Evdə ideal temperatur neçə olmalıdır?

Evdə ideal temperatur neçə olmalıdır?"Evdə temperatur +20-22°C olmalıdır - bu, bütün yaşayış binaları üçün eyni standartdır".
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə dermatoveneroloq, ekspert Roman İvanov məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, yataq otağında temperatur bir qədər aşağı ola bilər - +18-20°C:
"Belə şəraitdə yuxu daha güclü və sağlam olacaq. Qonaq otağı və uşaq otağı daha isti olmalıdır - +22 ° C-ə qədər. Mətbəxdə +17-18°C temperatur saxlamaq daha faydalıdır. Çünki bişirmə zamanı kifayət qədər böyük miqdarda istilik əmələ gəlir. Bu da otağı çox qızdıra bilər".
Ancaq hamamda istilik +24-26 ° C olmalıdır. Bu otaqda yüksək rütubət demək olar ki, həmişə qalır və temperatur çox aşağı olarsa, xəstəliklərə səbəb olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 863   Tarix: 17 sentyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Həm xərçəngdən qoruyur, həm də arıqladır

Kətan toxumunun faydaları saymaqla bitmir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, üyüdülmüş və ya toxum şəklində istifadə edilən bu ərzaq vitamin və mineral mənbəyi olmaqla yanaşı, proteyin, lif və omega-3 ilə zəngindir. Əgə

.

Yumurtanı qaynadanda bu üsulu da sınayın

Evdar qadınların çoxu yumurta qaynatmağa ciddi yanaşmır, çünki olar bu işi asan hesab edirlər. Çox güman ki, içindəki sarısı sərt, ağı isə tamamilə rezin kimi olacaq.   -a istinadən xəbər verir ki, daha dadlı yumuirta bişirmə

.

Üzünüzü bu qarışımla nəmləndirin

Gözəl dəriyə sahib olmaq üçün heç də hər zaman kasmetoloqa getmək lazım deyil. Ev şəraitində hazırlayacağınız maskalarla onu qulluq edə bilərsiniz. axşam.az-a istinadən üzdəki səpkiləri azaldan və dərini nəmləndirən məhlul

.

Doğru bilinən yanlışlar – Bu üsulların hər hansı faydası yoxdur

Qidalanmasına xüsusi fikir verən insanlar belə bəzən səhvlər edirlər. Xüsusilə də son illərdə sosial şəbəkələr səhv etmək riskimizi artırır. Çünki hər özünü qidalanma üzrə mütəxəssis elan edən şəxsin paylaşdığı xüsusi üsul

.

Çayı soyuq su ilə soyutmaq olmaz! - Bunları "öldürürsünüz

Qaynar çayın soyuq su ilə soyudulması onun dadını pisləşdirməklə yanaşı, içkini faydalı xüsusiyyətlərindən də məhrum edir.   -a istinadən xəbər verir ki, çayı soyuq su ilə soyutmaq vərdişindən imtina etməli olduğumuz məqamla

.

Tanınmış dietoloqdan arıqlamaq istəyənlərə MƏSLƏHƏTLƏR

Rusiyalı tanınmış dietoloq Yelena Kalen arıqlamaq istəyənlərə məsləhətlər verib.   -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirib ki, artıq çəkidən azad olmaq üçün qızardılmış ət məhsullarından, pomidordan, badımcandan v

.

Toyuğun bu hissələrini yeməyin: Xərçəng riskini artırır

Toyuq əti qiymətli kalium, flüor, kalsium, maqnezium, natrium, yod, dəmir, həmçinin bir çox vitamin, mikro və makroelementlər mənbəyidir. .   -a istinadən bildirir ki, həkimlər bu quşun bəzi hissələrinin insan sağlamlığ

.

Sarımsağı illərdir səhv yemisiniz: Faydalarını məhv edir

İbn Sina əsrlər əvvəl sarımsaq haqqında xəbərdarlıq etmişdi. Məşhur həkimin xəbərdarlığı hətta sizi "Məlum oldu ki, biz illərdir sarımsağı səhv istehlak edirik" deməyə vadar edə bilər. Çünki İbn Sinanın sarımsaql

.

Balığın insan üçün yaratdığı TƏHLÜKƏLƏR

"Qida rasionunun zənginləşdirilməsində balıq və balıq məhsullarının əhəmiyyəti çox böyükdür. Soyuqqanlı heyvan növünə aid olmasına baxmayaraq, balıq əti kimyəvi tərkibinə görə istiqanlı cavan heyvan ətinə çox yaxındır"

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri gelinlikler aksessuarlar saclarin yigilmasi masqalar alma cemli piroq tərəvəzlər kosmetika usaq geyimleri baldiz ziyafet geyimleri birlik haqqinda aydin sani