Qarpızı kəsəndə bu baş verirsə... - Zəhərlidir, yeməyin

Qarpızı kəsəndə bu baş verirsə... - Zəhərlidir, yeməyinQarpız ən çox istehlak edilən yay meyvələrindən biridir. Həm sağlam, həm də təravətləndirici qida olan qarpız xüsusilə yüngül qəlyanaltı istəyənlər üçün ideal meyvə kimi tanınır. Ancaq hər yay qarpızdan zəhərlənmələr baş verir.
Bəs qarpız istehlak edərkən nələrə diqqət etməlisiniz?
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, ilk diqqət edilməli məqam qarpızı düzgün vaxtda yeməkdir. Qarpız yeməkdən 2 saat sonra istehlak edilməlidir. Bu sayədə qan şəkərinizin ani yüksəlməsinin qarşısı alınacaq və həzm sisteminiz daha düzgün işləyəcək.
Həddindən artıq qarpız istehlak etsəniz, bəzi təhlükələrlə üzləşə bilərsiniz. Qarpızın tərkibindəki təbii şəkər qan şəkərinizdə nizamsızlıqlara və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, qarpızı yeməklə birlikdə istehlak etmək də təhlükəlidir. Qarpızla birlikdə çoxlu çörək yesəniz, bunun orqanizminizə mənfi təsirləri ola bilər. Hər iki qida karbohidrat qrupunda olduğu üçün çəki problemi yaradacaq.
Qarpızı aldıqdan bir müddət sonra onun orta hissələri xarab olmağa və ya çürüməyə başlayır. Belə qarpız kəsiləndə pis qoxu gəlir və dadı dəyişmiş olur. Eləcə də xarab olmuş qarpız həddən artıq yumşaq olur və təravətləndirici xüsusiyyətlərini itirir.
Qarpızda bunları müşahidə etdikdə onu zibilə atmalısınız.
Bundan əlavə, qarpızı kəsdikdən sonra soyuducuda 3 gündən çox gözlətməməyiniz tövsiyə olunur.
Qarpız tumları ümumiyyətlə təsirsiz bir element kimi görünsə də, həzm oluna bilmədiyi üçün onları həddindən artıq istehlak etmək tövsiyə edilmir. Tumları yemək insan sağlamlığına ciddi bir zərər vermir. Ancaq həddindən artıq yedikdə həzm və qaz problemlərinə səbəb ola bilər.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 636   Tarix: 14 iyun 2024
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Evdə dəfnə yarpaqları yandırın: Nəticə sizi təəccübləndirəcək

Dəfnə yarpağı təkcə yemək bişirən zaman istifadə ediləcək ədviyyat deyil. Belə ki, dəfnə yarpağı sayəsində mənzildə xoşagəlməz qoxulardan xilas ola bilərsiniz.   -a istinadən xəbər verir ki, bunun üçün yalnız yarpaqları qazı

.

Məşhur pendir markası ilə bağlı şok iddia: Sonsuzluq yaradır

Dünyanın bir çox yerində satılan pendir növündə mikroplastik aşkar edilib. Bu maddənin sonsuzluq kimi problemlərə səbəb olma təhlükəsi yaratdıqdan sonra məhsulun toplanmasına qərar verilib. -a istinadən xəbər verir ki, so

.

İnsan orqanizmində hansı saatda nə baş verir?

"Bədənimizin bir iş mexanizmi var. Müəyyən olunmuş saatlarda bədənimizin müxtəlif funksiyaları olur. Hansı saatlarda bədən zəif olar, hansı saatlarda gümrah olar, nə zaman nəbz tənbəlləşər, idman üçün ən yaxşı saat n

.

15 dəqiqə kifayətdir: İstilik vurmasının orqanizmi məhv etməsi

Son 12 ay müşahidələrin tarixində ən isti dövr olub - alimlər hər ay yeni istilik rekordları qeydə alıblar. Nəticədə alimlər dünyaya tezliklə yeni bir istilik dalğası vurulacağından və bunun gözlənilən nəticələrindən narahatlıqların

.

Yayda maye itkisinin qarşısını almaq üçün bunları yeyin

İyun ayı etibarilə həddindən artıq isti hava daha çox yaşlılara, 5 yaşdan kiçik uşaqlara, hamilə qadınlara və artıq çəkidən əziyyət çəkən insanlara təsir göstərir. İsti havalara qarşı hər kəsin diqqətli olması və tədbir görməs

.

Diabet xəstələri üçün möcüzəvi "qızıl çay"

2-ci diabet bir çox insanın həyatını çətinləşdirən xəstəliklərdən biridir. Xüsusilə qan şəkərinin yüksəlməsi bu xəstələr üçün olduqca narahatedici haldır.   -a istinadən xəbər verir ki, elmi araşdırmalar yeməkdən sonra qa

.

Niyə yaşlı insanlar çörək yeməməlidirlər?

İnsan nə qədər yaşlıdırsa, məhsul seçimində bir o qədər diqqətli olmalıdır. Qidalanma mütəxəssisləri deyirlər ki, çörək və digər taxıl məhsulları yemək yaşlı insanlar üçün təhlükəli ola bilər. 60 yaşdan sonra ya bu qidalarda

.

Qan təzyiqi dərmanlarının təhlükəli olduğu AŞKARLANDI

San-Fransisko Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, antihipertenziv dərmanların qəbulu yaşlı insanlarda ekzematoz dermatitin inkişaf  riskini artırır.   -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmada 561 35

.

Körpələrə 4 aylıqdan etibarən bu qida verilməlidir

İngiltərədə aparılan araşdırmaya görə, körpəlik dövründə, yəni 4 aylıqdan etibarən fıstıq məhsullarına məruz qalan uşaqların sonrakı yaşlarda fıstıqlara qarşı allergiyası daha az olur. -a istinadən xəbər verir ki, bunu Londo

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler həkim məsləhəti yemek reseptleri asiq xinayaxdi sozleri ayaqqabi modelleri 2024 ev dekorasiyası kosmetika gozellik arxadan olmaq narin faydasi efsane vətən həsrəti