Qadınların 75%-i bu hissədə olan tüklərin alınmasının təhlükəli olduğunu bilmir

Qadınların 75%-i bu hissədə olan tüklərin alınmasının təhlükəli olduğunu bilmirQadınların əksəriyyətinin yaşı 40-ı ötdükdən sonra onların üzündə tüklər əmələ gəlməyə başlayır. Bu tüklər qadınların hormonal sistemində əmələ gələn dəyişikliklər səbəbindən əmələ gəlir. Hormonal sistemdə baş verən dəyişikliklər tüklərin əmələ gəlməsinə və onların sürətlə böyüməsinə səbəb olur. Tüklərin əmələ gəlməsi qanda estrogenlərin miqdarının düşməsi ilə əlaqədar olur. Tüklər ən çox çənədə və buxaq altında əmələ gəlir və heç də arzuolunan hesab edilmir. Mütəxəssislər bu cür tüklənmənin genetik olduğunu qeyd edirlər. Yəni əgər anada belə tüklnmə varsa onun qızında da olacaq.
Bəs bu tüklərdən necə xilas olmaq olar?
Mütəxəssislər çənədə və çənə altında olan tüklərlə ehtiyatlı davranmağı məsləhət bilir. Çünki, bu hissədə hormonlar səbəbli tükləri çıxardıqda tük soğanaqları qıcıqlanır və tüklənmə daha da artır.
Çənə və çənə altında tüklər
Çənənizdə və çənəaltı bölgənizdə hormonlar səbəbli əmələ gələn tükləri çıxarmazdan əvvə üzü isti su il yumaq lazımdır. Bu zaman follikullar genişlənir və tükləri çıxararkən ağrı hissi azalır. Hər dəfə tükü çıxartdıqdan sonra isə pinseti isti su ilə yumaq və ya spirtlə silmək lazımdır. Əgər həmin nahiyədə əmələ gələn tüklərin rəngi ağarmışsa o zaman qaydası ilə tüklri çıxardıqca çənənin altında yeni tüklər əmələ gəlmir. Çənədə bitən tüklərin çıxarılması isə tük soğanaqlarının qıcıqlanmasına və tüklərin sayının artmasına səbəb olur.
Burun daxilində tüklər
Burunun daxilində tüklərin əmələ gəlməsi burun boşluğundan havanın filtirsiyasını pozur. Bu hissə bakteriyalarla zəngin olduğu üçün burun boşluğunda əmələ gələn tüklərin alınması məqsədəuyğun sayılmır. Çünki, tükün çıxarıldığı nahiyəyə bakteriya və ya mikrobun düşməsi ağırlaşmalara səbəb ola bilir. Bəzən burundan tük çıxarmaq ölümə səbəb ola bilir.
Xalların üstündə olan tüklər
Mütəxəssislər xalların üstündə olan tüklərin çıxarılmasının xalın bədxassəli şişə çevrilməsinə səbəb ola biləcəyini qeyd edirlər. Bu səbəbdən də xalların üstündə əmələ gələn tükləri çıxarmaq olmaz.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1300   Tarix: 17 noyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

turlar.az

sac duzumleri hamiləlik kosmetika mehsullari türk şirniyyatları şorba reseptləri körpəyə qulluq balıqqulağı kosmetika pomidor ağır itki vidyolar qadin.az cekc pornuxa