Qovrulmuş fındığın saymaqla bitməyən faydaları

Qovrulmuş fındığın saymaqla bitməyən faydalarıQovrulmuş fındıqların faydaları sayəsində həm damağınızı zənginləşdirmək, eyni zamanda sağlamlığınızı təsirli şəkildə qorumaq mümkündür.
Milli.Az xəbər verir ki, saglamolun.az saytı bunu araşdırıb:
- Mütəmadi olaraq qovrulmuş fındıq istifadə edən insanlar zamanla bədən funksiyalarının daha yaxşı işlədiyini və sağlamlıqlarına müsbət təsir etdiyini asanlıqla görə bilərlər.
- Qovrulmuş fındıqların tərkibindəki yüksək qida dəyəri insanlarda ürək sağlamlığının qorunmasında təsirli olur.
- Tərkibində doymamış yağ turşuları olan qovrulmuş fındıq bu tərkibi sayəsində xolesterin səviyyəsini balanslı saxlamağa kömək edir.
- Tərkibində yüksək miqdarda lif olan qovrulmuş fındıq həzm sistemini balanslı saxlayır. Bu sayədə ishal və ya qəbizlik problemi olan insanlar qısa müddətdə bu problemi effektiv şəkildə həll edə bilərlər.
- Tərkibində antioksidanlar olan qovrulmuş fındıq hüceyrə sağlamlığına müsbət təsir edir.
- Qovrulmuş fındıq tərkibindəki vitamin dəyərləri sayəsində gün ərzində enerjili və fit qalmağınıza kömək edir.
- Qovrulmuş fındıq sümük inkişafında təsirli olduğu kimi əzələlərin inkişafına da təsirlidir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 877   Tarix: 05 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir

Son dövrlərdə aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, gündəlik xurma istehlakı, ümumi xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Çoxları üçün xurma sadəcə şirin bir qəlyanaltı olaraq qalsa da, bu meyvənin sağlamlıq üçün bir ço

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?

Günəşdən qoruyucu krem (SPF) istifadə etmək yalnız günəşli günlərlə məhdudlaşmamalıdır. Hətta buludlu və ya soyuq hava şəraitində də ultrabənövşəyi (UV) şüalar dərini dərinliklərə qədər təsir edə bilər və uzun müddət qorunması

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamiləlik maskalar qrip və soyuqdəymə balqabaq plov qara qaragat qaynar qazan kosmetika video oğlaq novruz hakistalari lakonizim