Mədəkiçiltmə əməliyyatı: Tanınmış cərrah çox danışılan iddianı yalanladı

Mədəkiçiltmə əməliyyatı: Tanınmış cərrah çox danışılan iddianı yalanladı"Dünya praktikasında mədəkiçiltmə əməliyyatından sonra xərçəngin yaranması praktikası yoxdur. Bu məsələ gündəm deyil. Bir neçə il əvvəl bu fikir gündəmə gəlmişdi və öz açıqlamasını da tapdı. Bunun yanlış fikir olması ilə əlaqədar Azərbaycan Milli Onkologiya Mərkəzinin və Səhiyyə Nazirliyinin də müəyyən açıqlamaları olmuşdu. Hər kəsə də aydın oldu ki, bu əməliyyatın xərçəng yaratma ehtimalına aidiyyəti yoxdur".
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, bu fikirləri laparoskopik bariatrik-metabolik cərrah Taryel Ömərov bildirib.
Həkimin qənaətincə, müəyyən saytlar baxış sayını artırmaq üçün bu kimi yanlış məlumatlardan istifadə edib şou yaradırlar: "Yanlış informasiyalar insanlarda çaşqınlıq yaradır. Mədəkiçiltmə əməliyyatı xərçəng üçün risk faktoru hesab oluna bilməz. Əgər belə bir hal olsaydı, bu, dünya protokoluna çoxdan daxil olmuşdu".
Taryel Ömərov deyir ki, mədəkiçiltmə əməliyyatı maddələr mübadiləsini düzəltməyə doğru atılan bir prosesdir: "Bu əməliyyatdan sonra adətən insanlar çox az qida qəbul edib tez doyurlar. Biz pasientlərə məsuliyyətli bir şəkildə izah edirik ki, siz sağlam qidalanma ilə məşğul olmalısınız. Yəni normal ət, tərəvəz qəbul edin ki, bədəndə hər hansı başqa proseslər baş verməsin. Əlbəttə, istənilən şəxs üç gün yemək yeməsə, immuniteti düşər. Əgər insan bir həftə, 10 gün protein, yəni tərkibində zülal ehtiva edən qidalar qəbul etməsə, istənilən proseslər baş verə bilər. Ümumiyyətlə, xəstə əməliyyatdan sonra qidalanmasına xüsusi diqqət etməlidir".
"Bəzən həddindən artıq ağır çəkili insanın mədəsini kiçildən zaman onun qolları, ayaqları bədənə uyğun olmur. Adətən 170-180 kilolu pasientlər 80 kiloya düşəndən sonra onda dəri sallanmaları baş verə bilir. Bu dəri sallanmalarının korreksiyası üçün bir sıra cərrahi əməliyyatlara ehtiyac ola bilir",- deyə cərrah qeyd edib.
Adətən xəstəxanalar bu əməliyyata müxtəlif qiymət qoyurlar. Taryel Ömərov qiymət fərqini həkimin professionallığı, peşəkarlığı və əməliyyat zamanı istifadə etdiyi tək istifadəli alətlərin marka və sayı ilə izah edib.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 942   Tarix: 25 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Uşaqları telefon və planşetlərdən uzaq tutmaq üçün nə etməliyik? - Mütəxəssislərdən tövsiyyələr

Texnologiyanın cəlbediciliyi getdikcə artdıqca uşaqların telefon və planşetlərə bağlılığı valideynlərin əsas narahatlıqlarından birinə çevrilib. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, azyaşlıların uzun müddət ekran qarşısınd

.

Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yanğın hadisələri yalnız fiziki təhlükə yaratmır, həm də uşaqların psixoloji dünyasında uzunmüddətli izlər buraxır. Xüsusilə binada böyüklərlə birlikdə olan uşaqlar bu cür fəlakətlər zamanı qorxu, çaşqınlıq və travma yaşay

.

Saçlar niyə vaxtından tez ağarır? - Stresslə əlaqəsi yoxdur

Yaponiyanın Tokio Universitetində aparılan yeni araşdırma saçların ağarmasına fərqli izah gətirib. xəbər verir ki, tədqiqat göstərir ki, saçların ağarması təkcə yaşlanmanın və ya stressin nəticəsi deyil, bədənin xərçəng

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

turlar.az

qaşların formalari toy makiyaji sekilleri adlarin menasi agardici maskalar resepti 2025 donları dil haqqinda atalar sozleri hakistalar kosmetika sanama hakışda uzeyir olumu toy gecesi