Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir.
"Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz, doymuş yağlar və nitratlar var və kalorili məhsuldur. 100 qramında 200-600 kilokalori olan yağlı ət kolbasaları, xüsusilə hisə verilmiş kolbasalar, ən zərərli sayılır".
Həkim xəbərdarlıq edib ki, bu məhsulları tez-tez yeyənlərdə piylənmə riski artır və nəticədə tip 2 diabet inkişaf edə bilər. Həmçinin, çox duzlu kolbasalar lipid mübadiləsini pozaraq hipertoniya və ateroskleroz riskini yüksəldir.
Digər təhlükələr arasında osteoporoz, kalsium və fosfor mübadiləsinin pozulması və kolorektal xərçəng riski də var.
Mütəxəssislər tövsiyə edirlər ki, kolbasa və sosiska kimi emal olunmuş ət məhsullarından yalnız nadir hallarda istifadə edilsin.
İsmayıl
Milli.Az









32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
Məşhur aktyorun həyat yoldaşı vəfat etdi
Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər
Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın
İrem Derici ana olmağa qərar verib
İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma
Manaf Taciri tənqid etdi: 'Sən şahsansa, Məmmədbağır kimdir?
Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz
Burak Özçivit Bakıya gəlir