Qəhvənin bağırsaqlara

Qəhvənin bağırsaqlaraAlimlər qəhvənin insan bağırsaqlarında bəzi faydalı bakteriyaların sayını artırdığını aşkar ediblər.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə "Nature Microbiology" yazır.
Mütəxəssislər qəhvə içənlərlə qəhvə içməyənlərin bağırsaq mikrobiomlarını müqayisə edərək, onların bəzi əhəmiyyətli fərqlərinin olduğunu qeyd ediblər. Qəhvəni sevən və ondan istifadə edənlərin bağırsaq mikrobiomunda qəhvə içməyənlərə nisbətən səkkiz dəfə daha çox faydalı bakteriya var.
Üstəlik, bu fərq insanın hansı bölgədə yaşadığı şəraitdən asılı deyil. Bu halı nəzərə alan alimlər belə qənaətə gəliblər ki, qəhvə çoxlarının iddia etdiyi kimi mənfi deyil, ümumilikdə insan orqanizminə müsbət təsir göstərir.(Publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1064   Tarix: 09 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı

Yapon alimlərinin hazırladığı intervallı gəzinti metodu gündəlik gəzintilər zamanı daha çox kalori yandırmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloqYuliya Atamanova danışıb. Həkimin sözlərinə görə b

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Quş qripi sürətlə yayılır – Rekord səviyyədə yoluxma

Avropada quş qripi sürətlə yayılır.  İrlandiya, İngiltərə və Fransa kimi ölkələr milyonlarla quşu qapalı yerlərdə saxlama qərarı qəbul edib. "Reuters"-a istinadla xəbər verir ki, Avropada ölümcül quş qripi hallarını

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

.

Şizofreniyanın çarəsi tapıldı

Psixi pozuntuların gözlənilməz səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, beynəlxalq tədqiqat qrupu yalnız bir genin mutasiyasının psixi xəstəliklərin birbaşa səbəbi ola biləcəyini müəyyənləşdirib. Araşdırma "Molecular Psychiatry"

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

turlar.az

geyim və ayaqqabılar qadin sayti gelinlikler ədəbiyyat testləri pehriz saxlamaq qaydalari bir yaşına qədər körpələrə qulluq uşağın sağlamlığı kosmetika rus dilini oyrenek 2ci ders oxu az nagillar uşaq şeirləri üzeyir hacıbəyli