Sarımsaq sevərləri gözləyən təhlükə
Sarımsağın məqbul miqdarda müntəzəm istifadəsi insan sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Bu məhsul orqanizmi faydalı mikroelementlərin bütün siyahısı ilə təmin etməklə yanaşı, infeksiyalarla mübarizəni asanlaşdırır. Sarımsağın tərkibində antioksidantlar, minerallar, manqan və kalium, həmçinin qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən C və B vitaminləri var. Bundan əlavə, tərəvəzin dadı iştahı artırır. Lakin mütəxəssislər yeməklərə sarımsaq əlavə edərkən diqqətli olmağı tövsiyə edir.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, məhsulun gündəlik dozasını aşmamalısınız. Bu vəziyyətdə mədə qişası asanlıqla zədələnə bilər.
"Rospotrebnadzor" mütəxəssisləri hesab edirlər ki, sarımsaq alarkən qabığına fikir vermək lazımdır. Ləkələr və yaşıl tumurcuqlar varsa, o zaman məhsulu atmaq məsləhətdir.
Milli.Az









Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
Burak Özçivit Bakıya gəlir
Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim
Orqanlara bənzəyən qidalar
Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz
Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Xalq artisti Simarə İmanova nənə oldu
Meqanın atası ölüm ayağındadır
Şəbnəm özünə təmtəraqlı ad günü edəcək
Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI
Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq