Limonlu su orqanizmə necə zərər verə bilər? - Həkimlərdən XƏBƏRDARLIQ

Limonlu su orqanizmə necə zərər verə bilər? - Həkimlərdən XƏBƏRDARLIQLimonlu su dietoloqların "reklamları" sayəsində bütün dünyada məşhur içkiyə çevrilib. Onlar iddia edirlər ki, belə bir içki metabolik prosesləri sürətləndirir, arıqlamağa kömək edir, toksinləri çıxarır, həzmi və daxili orqanların işini yaxşılaşdırır. Ancaq belə çıxır ki, siz hələ də daim və nəzarətsiz içə bilməzsiniz.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, tibb ekspertlərinin fikrincə, limonlu suyun, şübhəsiz, bir çox faydası var və şəkərli içkilərə və şirələrə yaxşı alternativ ola bilər. Dəmirlə zəngin qidalarla birləşdirildikdə dəmirin daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edən C vitamini ilə zəngindir. Əlavə olaraq limonlu su böyrək daşlarının əmələ gəlməsinin qarşısını almağa və maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edə bilər.
Bu aşağı kalorili içkini tez-tez içmək digər yüksək şəkərli içkilərin qəbulunu azaltmağa kömək edə bilər ki, bu da öz növbəsində ümumi sağlamlığınızı yaxşılaşdırmağa yardımçı olur.
Bununla belə, limon suyunun diş minasına və mədənin selikli qişasına zərərli təsir göstərə biləcəyini xatırlamaq lazımdır. Limon suyu turşudur və dişlərinizin qoruyucu təbəqəsini zədələyə bilər ki, bu da zamanla diş problemlərinə səbəb ola bilər. Limonlu suyun müntəzəm istifadəsi də ürək yanması və mədə-bağırsaq narahatlığına səbəb ola bilər, xüsusən də bu cür problemlərə meylli insanlarda.
Mütəxəssislər limonlu suyu az miqdarda içməyi və dişlərin zədələnməsinin qarşısını almaq üçün onu içərkən çöpdən istifadə etməyi məsləhət görürlər. Limonlu su içdikdən dərhal sonra dişlərinizi fırçalamaq tövsiyə edilmir, çünki bu anda mina yumşaq olur və mexaniki təsirlərə həddindən artıq həssas olur.
Mütəxəssislər təhlükəsiz dozanı 1 litr isti suya 60 ml limon suyu hesab edirlər. Limonlu su içdikdən sonra xoşagəlməz əlamətlər görünsə, dərhal onu içməyi dayandırmaq və ya heç olmasa içkidəki şirənin konsentrasiyasını azaltmaq tövsiyə olunur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 880   Tarix: 09 oktyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır

Kofenin içinə limon sıxmaq sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu praktik üsul qəhvənin enerjiverici təsirini artırır, immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həm ləzzətli, həm d

.

Qiyməti 30 qəpiyə düşdü: Damarları açır, şəkəri tənzimləyir, mikrobları qırır

Adana, Türkiyə - Türkiyənin mühüm kənd təsərrüfatı bölgələrindən olan Adanada erkən soğan yığımına başlanılıb. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ötən illə müqayisədə bu il soğanın həm məhsuldarlığı artıb, həm d

.

Hər səhər bu üç qidadan yesəniz heç vaxt xərçəng olmayacaqsınız - Məşhur onkoloq açıqladı

"Bu 3 qidanı yeyənlərdə bədxassəlişiş yaranmır". xəbər verir ki, bunu Kaliforniyadakı City of Hope xəstəxanasının onkoloqu Dr. Tingting Tan bildirib. Həkimin dediyinə görə özü hər gün səhər eyni şeyi yeyir və bunu

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Miqreni olanlar bu qidaları yeməsin

Miqren sadəcə adi baş ağrısı ilə kifayətlənməyən, bir çox insana gündəlik həyatında ciddi maneələr yaradan nevroloji pozuntudur. Bu xəstəlik bəzi hallarda iş qabiliyyətini azaldır, yuxu və qidalanma rejimini pozur, həmçini

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az adlarin menasi toy gecesi sade makiyaj sekilleri intim məktəb maraqli toy ideyalari hicab haqqinda dəri xəstəlikləri gulmeli hakista hekaye janri cinsi elaqe rus dilin nece orenek englishdilində qulaq