Qan qrupunuza görə müsbət və mənfi xüsusiyyətləriniz

Qan qrupunuza görə müsbət və mənfi xüsusiyyətləriniz1-ci qan qrupu
O (1-ci qrup)- tipi- "Ovçu". Çox qədim və əsas qan qrupudur ki, təkamül prosesi nəticəsində bu qrupdan digər qruplar törənib. Hazırda dünya əhalisinin 33,5% -i bu qan qrupunun daşıyıcısıdır.

Müsbət tərəfləri:
- möhkəm həzm sistemi;
- yaxşı immun sistemi;

Zəif cəhətləri:
- yeni yeməklərə və ətraf mühitin dəyişikliklərinə çətin adaptasiya olunur;
- mədənin yüksək turşuluğu;
- allergiya;

Dietik məsləhət: yüksək proteinli yeməklərdən uzaq durun.
Məsləhətdir: ət məhsulları (donuz ətindən başqa), balıq, meyvə-tərəvəz (turş olmasın), ananas
Azaldın: yarma, büğda və un məmulatları.

İçkilərdən:

Faydalıdır: yaşıl çay, ot çayları, itburnu, nanə, zəncəfil, cökə çiçəyi dəmləməsi;
Neytraldır: pivə, qırmızı və ağ şərab, çobanyastığı, jenşen, sürvə (şalfey)
Uzaq durun: kofe, tünd içkilər, aloe (əzvay) şirəsi.

Çəkini nəzarətdə saxlamaq üçün:

Menyudan çıxarın: təzə kələm, qarğıdalı, buğda, sitrus meyvələri, paxla, qənd, nişastalı yeməklər.
Yaxşı kömək edir: dəniz bitkiləri, balıq, yodlaşdırılmış duz, ət, xüsusən də mal əti, qaraciyər, göyərti, brokkoli, qırmızı turp, B qrup vitaminləri.
Fiziki hərəkət: intensiv hərəkətli idman növləri: aerobika, qaçış, üzgüçülük, xizəksürm

2-ci qan qrupu
A (2-ci) qrup- tipi "Torpaq adamı". Bu qan qrupu qədim insanların köçəri həyat tərzindən oturaq həyata keçidi dövründə yaranıb. Yer əhalisinin 37,8% -i bu tipə aiddir.

Güclü cəhətləri:
- yemək, pəhriz və ətraf mühit dəyişikliklərinə tez adaptasiya;
- effektiv həzm sisteminə malik olmaq;

Zəif cəhətləri:
- həssas həzm traktı;
- zəif immun sistemi, infeksiyalara dözümsüzlük;
- yüksək dərəcədə oyanıq sinir sistemi;
- şəkərli diabetə tutulma ehtimalı böyükdür.

Dietik məsləhət: tam vegeterian qidalanmaya keçmək;
Faydalıdır: tərəvəz, yarma, bütün paxlalılar, meyvələrdən – portağal, narıngi, banan, kakos, ananas, balıq və dəniz məhsulları (yalnız kambala, siyənək, kürü istisna olmaqla).
Azaldın: ət ( toyuq və hind toyuğu), süd məhsulları, buğda,istiot, dondurma, qənd, qarğıdalı yağı).
Kömək edir: bitki yağlarından ( soya, zeytun), tərəvəz, ananas, B, C, E vitaminləri, jenşen, bitki çayları, pişikotu (valerian).
Fiziki hərəkətlər: sakit templi və nəfəs hərəkətləri olan növlər, yoqa, tan-zi.

3-cü qan qrupu:

B (3-cü) qrup- tipi "Qəribə köçəri". Bu qan qrupu qədim dövrdə tayfa, nəsil yerdəyişmələri və məskunlaşması nəticəsində yaranıb. Dünya əhalisinin 20,6%-i bu qan qrupuna aiddir.

Müsbət cəhətləri:
- güclü immun sistemi;
- yeməklərə yaxşı uyğunlaşma
- balanslaşmış sinir sistemi.

Zəif cəhətləri:
- bir çox viruslara, iltihabi xəstəliklərə dözümü yoxdur.

