Kifli məhsulların sağlamlığa zərərləri - Bu xəstəliyə yol açır
Kif basmış məhsullar, müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilər. Kif və digər mikroorqanizmlərin inkişafı xüsusilə nəmlik və yüksək temperatur şəraitində, məhsulların tərkibində zərərli toksinlərin və bakteriyaların yaranmasına səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, kif basmış qidalar ən çox aflatoksin adlı mikotoksinlərə səbəb ola bilər ki, bu da qaraciyər xərçəngi, immun sisteminin zəifləməsi və qaraciyər çatışmazlığı kimi ciddi sağlamlıq problemlərinə yol açar. Həmçinin, bu cür qidalar mikoza (kif infeksiyası) və gastrointestinal xəstəliklər kimi xəstəliklərə də səbəb ola bilər.
Kifli məhsulları yemək, xüsusilə qida zəhərlənmələri və həzm problemləri ilə nəticələnə bilər. Buna görə də, kifli və zədələnmiş məhsulların istehlakından qaçınmaq və onları təhlükəsiz şəkildə saxlamaq çox vacibdir.
Fidan
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir