Kəsilən alma niyə qaralır?

Kəsilən alma niyə qaralır?Bir çox insan kəsilmiş, soyulmuş və ya dişlənmiş almanının tərkibindəki dəmir və oksigen arasındakı reaksiya nəticəsində qaraldığına inanır.
Bəs, alma niyə qaralır?
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, reaksiya verən dəmir deyil, bitki polifenollarıdır (quercetin, katexin, antosiyanin).
Bu maddələr bədəni müxtəlif mənfi təsirlərdən qorumağa kömək edir.
Onlar həmçinin antioksidant rolunu oynaya bilər, sərbəst radikalları aradan qaldırır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
Polifenolların orqanizmə digər müsbət təsiri onların xroniki xəstəliklərə səbəb ola biləcək iltihabı azaltmasıdır. Bəzi almaların əti müxtəlif miqdarda fermentlər və polifenollar səbəbindən rəngini digərlərindən daha çox dəyişir.
Qaralmış almanı yemək mümkündürmü?
Qəhvəyi ət meyvənin pis getdiyini ifadə etmir, buna görə qaralmış almaları yeyə bilərsiniz.
Və qaralmanın qarşısını almaq istəyirsinizsə, kəsilmiş yeri şəkər siropu ilə fırçalayın və ya həmin yerə şəkər səpin. Bundan əlavə, həmçinin limon və ya ananas suyundan istifadə edə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 874   Tarix: 31 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

geyim və ayaqqabılar donlar 2025 toy makiyajlari kicik biznes qurmagin yollari vaginal quruluq cinsi xəstəliklər diş ağrısı kosmetika gözəllik brusell bakteriyası qizliq perdesi naz mila vətən haqqında bayatı