstitutunun Günəş astronomiyası laboratoriyasından verilən məlumata görə Yer üzündə G3 səviyyəsin

.

Hər kəsin istifadə etdiyi bu şampunlar riskli ola bilər

Son dövrlərdə saç boyası tərkibli şampunlara maraq artıb. Bir çox insan saçlarını həm tez, həm də rahat şəkildə rəngləmək üçün bu məhsullara üstünlük verir. xəbər verir ki, xarici mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu ti

.

Gənclərdə ürək xəstəlikləri artmaqdadır - mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illərdə 20-30 yaş arası gənclər arasında ürək-damar xəstəlikləri və qəfil ürək tutmaları hallarında artım müşahidə olunur. "BBC News"un araşdırmasına görə, həm genetik, həm də həyat tərzi ilə bağlı amillər gəncləri

.

Həkim kompüter qarşısında yemək yeməyin zərərlərindən danışdı

Kompüter qarşısında yemək sadəcə pis vərdiş deyil, həm də sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Jordi Serra Pueyo söyləyib. Onun sözlərinə görə bu davranış funksional dispepsiya adlı mədə-bağırsa

.

Qəfil yemək istəyi xərçəngin əlaməti ola bilər - DİQQƏT

Britaniyalı alimlər qəfil yemək istəyinin bəzi xərçəng növləri ilə əlaqəli ola biləcəyini açıqlayıb. xəbər verir ki, "Daily Mail" qəzetinin yazdığına görə, şokolad, pizza və ya limon kimi qidalara ani həvəsin yaranmas

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

.

Ağciyəri qoruyan qidalar

Sərbəst radikalların ağciyər toxumasına verdiyi zərərin qarşısını ağciyərlərə faydalı qidalarla almaq mümkündür. Sitrus meyvələri, kivi, çiyələk və brokoli kimi C vitamini ilə zəngin meyvə və tərəvəzlər xüsusilə ağciyər üçü

turlar.az

geyim seçimi geyim şəkilləri geyim dəbləri dünya mətbəxi intim haqda içki reseptləri analiq məktəbi kosmetika novruz bayramina aid hakisdalar xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır baliq əqrəb novruz bayramina aid hakista