Kəsilən alma niyə qaralır?
Bir çox insan kəsilmiş, soyulmuş və ya dişlənmiş almanının tərkibindəki dəmir və oksigen arasındakı reaksiya nəticəsində qaraldığına inanır.
Bəs, alma niyə qaralır?
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, reaksiya verən dəmir deyil, bitki polifenollarıdır (quercetin, katexin, antosiyanin).
Bu maddələr bədəni müxtəlif mənfi təsirlərdən qorumağa kömək edir.
Onlar həmçinin antioksidant rolunu oynaya bilər, sərbəst radikalları aradan qaldırır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
Polifenolların orqanizmə digər müsbət təsiri onların xroniki xəstəliklərə səbəb ola biləcək iltihabı azaltmasıdır. Bəzi almaların əti müxtəlif miqdarda fermentlər və polifenollar səbəbindən rəngini digərlərindən daha çox dəyişir.
Qaralmış almanı yemək mümkündürmü?
Qəhvəyi ət meyvənin pis getdiyini ifadə etmir, buna görə qaralmış almaları yeyə bilərsiniz.
Və qaralmanın qarşısını almaq istəyirsinizsə, kəsilmiş yeri şəkər siropu ilə fırçalayın və ya həmin yerə şəkər səpin. Bundan əlavə, həmçinin limon və ya ananas suyundan istifadə edə bilərsiniz.
Milli.Az









Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr
Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI
Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq
Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Çayxorlara pis xəbər
Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı
Gangam style'ın ulduzuna polis basqını - Psixotrop dərmanlar müsadirə olundu
Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI