Qara gavalının faydaları. Müalicəvi reseptlər

Qara gavalının faydaları. Müalicəvi reseptlərQuru meyvələr orqanizm üçün çox faydalıdır. Onların tərkibində müxtəlif vitaminlər, minerallar, bioloji aktiv maddələr var.
Qara gavalı ən faydalı quru meyvələrdən biridir. Onun tərkibində A, PP, C, B1, B2 vitaminləri, dəmir, kalium, fosfor, maqnezium, pektinlər, orqanik turşular və s. faydalı maddələr var. Qara gavalı və onun dəmləməsi müxtəlif xəstəliklər zamanı müalicəvi vasitə kimi geniş istifadə olunur.
- Qara gavalı virus və bakteriya əleyhinə təsirə malikdir, insanın immun sistemini  möhkəmləndirir, orqanizmin tonusunu yüksəldir. Bu səbəbdən qara gavalı dəmləməsi qripp və soyuqdəymə xəstəlikləri zamanı çox faydalıdır. 4-5 qara gavalı yaxşı yuyulur, üzərinə 1 stəkan qaynar su əlavə olunur və 1 saat ərzində dəmlənilir. Daha sonra meyvələri sudan çıxarın (onları yemək olar), dəmləməyə 1 çay qaşığı bal əlavə edin və qəbul edin. Bu dəmləmə orqanizmdə xəstəlik nəticəsində əmələ gələn toksinləri xaric etməyə kömək edir, xəstənin vəziyyətini yüngülləşdirir. Dəmləməni termosda hazırlamaq daha yaxşıdır. Axşamdan qara gavalını termosda dəmləyin və səhər qəbul edin.
- Qara gavalı kariyeslə və damaq iltihablarla mübarizə aparır, ağız boşluğuna antiseptik təsir edir. Həkimlər hər gün 2-3 gavalı yemək tövsiyə edirlər.
- Qara gavalı kaliumla zəngindir. Bu mineral ürək əzələsini möhkəmləndirir, orqanizmdən artıq mayeni xaric edir. Bu səbəbdən ürək xəstəlikləri olan insanlar hər gün qara gavalı yeməli və onun dəmləməsini içməlidir.
- Qara gavalı və onun dəmləməsi antiseptik və sidikqovucu təsirə malikdir. Bu səbəbdən qara gavalı dəmləməsi böyrəklər, sidik kisəsi və sidik yolları iltihabları zamanı qəbul etmək yaxşıdır.
- Qara gavalı qəbizliklə mübarizədə çox yaxşı kömək edir. Qara gavalı bağırsaqların fəaliyyətini gücləndirir, bağırsaqlara antiseptik təsir edir (burada yaşayan ziyanlı mikrobları öldürür).
Qəbizlikdən əziyyət çəkən insanlar axşamdan termosda 1 stəkan qaynar suda 4-5 gavalı dəmləməli, səhər acqarına bu dəmləməni ilıq halda içməli və meyvələri yeməlidir. Bunu uzun müddət ərzində etmək lazımdır. Belə təbii dərman həm dadlı, həm təsirli, həm də ziyansızdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1208   Tarix: 29 avqust 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Beynin qocalmaması üçün üsullar - Alimlərdən tövsiyə

Elm adamları beynin qocalmasının qarşısını almaq və uzun müddət gənc qalmasını təmin etmək üçün yeni üsullar aşkar ediblər. Tədqiqatçılar beyin funksiyalarının yaşla əlaqədar olaraq zəifləməsini önləmək üçün bir neçə tədbi

.

Saç tökülməsini dayandıran resept

Minlərlə insan saçlarının sağlam olmasından şikayətlənir. Saç tökülməsi, baxımsız saçlar və tez yağlanan saçlar üçün müxtəlif həllər təklif olunur. Araşdırmalara görə, A, E və K vitaminlərinin saçlara təsiri məlumdur. Bə

.

Pomidorun tərkibindəki bu maddə xərçəng yaranmasının qarşısını alır

Elm adamlarının apardığı tədqiqatlara görə, pomidorun tərkibindəki "likopen" adlı piqment ümumi xərçəngə tutulma riskini və xüsusilə ağciyər xərçəngindən ölmə ehtimalını azaldır. Bu təbii maddə pomidora qırmız

.

Üz dərisini hamar, parlaq və gözəl edən 2 MEYVƏ

Sağlam qidalanma insan sağlamlığına müsbət təsir edən əsas amillərdən biridir. Xüsusilə də meyvə qəbulu üz dərisini hamar və parlaq edə bilər. Bunun səbəbi meyvələrin tərkibində olan vitaminlər, antioksidantlar və minerallardır

.

Hər 12 nəfərdən birində var - Su içməyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Hər 12 nəfərin birində rast gəlinən böyrək daşları əzab verici ağrılarla və ani başlayan ciddi şikayətlərlə həyatımızı mənfi təsir edə bilər. Ürəkbulanma, qusma və dözülməz ağrılar, çox vaxt təcili yardımın çağırılmasın

.

İftar və imsak menyunuzu belə tərtib edin - variantlar

İftar və imsak menyuları adətən Ramazan ayında oruc tutan insanlar üçün xüsusi olaraq hazırlanır. Bunlar həm sağlamlıq baxımından balanslı, həm də enerji verici olmalıdır. İftar menyusu:. İftar zamanı mədə həssas olduğu üçü

.

Səhərlər acqarnına kofe içənlərin NƏZƏRİNƏ

Bir çox insanın səhərlər bəzən acqarına qəhvə içməsi sağlamlıq üçün bəzi risklərə səbəb ola bilər. Acqarına içilən qəhvə mədədəki turşuluğu artırır, çünki qəhvənin tərkibindəki kafein mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırır

.

İmsakın ən məsləhətli yeməyi... - 40 dəqiqə sonra da yatın

Müsəlman aləmi üçün müqəddəs sayılan Ramazan ayının artıq 15-ci günüdür. Builki Ramazan təqviminə nəzər saldıqda görə bilərik ki, imsak-iftar arası zaman ölkəmiz üçün təxminən 14 saatdır. Bundan başqa, havaların yaz ayın

.

Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜ

Çay sağlam tonik içki hesab olunur, lakin ekspertlər onun bir növünü sağlamlıq üçün təhlükəli hesab edirlər. Çay hər gün milyonlarla insanın istehlak etdiyi dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. .  xarici KİV-ə istinadl

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri reseptler adlarin menasi qadın kosmetika makaronlar duxovkada toyuq qizartmasi qonaq otagi dizayni kahfe fali terezi oxu az vətənə aid bayatılar vətən haqqında atalar sözləri