Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr - polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Milli.Az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Eyyub Yaqubov unikal musiqiçidir' - Cavan Zeynallı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov
Türkiyəni tərk edən məşhur aktrisa keşişlə evlənib xristianlığı qəbul etdi
Eminlə Coni Youtube-da ikinci yerdədir
Sən öz atalığını təmizə çıxart, 10 ildir övladını görmürsən
Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida
Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın
Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər
"Avroviziya"ya terror hücumu hazırlayan şəxsə hökm oxundu