Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?

Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?Kartof və pomidor bəzi mədə-bağırsaq xərçəngi riskini artıran qidalar hesab olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toksikoloq Mixail Kutuşov orqanizmə neqativ təsir edən 3 tərəvəzi açıqlayıb.
"Əgər insanın mədə-bağırsaq sistemi tam sağlam deyilsə, selikli qişalarında yara, xora, zədələnmə varsa, kartof, pomidor, badımcanın qəbulu vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər.
Qastrit və xoralı mədə-bağırsaqda pomidor və kartof xərçəng riskini artırır. Çünki onlar yaxşı həzm olunmayacaq, selikli qişaları qıcıqlandıracaq, bağırsaqda toplanıb iltihaba səbəb olacaq.
Eləcə də bu tərəvəzlərdə solanin adlı toksin var. O maddələr mübadiləsini pozur, böyrək, qaraciyər, sinir sisteminə zərbə vurur.Orqanizmi bu toksinlərdən qorumaq üçün yaşıl rəng, acı dadlı kartofdan, yaxşı yetişməmiş çiy pomidordan, çiy badımcandan uzaq durmaq lazımdır" .
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 886   Tarix: 16 sentyabr 2023
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bal adı ilə satılan şərbətlər - ayırd etmək üçün ən etibarlı üsullar

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən ölkədə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi məqsədilə hazırlanan Multimonitorinq Planının icrası davam etdirilir. Agentliyin İnformasiya təminatı və innovativ həllə

.

Balığı necə təzə saxlayaq? – Qadınların 90 faizinin etdiyi SƏHV

Balığı təzə saxlamağın ən yaxşı yolu soyuducuda saxlamaqdır. Amma balığı sadəcə soyuducuya qoymaq kifayət etmir. bildirir ki, balıqları soyuducuya qoymazdan əvvəl soyuq suda yaxşıca yuyun və kağız dəsmallarla qurudun. Bunda

.

Pivə içənlər DİQQƏT: Bunları qarışdırmayın

Navarra Universitetinin mütəxəssisləri bildirirlər ki, pivə, ölçülü şəkildə istehlak edildikdə, ürək-damar və sümük sağlamlığı üçün faydalı ola bilər. Lakin spirtli içkilərlə bəzi qidaların birlikdə istehlakı həzm sistemin

.

Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti

Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir. -a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələr

.

Səhər yeməyində verilən bu iki qida ölümə aparır - DİQQƏT

Səhər yeməyində kolbasa və sosis kimi emal edilmiş ətlərdən istifadə bağırsaq xərçəngi yarada bilər. xəbər verir ki, bu məhsulların sağlamlığa təhlükələri elm adamları tərəfindən dəfələrlə vurğulanıb. Emal olunmuş ətlər

.

Yuxu gətirən qidalar

Bəzi insanlar yuxuya getməkdə çətinlik çəkir. Bir neçə qida var ki, onlar yuxu gətirmə qabiliyyətinə malikdir. xəbər verir ki, yuxu gətirən qidalar arasında bir çox faydalı məhsullar mövcuddur. Məsələn, bal tərkibindəki qlükoz

.

Saqqız çeynəməyin müsbət və mənfi tərəfləri

Bir qisim insanlar saqqız çeynəməyi sevir. . Bu gün satışda müxtəlif saqqız növləri var. . Hər biri fərqli dada və qiymətə malikdir. . Həkim dietoloq Leyla Sarıyeva deyib ki, saqqız çeynəməyin bir sıra  faydası və ziyan

.

Dərhal qana qarışır, dəmiri artırır, şəkəri isə... - Bir qaşığı bəs edir

Soyuq havaların sevilən qidalarından olan bəhməz həm enerji mənbəyidir, həm də sağlamlıq üçün faydalıdır. xəbər verir ki, Qida və Diyet üzrə mütəxəssis Dyt. Nur Tatlıoğlu bəhməzin faydaları və istifadəsi ilə bağlı ətrafl

.

İnsanın qocalmasının iki əsas mərhələsi müəyyənləşdi - TƏDQİQAT

Stanford Universitetinin alimləri insanın qocalma prosesinin iki əsas zirvə nöqtəsini müəyyən ediblər: 44 və 60 yaş. Bu tapıntılar "Nature Aging" elmi jurnalında dərc olunub və bədənimizin əvvəlki tədqiqatlarda

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2025 gelinlikler kosmetika mehsullari düzgün makiyaj geyimlər kişilərə təsir etmək 2025 hicab faydalı məsləhətlər oglan evi opusme gülməli hakıştalar hakista sozler