Gilası yeyəndən sonra atmayın - Saplağı çox faydalıdır

Gilası yeyəndən sonra atmayın - Saplağı çox faydalıdırYayın əsas meyvəsi sayılan gilas olduqca faydalıdır. 
Ancaq yeyildikdən sonra atılan gilasın saplağı da faydalıdır. 
Hit.az xəbər verir ki, bu bitki B, C və D vitamini ilə zəngindir:
"Bu məhsuldan arıqlamaq istəyənlərdə istifadə edə bilərlər.
Bunun üçün bir stəkan qaynar suya 30 qram gilas sapı əlavə edin və 10 dəqiqə dəmləyin.
Dəmləndikdən sonra içmək olar. Gilas sapı çayından artrit, revmatizm, bronxit, oynaqların duzlaşması və damar sərtliyi kimi xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur. 
Bununla yanaşı gilas sapı maddələr mübadiləsinə sürətləndirir, bağırsaq florasını nizamlayır, qəbzliyi aradan qaldırır, sinirləri gücləndirir, sinir sistemini sakitləşdirir, qanı təmizləyir.
Kolestrolu və qan şəkərini aşağı salır.
Gilas sapı həm ağrı kəsicidir, həm də temperatur salır".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 773   Tarix: 07 iyun 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ

Alimlər dünyada ən uzunömürlü insan kimi tanınan Maria Branyas Moreranın DNT-sini araşdıraraq onun uzunömürlülüyünün səbəblərindən birini müəyyənləşdiriblər. xarici mənbələrə istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də doğulan, laki

.

Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı

Seneqalda sentyabrın sonunda başlayan "Rift Vadisi Qızdırması" epidemiyası getdikcə daha da geniş yayılır. xəbər verir ki, ölkənin Səhiyyə Nazirliyinin məlumatına görə, aşkarlanan 381 yoluxmadan 312 nəfər sağalıb

.

Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq

Milyonlarla insan tərəfindən qəbul edilən maqnezium son illərin ən populyar əlavələrindən birinə çevrilib. Onu "bu günün mineralı" adlandırırlar - bəs doğrudanmı , yuxunu yaxşılaşdırır, həzmi tənzimləyir və beyin

.

Cəmi iki məhsulla təzyiqi salan möcüzə salat – həkimlərdən təsdiqli resept

Yüksək qan təzyiqi çox vaxt özünü heç bir simptomla göstərmir, lakin uzunmüddətli perspektivdə ürək, damar və böyrəklərə ciddi zərər vura bilər. Buna görə də həkimlər onu "səssiz qatil" adlandırırlar. Ancaq alimlə

.

"Payızda xəstələnməmək istəyirsinizsə naharda kələm turşusu yeyin"

Payızın sonuna yaxın orqanizm hava və işıq dəyişikliklərinə uyğunlaşmağa çalışır və bu dövrdə çoxları özünü yorğun hiss edir. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq və qidalanma mütəxəssisi Darya Xaykina deyib. "Sağlamlığı

.

3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir

Uzunmüddətli öskürək ağciyər xərçənginin əlaməti ola bilər. xəbər verir ki, Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətinin (NHS) mütəxəssisləri xəbərdarlıq ediblər ki, üç həftədən çox davam edən öskürək ağciyər xərçənginin ilki

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Çayı şirin edənlərin nəzərinə - bu xəstəliyə səbəb olurmuş

Çaya şirin qatmaq zərərsiz görünə bilər, amma uzun müddət istifadə olunduqda ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.  xəbər verir ki, gün ərzində içilən bir neçə stəkan çaya atılan şəkər tozu və ya qənd fərqinə varmada

.

C vitamininin payızda faydaları

"Payızda C vitamini və digər qida əlavələrinin nəzarətsiz şəkildə istifadəsi soyuqdəymə riskini azaltmır və xəstəliyin gedişatını yüngülləşdirmir". -ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı professor, Avropa Tibb Mərkəzini

turlar.az

qadin dunyasi gelinlikler yay kolleksiyasi xınayaxdı hakışta bayatilar vetene aid zorlama yaz geyimleri kosmetika dieta atalar sözü hesaplama novruza aid masturbasiya