Hamilələr bu içkilərdən uzaq dursunlar! - Diabet və hipertoniya riski

Hamilələr bu içkilərdən uzaq dursunlar! - Diabet və hipertoniya riskiŞəkərli içkilər hamilə qadınlarda diabet və hipertoniya riskini artırır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu Şanxay Ənənəvi Çin Təbabəti Universitetinin alimləri müəyyən ediblər.
Bildirilir ki, hamiləlik dövründə çox şəkərli içkilər içmək "gestational diabet", preeklampsi, erkən doğuş və döldə anadangəlmə anomaliya riskini artırır.
Araşdırmanın nəticələri "Nutrients" jurnalında dərc olunub.
Tədqiqatda 82%-i 35 yaşdan aşağı olan 4 824 hamilə qadın iştirak edib.
Alimlər subyektlərdən pəhrizləri, xüsusən də istehlak etdikləri içkilərin miqdarı və növü haqqında danışmağı xahiş ediblər.
Tədqiqatçılar içkiləri 100 faiz təbii meyvə şirələri, qazlı içkilər, bitki mənşəli zülallı içkilər, şirəli içkilər, şirinləşdirilmiş südlü içkilər, şirin çay, süd və laktik turşu bakteriyaları ehtiva edən içkilər kimi təsnif ediblər.
Məlumat toplama mərhələsi başa çatdıqdan sonra alimlər iştirakçıları müşahidə etməyə başlayıblar. Proses bütün subyektlər hamiləliyini tamamladıqdan bir il sonra dayandırılıb.
Tədqiqatçılar həftədə üç dəfəyə qədər şəkərli içkilərin içilməsinin müvafiq olaraq 38% və 64% gestational diabet və gestational hipertoniya riskinin artması ilə əlaqəli olduğunu müəyyən ediblər.
Gestational diabet hamilə qadının acqarına qan qlükoza səviyyəsi 5,1 mmol/L-dən çox olduqda baş verir. Gestational hipertoniya isə hamiləliyin 20-ci həftəsindən sonra qan təzyiqinin artması ilə xarakterizə olunur.
Həmçinin məlum olub ki, çoxlu şəkərli içkilər qəbul edən qadınlar preeklampsiyaya (ödemlə müşayiət olunan qan təzyiqinin təhlükəli artması) daha çox meyllidirlər.
Bundan əlavə, şəkər erkən doğuş və döldə anadangəlmə anomaliya riskini artırıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1082   Tarix: 01 avqust 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

makiyaj instagram yay geyimləri 2025 toy makiyajlari cennet almasindan murebbe reyhan kampotu xinayaxdi bayatilari cinsiyyet kosmetika geyim şəkərbura haqisda novruz bayramına aid penis