Kərə yağından istifadə zamanı edilən səhvlər yeməkləri və həzmi korlayır

Kərə yağından istifadə zamanı edilən səhvlər yeməkləri və həzmi korlayırKərə yağı qidalanmada əvəzolunmaz məhsullardan biridir. Lakin bəzi məhsullarla birlikdə istifadə edildikdə, faydasını itirə və hətta sağlamlığa zərər verə bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə "Obet" nəşri yazır.
Kərə yağı haqqında nəyi bilməliyik?
Kərə yağı doymuş yağlar və yağda həll olan vitaminlərlə zəngindir və düzgün istifadə edildikdə faydalıdır. Lakin hər kulinariya birləşməsi sağlam deyil. Yanlış kombinlər həm həzmi çətinləşdirə, həm də faydalı maddələrin sorulmasını poza bilər.
Kərə yağı və qırmızı ətlə birlikdə istifadə
Kərə yağı ilə qırmızı ətin birləşməsi populyar olsa da, sağlamlıq baxımından risklidir. Hər iki məhsulda yüksək miqdarda doymuş yağ mövcuddur ki, bu da "pis" xolesterin (LDL) səviyyəsini artıra bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, bir yeməkdə çox yağın olması qaraciyər və həzm sisteminə ağır yük salır. Kərə yağını kolbasa və ya hisə verilmiş ətlə deyil, daha az yağlı ət məhsulları ilə istifadə etmək tövsiyə olunur.
Kərə yağı və balıq
Somon, skumbriya kimi yağlı balıqlar omega-3 yağ turşuları ilə zəngindir və ürək, beyin sağlamlığı üçün faydalıdır. Ancaq bu balıqları kərə yağında qızartmaq və ya bişirmək həmin faydaları azalda bilər. Kərə yağındakı doymuş yağlar omega-3-ün təsirini zəiflədə, eyni zamanda həzm və qida maddələrinin sorulmasını çətinləşdirə bilər.
Kərə yağı və yağlı süd məhsulları
Kərə yağını qaymaq və ya pendir kimi yağlı süd məhsulları ilə birləşdirmək həzm üçün çox ağır ola bilər. Belə yeməklərdə doymuş yağların konsentrasiyası yüksək olduğundan, zülalların sorulmasını zəiflədə bilər. Mütəxəssislər kərə yağını daha yüngül məhsullarla - məsələn, təzə tərəvəz və ya bir az zeytun yağı ilə - əvəz etməyi tövsiyə edirlər.
Qızartma üçün uyğun deyil
Kərə yağı yeməyə özünəməxsus dad versə də, qızartma üçün uyğun deyil. Onun tüstülənmə temperaturu aşağıdır, yəni tez yanır. Buna görə uzun müddət qızartmalarda istifadə edilməməlidir. Ən yaxşı halda, kərə yağı ilə yumşaq və qısa müddətli yeməklər (məsələn, yumurta) hazırlanmalıdır.
Kərə yağı faydalı olsa da, hansı məhsullarla birgə istifadə edildiyinə diqqət etmək lazımdır. Doymuş yağların miqdarını nəzarətdə saxlamaq, yeməklərin həm dadını, həm də həzmini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 160   Tarix: 20 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu meyvə yalnız günün müəyyən saatlarında yeyilməlidir

Bir çox insan meyvələrin orqanizmə zərər vermədən günün istənilən vaxtında yeyilə biləcəyinə inanır. Bununla belə, dietoloqlar xəbərdarlıq edir: onlardan bəziləri, xüsusilə banan, yanlış zamanda istehlak edildikdə zərərl

.

Bu kişilərin oğlu olmur

Körpənin cinsiyyəti ana bətnində mayalanma zamanı müəyyən olunur və bu, tamamilə atanın spermatozoidindəki xromosomdan asılıdır. Qadının yumurta hüceyrəsində yalnız X xromosomu olur. Kişi isə həm X, həm də Y xromosom daşıya

.

Hər il 3 milyon uşaq bu səbəbdən ölür

Yeni araşdırma 2022-ci ildə antibiotik müqaviməti səbəbilə 3 milyondan çox uşağın həyatını itirdiyini ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, Avstraliyadakı Murdoch Uşaq Araşdırma İnstitutu və Clinton Health Access Initiative-ni

.

Bu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durun

Gənclər arasında kolon xərçəngi hallarında ciddi artım olsa da, mütəxəssislər işlənmiş ət istehlakının əsas risk faktoru olduğunu vurğulayırlar. xəbər verir ki, sağlamlıq mütəxəssisləri emal edilmiş ətin kolon xərçəngin

.

Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühü

.

Yeni cinsi xəstəlik peyda olub: Yeyir bitirir

Qadınların intim bölgəsində "ət yeyən" bakteriyaya rast gəlinib. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, İngiltərədə yayımlanan tibbi hesabat nadir, lakin ölümcül olan "ət yeyən bakteriya" infeksiyasını

.

Həyat qurtaran məlumat - İnfarktın erkən əlamətləri hansılardır?

Kardiologiya üzrə mütəxəssis Dos. Dr. Mehmet Fatih Karakaş Türkiyədə hər dörd nəfərdən birinin həyatının müəyyən dövründə ürək xəstəliyi keçirdiyini bildirib. xəbər verir ki, o, infarktların əksər hallarda qəfil və heç bi

.

Qaraciyərin düşməni hesab edilir - Hər kəsin evində var

Qaraciyər orqanizmin ən vacib orqanlarından biridir. O, bədəndə toksinlərin zərərsizləşdirilməsi, qida maddələrinin parçalanması və həyati əhəmiyyətli zülalların sintezində əsas rol oynayır. Sağlamlığı qorumaq üçün isə düzgü

.

İnək südündən 10 dəfə daha faydalı: sümükləriniz "beton" kimi olacaq - FOTO

Tıxanmış damarları yağ kimi açır və kalsium, dəmir və maqnezium depozitlərini doldurur. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, susam toxumu kiçik ölçüyə malikdir, amma tərkibindəki zəngin qida profilinə görə təbiəti

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi qadin sayti gözəllik məhsulları qirmizi uzun donlar əli əmirli dünya mətbəxi vetene aid bayatilar qadin saglamlig lakonizm aysel maya maskasi intim