Dietik məsləhət: Qarışıq yeməklərdən və mürəkkəb dietalardan uzaq durun.
Faydalıdır: ət, ördək, qaz ətindən başqa bütün ət yeməkləri, balıq, süd məhsulları (turş, yağsız), yumurta, yarmalar, paxlalar, tərəvəz (qarğıdalı, pomidor, balqabaq, zeytun), meyvə.
Uzaq durun: dəniz məhsulları, donuz əti.

İçkilərdən:

Məsləhətdir: yaşıl çay, ot çayları, çuğundur şirəsi, kələm şirəsi, üzüm şərabı.
Uzaq olun: pomidor şirəsi, sodalı içkilər.

Çəkini nəzarətdə saxlamaq üçün:

Yeməyin: qarğıdalı, püstə, qarabaşaq (qreçka), pomidor, donuz əti, kolbasa.
Kömək edir: yaşıl çay, yumurta, böyrək, mal əti, vitaminlər.
Fiziki hərəkətlər: gəzmək, velosiped sürmək, tennis, üzgüçülük.

4-cü qan qrupu

AB (4-cü) qrup - tipi "Sirli tapmaca". Bu qrup 2 əks – A və B tipli qanın qarışması, evalusiyası nəticəsində yaranıb.

Müsbət cəhətləri:
- Ən gənc qan qrupudur.
- Hissiyyatlı immun sistemi;
- Həm A, həm də B qrupun müsbət tərəflərini özündə əks etdirir.

Dietik məsləhət: əvvəlcədən hesablanmış və qarışıq pəhriz saxlaya bilər.
Faydalıdır: ət ( qoyun əti, dovşan, hind toyuğu), balıq ( dəniz bitkiləri istisna olmaqla), zeytun yağı, püstə, qoz-fındıq, yarma (qarğıdalı və qarabaşaqdan başqa), tərəvəz (istiotdan başqa),
Azaltmalı: paxlaları

İçkilərdən:

Məsləhətdir: kofe, yaşıl çay, çobanyastığı çayı, itburnu.
Olmaz: aloe şirəsi, cökə çiçəyi çayı.
Çəkini nəzarətdə saxlamaq üçün:
Kömək edir: balıq, göyərti, ananas, vitamin C, süd məhsulları.
Uzaq durun: qırmızı ət, vetçina, bekon, qarabaşaq yarması, istiot, buğda, qarğıdalı Modern.az

Xəbərlər     Baxılıb: 2488   Tarix: 20 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Samaqon" korluğa səbəb ola bilər"

"Evdə hazırlanmış spirt korluq və ölümlə nəticələnə bilər". xəbər verir ki, həkim-qastroenteroloq Vladimir Neronov evdə hazırlanmış spirtli içkilərin, xüsusilə samaqonun metanol səbəbindən ciddi təhlükə yaratdığın

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Həkim kompüter qarşısında yemək yeməyin zərərlərindən danışdı

Kompüter qarşısında yemək sadəcə pis vərdiş deyil, həm də sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Jordi Serra Pueyo söyləyib. Onun sözlərinə görə bu davranış funksional dispepsiya adlı mədə-bağırsa

.

Hər gün soğan yeyin - Xəstəliklərə qarşı qoruyucu güc

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, gündəlik qidalanmada tez-tez istifadə olunan soğan təkcə yeməklərə dad qatmır, həm də ürək və damar sağlamlığını qorumaqda mühüm rol oynayır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, soğanı

.

Qarnın tez-tez quruldaması xəstəlik əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Əgər qarın qurultusu ilə yanaşı şişkinlik, ağrı, ürəkbulanma, qusma, ishal, qəbizlik, nəcisdə qan və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, bu, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin əlaməti ola bilər". -ın məlumatına gör

.

Uzun ömür eksperti sağlamlıq sirrini açıqladı – Hər gün 3-4 fincan içir

Uzun ömür və sağlam həyat mövzusunda tanınan Prof. Dr. Tim Spector şəxsi sağlamlıq sirrini açıqlayaraq gündəlik vərdişlərini paylaşıb. xəbər verir ki, Spector bildirir ki, hər gün 3-4 fincan qəhvə içir və bunun sağlamlığın

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari geyim necə seçməli geyim dəbləri zeytunun hazirlanmasi xercengden qoruyan qidalar kakos yaginin saca faydalari qaraqoyunlu dərəsi kosmetika şirin qoğal baldiza aid haxisda novruz bayramina aid hakisdalar dolça zencefil