Qarpız yeyəndə təhlükə: Tumları bu problemləri yarada bilər

Qarpız yeyəndə təhlükə: Tumları bu problemləri yarada bilərİsti havalarda çox istehlak edilən qarpız təravətləndirici və sağlam təsiri ilə sevilir. Bununla belə, istehlak edərkən nəzərə alınmalı olan bəzi məqamlar var. Qarpız tumları düşündüyünüz qədər təsirsiz olmaya bilər. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qarpız nə qədər faydalı olsa da, istehlak edərkən diqqətli olmanız lazım olan meyvələrdəndir. Hər hansı bir qida kimi, həddindən artıq çox yeyilməsi zərər verə bilər. İstehlak vaxtına da diqqət yetirmək lazımdır.
Qarpızı hər an yemək mümkün kimi görünsə də, onun vaxtına diqqət etmək lazımdır. Qəlyanaltıya üstünlük verirsinizsə, yeməkdən ən tez 2 saat sonra istehlak etməyiniz daha faydalıdır. Bu şəkildə qan şəkəriniz balanslı qala bilər. Həzm sistemi bu vəziyyətdən təsirlənəcəyi üçün onun balanssızlaşmasının qarşısını ala bilərsiniz.
Qarpızın həddindən artıq istehlakı tərkibindəki təbii şəkərə görə bəzi insanlar üçün təhlükəli ola bilər. Qan şəkərinin dəyişməsi orqanizmdə müxtəlif problemlərə səbəb ola bilər. Bəzi qidaları qəbul etməklə eyni vaxtda qarpız yemək qan şəkərinizi artıra bilər.
Qarpızı yeməklə birlikdə istehlak etmək də ümumi vərdişdir. Heç bir zərəri olmasa da, istehlak etdiyiniz qidalara görə dəyişə bilər. Məsələn, yeməklə birlikdə istehlak etdiyiniz qarpızla birlikdə çörək yeyirsinizsə, orqanizminizə mənfi təsir göstərə bilər.
Hər iki qida karbohidrat qrupuna aid olduğu üçün eyni yeməkdə istehlak edildikdə fərqli problemlər yarada bilər. Yeməyin karbohidrat yükünü artırmamaq və çəki nəzarətini saxlamaq üçün bu yüklərdən yayınmalısınız.
Qarpızı diqqətlə seçib alsanız da, bir müddət gözlədikdən və yetişəndən sonra orta hissələri xarab olmağa, çürüməyə başlayır. Kəsərkən pis qoxu yaydığını və dadının dəyişdiyini düşünürsünüzsə, onu istehlak etməyin.
Tərkibində suyun yüksək olması qarpızın tez xarab olan qida olduğunu göstərir. Kəsdikdən sonra soyuducuda saxlasanız daha faydalı olar. Ancaq hər meyvə kimi qarpızın da bir gözləmə müddəti var. 3 gündən çox saxlanılarsa, dadı dəyişməyə başlaya bilər.
Qarpız tumları, ümumiyyətlə, təsirsiz bir element kimi görünsə də, həzm oluna bilmədiyi üçün onları həddindən artıq istehlak etmək tövsiyə edilmir. Toxumların istehlakı insan sağlamlığına heç bir zərər vermir. Ancaq həddindən artıq çox həzm və qaz problemlərinə səbəb ola bilər. Mümkün qədər toxumsuz yerlərdən istehlak etməyə çalışın.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 952   Tarix: 28 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb

Beynəlxalq alimlər qrupunun apardığı yeni araşdırma göstərib: artıq təsdiqlənmiş bir preparat, mutasiyanın harada baş verməsindən asılı olmayaraq, insan zülalının demək olar ki, bütün dəyişmiş formalarını stabilləşdirə bilir

.

Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti

Sağlamlıq riskləri barədə məlumatlı olmaq və hansı əlamətlərə diqqət yetirməli olduğunuzu bilmək həyatınıza nəzarəti artırır. -ın xəbərinə görə, bəzi əlamətlər o qədər zəif olur ki, insanlar onları çox vaxt hiss etmir v

.

Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?

Səhiyyə Nazirliyinin açıqlamasına əsasən, prostat xərçəngi kişilər arasında ağciyər xərçəngindən sonra ən çox müşahidə edilən ikinci onkoloji xəstəlikdir. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil v

.

Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər

Alimlər diş əti xəstəlikləri ilə ürək və beyin xəstəlikləri arasında təhlükəli əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, araşdırma "Neurology Open Access" jurnalında dərc olunub. Araşdırma diş əti xəstəlikləri və diş çürüməsini

.

Cəmi iki məhsulla təzyiqi salan möcüzə salat – həkimlərdən təsdiqli resept

Yüksək qan təzyiqi çox vaxt özünü heç bir simptomla göstərmir, lakin uzunmüddətli perspektivdə ürək, damar və böyrəklərə ciddi zərər vura bilər. Buna görə də həkimlər onu "səssiz qatil" adlandırırlar. Ancaq alimlə

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

.

Yeməklərinizə 1 qaşıq qatın - Soyuqdəymədən qoruyur: Tərkibində 3 vacib vitamin var

Yeməklərə dad və ətir qatan ədviyyatlar eyni zamanda tərkibindəki vitamin və minerallarla da sağlamlıq baxımından önəmlidir. xəbər verir ki, qədimdən bəri süfrələrdə yer alan kəklikotu güclü təsirləri ilə alimlərin diqqətin

.

Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ

Alimlər dünyada ən uzunömürlü insan kimi tanınan Maria Branyas Moreranın DNT-sini araşdıraraq onun uzunömürlülüyünün səbəblərindən birini müəyyənləşdiriblər. xarici mənbələrə istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də doğulan, laki

turlar.az

sac duzumleri gözəllik məhsulları kosmetoloq mede siresi hicablı xanımlar sidik ifrazı sistemi maraqli sekiller kosmetika aydin sani üzeyir hacıbəyli novruz bayramı haxışta uzeyir 8 mart