Qurban bayramında necə qidalanmalı?
Qurban bayramında bir-birindən ləzzətli təamlarla zəngin olan bayram süfrələri açılır.
Bayram günlərində çox ət sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər.
Dietoloq Leyla Sarıyeva Hit.az-a deyib ki, bayramda çox ət qəbulu bir çox sağlamlıq problemlərini bərabərində gətirir:
"Çox ət yemək həzm sisteminə də mənfi təsir edir. İshal, ürək bulanma, mədə ağrısı kimi sağlıq problemləri bayramda sıx yaşanır. Qurban əti kəsildikdən dərhal sonra yeyilməməlidir. Ən azı 24 saat soyuducuda saxlanmalıdır. Ət gözlədilmədən bişirilsə, sərt olacaq və yedikdən sonra həzmsizliyə və köpə yol açır. Bayramda bir dəfəyə həddindən artıq çox çeşiddə fərqli qidalar qəbul olunur ki, bu birbaşa olaraq orqanizmin yüklənməsinə gətirib çıxarır".
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Siyavuş Kərimidən Almaxanıma cavab: CƏFƏNGİYATDIR
Avroviziya'da səsvermə qaydaları dəyişdi
Kızılcık şerbeti'nə geri dönür
Roza: 'Məni dünyaya tanıdan mahnını oxumaq istəmirdim
Pərəstişkarlarının sürprizi Qaqanı ağlatdı - FOTO
Aktrisadan həyat yoldaşına eşq etirafı - Yaxşı ki, varsan
Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə
Mehin Hümbətovadan yeni mahnı - "Eşq otağı
İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB
Kim boynuna alacaq ki, rüşvət alıb yerləri satmışam' - Almaxanımdan AÇIQLAMA