Sağlam KÖKƏLMƏNİN YOLLARI - Tanınmış fitoterapevt açıqladı

Sağlam KÖKƏLMƏNİN YOLLARI - Tanınmış fitoterapevt açıqladıSağlam kökəlmək istəyənlər çəki artımına mane olan səbəbi araşdırmalı və nədən şübhələnməli olduqlarını bilməlidirlər.
Kökəlməyə mane olan ilkin səbəblərdən biri qurd xəstəlikləridir.
Həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynov bağırsaq parazitlərini bədəndən xaric etmək üçün qarışım təqdim edib:
- Dağtərxunu çiçəyi - 50 qram
- Boymadərən otu - 50 qram
- Qızılçətir otu - 50 qram
- Səna yarpağı - 50 qram
"Bu tərkib, demək olar ki, bütün qurdları tökür. Bu bitkiləri bir-birinə qarışdırın, 2 xörək qaşığı qarışığı 3 stəkan qaynar suya tökün və çaynikdə dəmləyin, süzün və termosa tökün. Böyüklər gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 stəkan, uşaqlar yarım stəkan olmaqla, yeməkdən əvvəl içə bilər. Dəmləmə çox acı olduqda ona bal qatmaq olar".
Fitoterapevt bildirib ki, kökəlməməyin ikinci səbəbi zob xəstəliyidir. Bu zaman nə qədər yemək yeyilsə də, yenə də adam arıqlayır. Sizdə hansı zobun olduğunu və qanda yodun miqdarını bilmək lazımdır. Əgər yod azdırsa, aşağıdakı qarışımdan istifadə edə bilərsiniz:
Bunları bir-birinə qarışdırıb, qarışımdan 3 çay qaşığı 3 stəkan qaynar suda dəmləyib, süzün, sonra termosa tökün, gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 stəkan için.
- Qaytarma otu- 50 qr
- Öksəotu - 50 qr
- Qoz arakəsməsi - 50 qr
Əgər yod çoxdursa, aşağıdakı qarışımı yoxlayın.
- Öksəotu - 50 qr
- Sofora qönçələri - 50 qr
- Damotu - 50 qr
- Zəncəfil kökü - 50 qram
Bu qarışım da birinci qarışım kimi içilir. İçdikdən sonra əsəblərə fikir vermək lazımdır.
Həm yodun artıqlığı zaman, həm də yodun azlığı zaman ud hindi bikisinin köklərindən istifadə edə bilərsiniz, köklər toz halına salınır, gündə 3 dəfə yeməkdən 1 saat əvvəl 1 çay qaşığı ağıza atılır, üstdən 1 stəkan su içilir.
İnsan uzun müddət az miqdarda qida qəbul etdikdə mədəsinin həcmi kiçilir. Bunun qarşısını almaq üçün iştahagətirici çayların içilməsi lazımdır.
- Yovşan - 100 qram;
- İtburnu meyvəsi - 100 qram;
- Qızılçətir - 50 qram.
Bitkilər bir-birinə qarışdırılır, qarışıqdan gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 çay qaşığı 1 stəkan suda dəmlənib içilir. Təxminən 15-20 gündən sonra mədənin tutumu artır və iştaha normallaşır. Əgər acı olsa, balla şirinləşdirib gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl için.
Bəs nələri yemək lazımdır?
Xəmir yeməkləri, yeməyin üstündən ləbləbi, şirin meyvələr, məsələn, üzüm, əncir, ərik, kişmiş yemək lazımdır. Açıq havada yavaş-yavaş gəzmək faydalıdır. Yemək həmişə eyni vaxtda yeyilməlidir, çünki yemək vaxtı çatanda mədə şirə ifraz edir, bu da iştaha ilə yeməyə səbəb olur. Yeməyi kollektiv olaraq yeyin, süfrə başında camaat olmasında bərəkət vardır. Quzu yox, qoyun ətinə üstünlük verin, kərə yağı işlədin.
Kökəlmək üçün məcun:
- Qovrulmuş un - 0.5 kq
- Kərə yağı - 0.5 kq
- Bal - 1 kq
- Qoz - 100 qr
- Ərəb xurması - 200 qr (əzilmiş)
- Balqabaq (qaynadılmış və əzilmiş) - 200 qr
- Zövqə görə zəncəfil, darçın, mixək qarışdıra bilərsiniz.
Əvvəlcə yağ əridilir, un əlavə edilib qarışdırılır, sonra ocaqdan götürülüb, bal və digər ərzaqlar əlavə edilib qarışdırılır. Məcundan gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 xörək qaşığı yeyilir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 949   Tarix: 13 noyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qışda necə qidalanaq? - 9 məsləhət

