Hər gün mayonez yemək olmaz

Hər gün mayonez yemək olmazBir çox insanlar mayonezdən əsas sous kimi istifadə etməyi sevir. Çünki onun heç bir zərərinin olmadığını düşünürlər. Bəziləri isə zərərli olduğuna görə bu qida məhsulundan istifadə etməkdən qorxurlar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mayonez az miqdarda istehlak edildikdə xüsusi bir zərəri yoxdur.
Ancaq mütəxəssislər bildirir ki, gündəlik mayonezin istifadə edilməsi zamanı xolesterol səviyyəsi qaçılmaz olaraq artacaq.
Nəticədə ürək-damar sisteminin işində pozulmalar başlayır. Həmçinin, unutmayın ki, mayonezin müntəzəm istehlakı çəki artımına səbəb ola bilər. 
Əgər mağazadan satın alınan mayonezdən danışırıqsa, onda allergik reaksiyaya səbəb ola biləcək komponentlər ola bilər.
Qarğıdalı siropu və soya lesitini bu mənfi xüsusiyyətə malikdir.
Bundan əlavə, mayonezdə kifayət qədər böyük miqdarda şəkər də var. Nəticədə şəkərli diabetin inkişaf riski yüksək ola bilər. Buna görə də gündəlik mayonez istehlakından imtina etməlisiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 927   Tarix: 15 iyun 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

yay kolleksiyasi qaşların formalari hamiləlik faydalı bitkilər səfər duası pizzalar usaqlarda angina kosmetika namiq qaraçuxurlu pizza qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə arxadan olmaq toy gecesı