Gavalının İNANILMAZ FAYDALARI: infeksiyanı qovur, xərçəngi məhv edir

Gavalının İNANILMAZ FAYDALARI: infeksiyanı qovur, xərçəngi məhv edirGavalı immun sistemini qüvvətləndirən ən faydalı meyvələrdən biridir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu təbiət möcüzəsi digər meyvələrə nisbətən daha güclü antioksidant tərkiblidir.
Hər növ torpaqda yetişən və elmə 2000 növü məlum olan gavalının ən çox istifadə edilən növü qara gavalıdır.
Faydaları:
İmmun sisteminin qüvvətlənməsi və xəstəliklərə qarşı qorunmaq üçün daha çox qida dəyəri baxımından zəngin və antioksidant qaynağı olan meyvələrin istifadəsi tövsiyə edilir. Rəngi tünd olan meyvələrin bu xüsusiyyətləri isə digərlərinə nisbətən daha çoxdur.
1. Orqanizmdəki toksinləri atır, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasının qarşısını alır. Sağlam hüceyrələrin çoxalmasını təmin edir.
2. Tərkibindəki vitamin və minerallar vücudun enerji dəyəri ehtiyacını qarşılayır.
3. Bağırsaq və mədəni rahatlaşdırır. Həzm sistemini asanlaşdırır.
4. Siqaret, spirtli içkidən istifadə edən və sağlam qidalanmayanların bədənindəki zərərləri aradan qaldırır, qaraciyəri təmizləyir.
5. Qan təzyiqinin nizamlılığına yardımçı olur.
6. Xolesterolun səviyyəsini aşağı salır.
7. İltihabqovucudur. İnfeksiyaları təbii yollarla zərərsizləşdirir.
8. C vitamini ilə zəngindir.
9. A vitamini tərkibi sayəsində gözlərin sağlamlığını qoruyur.
10. Gündəlik yorğunluğu aradan qaldırır.
11. Lif qaynaqlı gavalı bağırsağın hərəkətliliyini artırır. Qəbzlik problemi yaşayanların istifadə etməsi məsləhətlidir.
İstifadə formaları:
Çay və kompot formasında hazırlanıb istifadə edilə bilər.
Çayının hazırlanması:
1 fincan qaynadılmış suyun içinə 5-6 ədəd qara gavalı qurusu atın və 5 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin. İlıq formada istifadə edin.
1 ədəd (45 qr) qara gavalının qida dəyəri:
Karbohidrat: 4,94 qr
Protein: 0,07 qr
Yağ: 0,23 qr
Lif: 0,99 qr
Xolesterol: 0 mq
Sodium: 1,35 mq
Kalium: 63 mq
Kalsium: 3,6 mq
A vitamini: 135 iu
C vitamini: 2,16 mq
Dəmir: 0,05. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1588   Tarix: 26 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

turlar.az

hamilelikde qidalanma makiyaj instagram reseptler sidik yolu infeksiyalari gelinlikler aparici serxan keremoglu soyuqdəymə müalicə kosmetika uşaq nece olur vətən həsrətinə aid bayatılar salam qız bürcü sevda