Aşağıdakı qidalanma tövsiyələri immunitetinizi gücləndirə, soyuq qış aylarında enerjinizi qoruya və sizi xəstəliklərdən qorumağa kömək edə bilər. -a istinadən bildirir ki, qış aylarında qidalanma orqanizminizi soyuq havalar

.

Şamda düyü yeyənlərin nəzərinə - Həkimdən xəbərdarlıq

Rusiyalı həkim bağırsağa ziyan olan yeməkləri açıqlayıb. -ə istinadən xəbər verir ki, yağlı qidaların, qızardılmış yeməklərin, karbohidratların, məsələn, ağ düyünün olması həzm prosesini ləngidə bilər və bu da bağırsaqlard

.

Sağlam yaşlanmaq üçün lazım olan yuxu saatları müəyyən edildi

Alimlər sağlam yaşlanmaq üçün nə qədər yuxunun lazım olduğunu müəyyən ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırma çərçivəsində 2011, 2013 və 2015-ci illərdə 45 və daha yuxarı yaşda olan təxminən 3500 insanın yuxu vərdişlər

.

Banan niyə tez qaralır?

Bananın qaralması oksidləşmə və yetişmə prosesləri ilə izah olunur. xəbər verir ki, bananın qabığında və içərisində mövcud olan fermentlər, xüsusən də polifenol oksidaz adlanan bir ferment oksigenlə təmas etdikdə kimyəv

.

Kolbasa və sosiskanı gün ərzində nə qədər yemək olar?

Həkimlər kolbasa və sosiskanın çox istifadəsinin ciddi sağlamlıq riskləri yaratdığını vurğulayırlar. xəbər verir ki, bu məhsulların içərisində olan yüksək miqdarda duz, doyma yağları və kimyəvi qatqılar sağlamlığa mənfi təsi

.

Xolesterin yağ deyil, bərkimiş öddür – Şişonin

Ürək-damarların bir nömrəli düşməni xolesterindir. Həkimlər damarları pis xolesterindən təmizləmək üçün dərmanlar yazır, dietalar təyin edir. Tibb iddia edir ki, xolesterin yağdır, damarları tıxayır. -a istinadən xəbər veri

.

Qoz niyə dildə narahatlıq yaradır?

Qoz bəzi insanlarda allergiyaya səbəb ola bilər, bu da ağızda və dildə narahatlıq yarada bilər. xəbər verir ki, bu vəziyyətdə immun sistemi qozdakı zülalları təhlükəli bir maddə kimi tanıyır və ona qarşı reaksiya verir. B

.

Sağlam olmaq istəyirsinizsə bu vərdişlərdən əl çəkin

Sağlamlığınızın qeydinə qalmaq istəyirsinizsə, bir çox alışqanlığınızı atmalısınız. axşam.az-a istinadən bildirir ki, bu haqda ingilis mediası məlumat yayıb. Amerikalı fizioterapevt Kris Boettçer sağlamlığa zərər verən 1

.

Burun damcılarının təhlükəli əks təsirləri AÇIQLANDI

Vazokonstriktor burun damcılarına alışmaq təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin tibb fakültəsinin terapiya kafedrasının dosenti, terapevt Natalya Kobelevskay

turlar.az

sonxeber.az sade makiyaj sekilleri gözəllik məhsulları qaşların formalari kələm salatı qadın testləri ət yeməkləri hakista sozleri gülməli hakıştalar sağlamlıq turpun nağlı bayatı cinsi elaqe