Qripdən qorunmağın dadlı yolu

Qripdən qorunmağın dadlı yoluQış aylarında orqanizmin soyuğa və xəstəlik törədən mikroorqanizmlərə qarşı dözümlü olması üçün güclü immunitet sistemi vacibdir. Tərəvəzlər vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngin olduğundan qış aylarında immuniteti gücləndirmək üçün ideal seçimdir.
Milli.Az bu qış sizi qripdən qoruyacaq, immunitetə faydalı tərəvəzləri təqdim edir:
KƏLƏM (Ağ kələm, brokoli, brüssel kələmi)
Kələm ailəsindən olan tərəvəzlər C vitamini ilə zəngindir. C vitamini immunitet sistemini stimullaşdırır və bədəndəki infeksiyalara qarşı mübarizə aparır. Xüsusilə brokoli antioksidantlar, beta-karotin və fol turşusu ilə zəngindir.
YERKÖKÜ
Yerkökü yüksək miqdarda beta-karotin ehtiva edir, bu da bədəndə A vitamininə çevrilir. A vitamini selikli qişaları gücləndirir və mikrobların bədənə daxil olmasının qarşısını alır.
SOĞAN və SARIMSAQ
Soğan və sarımsaq təbii antibiotiklərdir. Onların tərkibindəki allisin maddəsi (bu maddə qan damarlarındakı spazmı aradan qaldırır, qan dövranını aktivləşdirir ) antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Bu tərəvəzlər yüz illərdir qrip və soyuqdəyməyə qarşı qoruyucu vasitə kimi istifadə olunur.
İSPANAQ
İspanaq dəmir, fol turşusu, C və E vitaminləri ilə zəngindir. Bu maddələr bədənin müdafiə mexanizmini gücləndirir, infeksiyalara qarşı müqaviməti artırır.
BALQABAQ
Balqabaq da beta-karotinlə zəngindir və immuniteti dəstəkləyən A vitamini qaynağıdır. Balqabağın tumu isə sink mineralı ilə zəngindir ki, bu da immun hüceyrələrin fəaliyyətini artırır.
ÇUĞUNDUR
Çuğundur qan dövranını yaxşılaşdırır, orqanizmi toksinlərdən təmizləyir və enerjini artırır. Onun tərkibindəki antioksidantlar və C vitamini bədən müdafiəsini gücləndirir.
ACI BİBƏR 
Bibər, xüsusilə acı bibər, C vitamini ilə zəngindir. Tərkibində olan flavonoidlər isə immun sisteminin fəaliyyətini dəstəkləyir.
Sadaladığımız tərəvəzləri çiy halda salat şəklində yemək daha faydalıdır, çünki bu zaman onların vitamin tərkibi tam qorunur.
Şorbalarda tərəvəzlərdən istifadə edərək həm bədəni isidə, həm də vitamin ehtiyacını qarşılaya bilərsiniz. 
Qeyd edək ki, qış aylarında qripdən qorunmaq və immuniteti gücləndirmək üçün tərəvəzlər gündəlik qida rasionunuzun ayrılmaz hissəsi olmalıdır. Tərəvəzlərdən düzgün istifadə etməklə soyuq fəsildə sağlam qalmaq və enerjili olmaq mümkündür./yenisabah.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 213   Tarix: 21 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mineral suya 1 qaşıq əlavə edib için, sürətlə arıqladır

Bədəndəki yağları sürətlə əridən sadə və əlçatan resepti təqdim edirik. xəbər verir ki, mineral su ilə limon, darçın, xiyar, zəncəfil qarışdırıb içmək yağ yandırmağı sürətləndirir. Bu qarışımlar bədəni toksinlərdən təmizləməy

.

Mətbəxdəki bu əşyaları dərhal atın - Xərçəng yaradır

Son araşdırmalar göstərir ki, bəzi qara plastik ev əşyaları, o cümlədən plastik qaşıqlar, qablar zəhərli kimyəvi maddələrdən hazırlanır. bu barədə nytimes-a istinadla xəbər verir. . "Chemosphere" jurnalında dər

.

Gözəlliyin qurbanı olan qızlarımız... - FOTO

Son günlərdə ən çox müzakirə olunan məsələlərdən biri də estetik cərrahlardır. Bəzilərinin bu sahə üzrə təhsili olmadan fəaliyyət göstərməsi aidiyyəti qurumlar tərəfindən araşdırılmağa başlanılıb. Təəssüf ki, bəzən əməliyya

.

Qəhvəyə şəkər əlavə etməyin gözlənilməz təsiri - Bioloji saatı dəyişdirən kəşf

Yaponiyanın Xirosima Universitetinin Biotibbi Elmlər və Sağlamlıq üzrə Ali Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, şəkər və ya süni dadlandırıcılar olan kofein siçanların sirkadiyalı ritmlərini adi su ilə birləşdirilən kofeində

.

Qripdən qorunmağın dadlı yolu

Qış aylarında orqanizmin soyuğa və xəstəlik törədən mikroorqanizmlərə qarşı dözümlü olması üçün güclü immunitet sistemi vacibdir. Tərəvəzlər vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngin olduğundan qış aylarında immunitet

.

Bu dərmanlar da sığorta hesabına veriləcək

Ambulator müalicə üçün dərmanlar icbari tibbi sığorta paketinə daxil ediləcək. "Ambulator müalicə üçün dərmanlar icbari tibbi sığorta paketinə daxil ediləcək". Xəzər TV-yə istinadən bildirir ki, bunu İcbari Tibb

.

Suyu düzgün saxlamasanız, fəsadlar ağır ola bilər

İçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzind

.

Almanı belə yemək sağlamlığa TƏHLÜKƏLİDİR

Çox vaxt insanlar bir az korlanmış alma görəndə yenə yeyirlər. Onu atmaq heyfdir, deyirlər. bildirir ki, ancaq meyvənin səthinin üçdə biri zədələnirsə, ekspertlər onu yeməməyi şiddətlə tövsiyə edirlər. Bir az zədələnmiş ols

.

Gözlərimizi qorumağın - 10 yolu

Türkiyə Oftalmologiya Dərnəyinin prezidenti Prof. Dr. Huban Atilla bildirib ki, dünyada demək olar ki, hər kəs həyatı boyu göz sağlamlığı problemi yaşayır, lakin dünya üzrə bir milyarddan çox insanın göz sağlamlığı və y

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 reseptler qaşların formalari xiyar tursusunun hazirlanmasi qaydasi geyim seçimi qish geyimleri şirin xəmir işləri dolça novruz bayrami veten haqqinda atalar sozu qoğalın nağlı qadin saglamlig