"Evdə konservləşdirilmiş məhsul hazırlamayın" bu xəbəri MÜTLƏQ OXUYUN
Cari ilin 8 ayı ərzində qida zəhərlənməsi ilə xəstəxanaya 92 müraciət olub.
Xanim.az xəbər verir ki, bunu Kliniki Tibbi Mərkəzin (KTM) Mədə-bağırsaq şöbəsinin müdiri, Bakı şəhərinin baş infeksionisti Gülarə Babayeva bu gün keçirilmiş tədbirdə deyib.
Həkim qeyd edib ki, xəstələr müvafiq müayinə-müalicə aldıqdan sonra evə göndərilib. 724 nəfər isə müxtəlif kəskin mədə və yoğun bağırsaq iltihabı ilə müalicə alıblar. Botulizmlə bağlı 13 nəfər müraciət edib. Qida zəhərlənmələri arasında ölüm hallarına rast gəlinməyib.
Yay-payız aylarında qışa tədarük edildiyi üçün konservləşdirilmiş məhsullar hazırlanır.
Baş infeksionist xüsusilə, zəhərlənmə halları arasında konservləşdirilmiş məhsulların çox olduğunu qeyd edib.
Gülnarə Babayeva konservləşdirilmiş məhsulları (turşu, kompot)evdə hazırlamamağı məsləhət görüb. "Botulizmdən qorunmaq üçün marketlərdə satılmış konservləşdirilmiş məhsullardan istifadə edin, çünki həmin məhsullar xüsusi gigiyena qaydalarına riayyət etməklə hazırlanır".
Metbuat.az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?
Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Eyyub Yaqubov unikal musiqiçidir' - Cavan Zeynallı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov
Türkiyəni tərk edən məşhur aktrisa keşişlə evlənib xristianlığı qəbul etdi
Eminlə Coni Youtube-da ikinci yerdədir
Sən öz atalığını təmizə çıxart, 10 ildir övladını görmürsən
Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida
Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın
Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər
"Avroviziya"ya terror hücumu hazırlayan şəxsə hökm oxundu