İltihabdan, soyuqdəymədən, parazitlərdən, bakteriyalardan qurtul və qanın tərkibini yaxşılaşdır- cəmi 1 çay qaşığı
Ərzaqlar:
Yarım stəkan əzilmiş zəncəfil
Qarım stəkan rəndələnmiş qara turp
Yarım stəkan sarıkök
Yarım stəkan soğranmış ağ soğan
¼ stəkan əzilmiş sarmısaq
2 dənə acı bibər
2 limonun suyu və qabığı
Alma sirkəsi
Bal
Hazırlanması:
Zəncəfil, turp, soğan, sarmısaq, bibər və limonu bir qaba qoyun.
Qabın ¾-ü dolacaq qədər olsun, qab dolanadək isə sirkə tökün.
Qaranlıq otaqda 2-4 həftə saxlayın, ən yaxşı nəticəni 1 ayda ala bilərsiniz.
Qarışıq hazır olandan sonra tərəvəzləri süzün və üzərinə bal töküb yeyin.