Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?
Kartof və pomidor bəzi mədə-bağırsaq xərçəngi riskini artıran qidalar hesab olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toksikoloq Mixail Kutuşov orqanizmə neqativ təsir edən 3 tərəvəzi açıqlayıb.
"Əgər insanın mədə-bağırsaq sistemi tam sağlam deyilsə, selikli qişalarında yara, xora, zədələnmə varsa, kartof, pomidor, badımcanın qəbulu vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər.
Qastrit və xoralı mədə-bağırsaqda pomidor və kartof xərçəng riskini artırır. Çünki onlar yaxşı həzm olunmayacaq, selikli qişaları qıcıqlandıracaq, bağırsaqda toplanıb iltihaba səbəb olacaq.
Eləcə də bu tərəvəzlərdə solanin adlı toksin var. O maddələr mübadiləsini pozur, böyrək, qaraciyər, sinir sisteminə zərbə vurur.Orqanizmi bu toksinlərdən qorumaq üçün yaşıl rəng, acı dadlı kartofdan, yaxşı yetişməmiş çiy pomidordan, çiy badımcandan uzaq durmaq lazımdır" .
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…
Musiqi önəmli tərbiyyə üsuludur' - Əməkdar artist
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən
Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?
Gələn ildən bu əməliyyatlar və dərmanlar pulsuz olacaq - RƏSMİ
Hülya Avşar və məşhur fenomenə cinayət işi açıldı
Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır
Nə yeməyi azaltmağa ehtiyac var, nə də idmana - Gündə 10 dəqiqə edirsən, arıqladır
Artıq qanuni yolla sənədlərimizi düzəldirəm' - Leylanın problemi həll olundu