Qarpız yeməzdən əvvəl belə yoxlayın
Qarpız seçərkən sağlamlığınız üçün ölümcül bir səhv edə bilərsiniz. Bir qayda olaraq, zəhərlənmə qarpızın yetişməsini sürətləndirmək üçün istifadə olunan çox sayda kimyəvi maddələrə görə baş verir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, sağlamlığınızı riskə atmamaq üçün qarpızı yoxlamalısınız.
Bir stəkan və ya bankaya su tökün.
Əvvəlcədən kəsilmiş kiçik bir qarpız hissəsi qoyun. Təxminən yarım saat gözləyirik. Su çəhrayı rəng alırsa, bu, qarpızın keyfiyyətli olması deməkdir.
Amma su qəhvəyi və ya tünd qırmızıya çevrilərsə, o qarpızı yeməyin.
Milli.Az









Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb
Oğlu Fərdi Tayfur üçün arxiv fondu yaratdı
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR