Kəsilən alma niyə qaralır?
Bir çox insan kəsilmiş, soyulmuş və ya dişlənmiş almanının tərkibindəki dəmir və oksigen arasındakı reaksiya nəticəsində qaraldığına inanır.
Bəs, alma niyə qaralır?
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, reaksiya verən dəmir deyil, bitki polifenollarıdır (quercetin, katexin, antosiyanin).
Bu maddələr bədəni müxtəlif mənfi təsirlərdən qorumağa kömək edir.
Onlar həmçinin antioksidant rolunu oynaya bilər, sərbəst radikalları aradan qaldırır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
Polifenolların orqanizmə digər müsbət təsiri onların xroniki xəstəliklərə səbəb ola biləcək iltihabı azaltmasıdır. Bəzi almaların əti müxtəlif miqdarda fermentlər və polifenollar səbəbindən rəngini digərlərindən daha çox dəyişir.
Qaralmış almanı yemək mümkündürmü?
Qəhvəyi ət meyvənin pis getdiyini ifadə etmir, buna görə qaralmış almaları yeyə bilərsiniz.
Və qaralmanın qarşısını almaq istəyirsinizsə, kəsilmiş yeri şəkər siropu ilə fırçalayın və ya həmin yerə şəkər səpin. Bundan əlavə, həmçinin limon və ya ananas suyundan istifadə edə bilərsiniz.
Milli.Az