Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?
Kartof və pomidor bəzi mədə-bağırsaq xərçəngi riskini artıran qidalar hesab olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toksikoloq Mixail Kutuşov orqanizmə neqativ təsir edən 3 tərəvəzi açıqlayıb.
"Əgər insanın mədə-bağırsaq sistemi tam sağlam deyilsə, selikli qişalarında yara, xora, zədələnmə varsa, kartof, pomidor, badımcanın qəbulu vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər.
Qastrit və xoralı mədə-bağırsaqda pomidor və kartof xərçəng riskini artırır. Çünki onlar yaxşı həzm olunmayacaq, selikli qişaları qıcıqlandıracaq, bağırsaqda toplanıb iltihaba səbəb olacaq.
Eləcə də bu tərəvəzlərdə solanin adlı toksin var. O maddələr mübadiləsini pozur, böyrək, qaraciyər, sinir sisteminə zərbə vurur.Orqanizmi bu toksinlərdən qorumaq üçün yaşıl rəng, acı dadlı kartofdan, yaxşı yetişməmiş çiy pomidordan, çiy badımcandan uzaq durmaq lazımdır" .
Milli.Az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Qan laxtalanması problemi genetik imiş
Mənə fəxri ad lazım deyil' - Nura
Eldar 'boykot' olunmağından danışdı
D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama
Şahzadə Meqan oğurluqda ittiham olunur - FOTO
Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir
Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
Günay Pərvinin iddialarını yalanladı