Kofe əlavə edilən bu sadə ədviyyatla bütün böyrək xəstəliklərindən xilas olacaqsınız! + RESEPT
SaqlamHeyat.az xaici mətbuata istinadən bildirir ki, orta əsrlərdə Avropada hil dərman hesab olunurdu və apteklərdə satılırdı.
Hindistanda və Çində hil çaya əlavə olunur. Hil kofeinin orqanizmə olan mənfi təsirini azaldır və çaya əla dad verir. Bütün böyrək xəstəliyində çox faydalıdır. bir çox böyrək problemlərindən azad edir.
Hil efir yağları, kalsium, fosfor, maqnezium, sink, dəmir, B qrupu vitaminləri, C vitamini, əvəzsiz yağlı turşularla zəngindir.
Belə zəngin tərkib hili bütün insanın orqanizmi üçün çox faydalı edir.
Hil həzm sistemi üçün çox xeyirlidir. Bu ədviyyat həzm prosesləri yaxşılaşdırır. Məhz bu səbəbdən bəzi şərq ölkələrində hilin toxumlarını yeməkdən sonra çeynəyirlər. Bundan əlavə hil ağızdan gələn pis qoxunu yox edir. Hil ürəkbulanmasını aradan götürür. Ürəkbulanmasından əziyyət çəkən hamilə qadınlar hildən istifadə edə bilərlər (1 ədəd hil toxumu çeynəmək lazımdır). Hil iştahanı artırır, mübadilə prosesləri yaxşılaşdırır, köplə mübarizə aparır, artıq çəkidən azad olmağa kömək edir.
Hil təbii antiseptikdir - orqanizmdə olan ziyanlı mikroorqanizmlərlə mübarizə aparır. Soyuqdəymə xəstəlikləri zamanı onu mayelərə (çay, su) əlavə edib xəstəyə vermək olar. Hil ağız boşluğunda olan mikroblarla mübarizə aparır, diş ağrısını azaldır.
Angina, faringit zamanı hil dəmləmələri ilə qarqaralar çox yaxşı təsir edir (1 stəkan qaynar suda 1/2 çay qaşığı hil tixumlarını dəmləyin).
Hil ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Hil sinir sistemini möhkəmləndirir, insana depressiyalar, stress və nevrozlarla mübarizə aparmağa kömək edir, əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır, beyinin fəaliyyətini stimullaşdırır, yorğunluq və halsızlığı aradan qaldırır.
Hilin aromatik yağları suya əlavə edib vannalar qəbul etmək olar. Bu sadə vasitə stres və gərginliklə mübarizədə çox yaxşı kömək edir.
Meyvələrinin toxumları qurudulub, ayrılması ilə əldə edilir. Yeməklərə, xüsusilə də balığa qatılır. Pudinq, südlü şirniyyatlar, kompotlar, çay və qəhvədə də dadverici kimi istifadə edilir. İsveç və Finlandiyada unlu məmulatlara də qatılır.
Hindlilər nəfəslərindən gözəl iy gəlsin deyə, toxumlarını çeynəyirlər. Hil toxumları tərkibində qatran, nişasta və uçucu yağlar mövcuddur.
Xoş ləzzəti və qoxusuna görə ədviyyat kimi istifadə edilir.
Hil döyülərək toz halına gətirilib, buruna çəkilərsə, soyuqdəyməni kəsər.
Ürəkbulanmanın qarşısını alır. Mədəniz bulananda, qaynatdığınız nanənin içərisinə bir çəngə hil atın və daha sonra limon və bal əlavə edərək için.
Anoreksiya üçün: Bal və ya şirin çayın içinə əlavə edilib içiləndə anoreksiya probleminin həllində xeyli kömək edir.
Hil, nanə və kəklikotu ilə birgə qaynadılıb içilərsə, həm mədə yaralarına, həm də mədədə yaranan qazların aradan qaldırılmasında faydalıdır.
Zehin açmaq üçün: Beyni canlandırıcı təsiri vardır.
Üyüdülmüş toxumundan həm yeyinti, həm də tibdə geniş istifadə olunur. Hil həm də zəfəran və vanildən sonra üçüncü ən qiymətli ədviyyatdır.
f Paylaş








Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə