Gündə neçə dilim çörək yeməliyik?
Sağlam insanın gündəlik çorək norması 2-3 dilimdir. Bir şərtlə ki, çörək tam taxıldan, kəpəkli və faydalı qatqılı olsun.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim, immunoloq Marina Apletayeva kimlərə ağ çörəyin tamamilə qadağan oluna biləcəyini açıqlayıb.
"Əgər insanda piylənmə, insulin dirənci, şəkərli diabet varsa, ağ çörək, ümumiyyətlə, emal edilmiş undan imtina etməlidir. Kəpəkli çörək isə mədə-bağırsaq xəstəliyi olanlara olmaz. Tam taxıldan, dənəli çörək istənilən insan, istənilən xəstəlikdə yeyilə bilər. Amma bu çörəyi də sutkada 3 dilimdən çox yeməyin.
Hər faydalı çörək hər orqanizm üçün uyğun olmaya bilər. Çörək rasionda digər faydalı maddələrlə balanslaşdırılmalıdır. Çörəyə müxtəlif tumlar, qoz qatmaq mümkündür. Bu əlavə olaraq, çörəyin yağlılıq və vitaminini artıracaq. Amma çörəyə müxtəlif əlavələr edəndə mütləq həkimlə məsləhətləşin.
Çörəyə nə qata bilərsiniz:
- Kətan toxumu - "Omeqa 3", lif və linolin turşusu ilə zəngindir;
- Balqabaq tumu - maqniy, dəmir və s. zəngindir;
- Günəbaxan tumu - maqniy, E vitamini;
- Qoz, badam, fındıq - çörəyə fərqli dad verir.
- Qlüten həssaslğı olanlar qlütensiz undan istifadə etsin", - o qeyd edib.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama