Həqiqətən acmışıq, yoxsa can sıxıntısından yeyirik?

Həqiqətən acmışıq, yoxsa can sıxıntısından yeyirik?Özünü təcrid etmək bu çətin dövrdə ən düzgün qərardır, amma bunun da çox acınacaqlı məqamları var.
Özünüzü evdən işləməyə məcbur etmək konsentrasiyanı və motivasiyanı itirmək, bir şeylə diqqəti yayındırmaq üçün çətin ola bilər. Bunlardan biri də yeməkdir.
Daim evdə olanda aclığınızı idarə etmək çətin olur, çünki mətbəx bir neçə metr məsafədədir və insan soyuducunu boşluqdan açıb-örtən zaman lazım olmadıqda belə ordan nəsə götürür. Sizə həqiqətən ac olduğunuzu və ya sadəcə can sıxıntısından bir şey çeynəmək istəyinizi başa düşməyinizə kömək edəcək faydalı məsləhətlər təqdim edirik.
Bol su içmək
Əslində bir stəkan su içmək hər vəziyyətdə əla həll yoludur. Aclıq və susuzluq mərkəzləri beyin qabığının bir hissəsində cəmləşir və biz bu siqnalları tez-tez qarışdırırıq. Bir saat yemisinizsə və sizə yenidən aclıq hissi gəlirsə, bir stəkan su için. Aclıq hissinin dərhal yox olacağına əmin olun. İçkiyə ləzzət qatmaq üçün ona C vitamini , limon və ya zəncəfil əlavə edə bilərsiniz.
Dadlı qidaları seçin
Hamısı fərqli enerji dəyərlərinə malikdir və bədəni müxtəlif yollarla doyurur. Lif, protein və sağlam yağlarla zəngin qidalara üstünlük verin və sürətli karbohidratlar qəbulunu məhdudlaşdırın. Sonuncusu, kifayət qədər yüksək kalorili olmasına baxmayaraq, tez bir zamanda həzm olunur və orqanizm doymur. Bol tərəvəz, taxıl bitkiləri, yağlı balıq və paxlalı məhsullar yeyin.
Gününüzü planlaşdırın
Bütün günü evdə keçirsən də, bu istirahət üçün bir səbəb deyil. Vaxtınızı diqqətlə planlaşdırın, əyləncəli işlərə vaxt ayırın, kitab oxuyun, film və TV şoularını izləyin və yemək yeyin. Daimi bir şeylə məşğul olarkən, bitib tükənməyən qəlyanaltılar üçün vaxt qalmır.
Özünüz bişirməyə çalışın
Hazır qidalardan, fast-food yeməklərdən və torbalı qəlyanaltılardan çəkinin. Əgər normal gündəlik həyatınızda yemək bişirmək üçün vaxt yox idisə, indi bu bəhanə də yoxdur. Maraqlı s reseptlər öyrənin, müxtəlif tərkibli yeməklər bişirin. Həm bu sıxıcı karantin rejimi günlərində bir az vaxtınızı "öldürəcək", həm də insanın özü bişirdiyi şeyi dərhal yemək meyli azalır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1429   Tarix: 04 aprel 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

.

Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin

Bəzi yatış pozaları həzm sisteminə zərər verir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Anastasija Qostrous deyib. "İnsanın yatdığı poza həzm sisteminə düşündüyümüzdən daha ciddi təsir göstərir. Yanlış vəziyyətd

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Az yatanların beyni zəifləyir

Günlük həyatın yorucu ritmi, texnologiyanın həddindən artıq istifadəsi və davamlı stress yuxu nizamını pozaraq zehni sağlamlığa təsir edir. xəbər verir ki, bunu türkiyəli mütəxəssis Dr Elif Arslan söyləyib. O bildirib ki

.

Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin

Ev təmizliyində istifadə olunan vasitələrin üzərindəki təhlükəsizlik nişanları bir çox insanın fərqinə varmadığı həyati əhəmiyyətli xəbərdarlıqları əks etdirir. Avropa Kimyəvi Maddələr Agentliyi (ECHA) mütəxəssisləri bildirirlə

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama

Son günlər sosial şəbəkələrdə xüsusilə "TikTok"da çiy kartof dilimlərinin corabın içində saxlanılaraq soyuqdəyməni müalicə etdiyi iddiası yenidən gündəmə gəlib. xəbər verir ki, lakin mütəxəssislər bu üsulun he

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

turlar.az

qadin dunyasi yemek reseptleri hamilelikde qidalanma bilinçik resepti reseptler saglamliq haqqinda toxuma və əl işləri kosmetika aysel sac modelleri gozellik heyati narin faydasi