Həqiqətən acmışıq, yoxsa can sıxıntısından yeyirik?

Həqiqətən acmışıq, yoxsa can sıxıntısından yeyirik?Özünü təcrid etmək bu çətin dövrdə ən düzgün qərardır, amma bunun da çox acınacaqlı məqamları var.
Özünüzü evdən işləməyə məcbur etmək konsentrasiyanı və motivasiyanı itirmək, bir şeylə diqqəti yayındırmaq üçün çətin ola bilər. Bunlardan biri də yeməkdir.
Daim evdə olanda aclığınızı idarə etmək çətin olur, çünki mətbəx bir neçə metr məsafədədir və insan soyuducunu boşluqdan açıb-örtən zaman lazım olmadıqda belə ordan nəsə götürür. Sizə həqiqətən ac olduğunuzu və ya sadəcə can sıxıntısından bir şey çeynəmək istəyinizi başa düşməyinizə kömək edəcək faydalı məsləhətlər təqdim edirik.
Bol su içmək
Əslində bir stəkan su içmək hər vəziyyətdə əla həll yoludur. Aclıq və susuzluq mərkəzləri beyin qabığının bir hissəsində cəmləşir və biz bu siqnalları tez-tez qarışdırırıq. Bir saat yemisinizsə və sizə yenidən aclıq hissi gəlirsə, bir stəkan su için. Aclıq hissinin dərhal yox olacağına əmin olun. İçkiyə ləzzət qatmaq üçün ona C vitamini , limon və ya zəncəfil əlavə edə bilərsiniz.
Dadlı qidaları seçin
Hamısı fərqli enerji dəyərlərinə malikdir və bədəni müxtəlif yollarla doyurur. Lif, protein və sağlam yağlarla zəngin qidalara üstünlük verin və sürətli karbohidratlar qəbulunu məhdudlaşdırın. Sonuncusu, kifayət qədər yüksək kalorili olmasına baxmayaraq, tez bir zamanda həzm olunur və orqanizm doymur. Bol tərəvəz, taxıl bitkiləri, yağlı balıq və paxlalı məhsullar yeyin.
Gününüzü planlaşdırın
Bütün günü evdə keçirsən də, bu istirahət üçün bir səbəb deyil. Vaxtınızı diqqətlə planlaşdırın, əyləncəli işlərə vaxt ayırın, kitab oxuyun, film və TV şoularını izləyin və yemək yeyin. Daimi bir şeylə məşğul olarkən, bitib tükənməyən qəlyanaltılar üçün vaxt qalmır.
Özünüz bişirməyə çalışın
Hazır qidalardan, fast-food yeməklərdən və torbalı qəlyanaltılardan çəkinin. Əgər normal gündəlik həyatınızda yemək bişirmək üçün vaxt yox idisə, indi bu bəhanə də yoxdur. Maraqlı s reseptlər öyrənin, müxtəlif tərkibli yeməklər bişirin. Həm bu sıxıcı karantin rejimi günlərində bir az vaxtınızı "öldürəcək", həm də insanın özü bişirdiyi şeyi dərhal yemək meyli azalır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1454   Tarix: 04 aprel 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

turlar.az

makiyaj instagram sac duzumleri reseptler xorionik qonadotropin xinayaxdi sozleri qiymenin hazirlanmasi balıq və dəniz məhsulları kosmetika novruz bayramı haxışta saglam qidalanma zencefil şəkərbura mekteb