Saxta pendirləri necə ayırd etməli? - Vacib məsləhətlər

Saxta pendirləri necə ayırd etməli? - Vacib məsləhətlərPendir... Əksər evlərdə səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsidir. Pendirlər ən çox istifadə etdiyimiz qidalardan biri olsa da, onun necə hazırlanması, hazırlanarkən hansı saxtakarlığa yol verildiyi və keyfiyyətli qidaları necə ayırd edilməsi barədə bir çox insan məlumatszıdır.
Foodinfo.az bunu nəzərə alaraq pendir istehsalçılarının "fırıldaqçılığını" və keyfiyyətli pendiri ayırd etməyin yolunu araşdırıb. Öncə saxtakarlıq yollarını sıralayaq:
Saxta pendirləri necə ayırd etməli? - Vacib məsləhətlər- Bəzi istehsalçılar ağ pendirə ərp vurur. İstehlak müddətini uzatmaq üçün isə nitrat maddəsi qatılır.
- Kiflənən pendiri əridərək krem pendir hazırlayırlar.
- Boyatlaşmış süddən istifadə edərək istehsal xərcini aşağı salmağa çalışırlar.
- Bəzi növ pendirləri ideal rənginə çatdırmaq üçün "kroten" adlı qida boyası istifadə edirlər.
- Soda qatıldığı da söylənilir.
- Jele vurularaq sərtləşdirilir.
- Təbii süd əvəzinə süd tozundan istifadə edilir.
Əlbəttə ki, bunlar insan sağlamlığı üçün təhlükəlidir. Bu saxtakarlıqları hiss edə bilməyəcəyimiz qədər professional şəkildə edirlər. Odur ki, sağlamlığımızı təhlükəyə atmamaq üçün biz də mümkün olduğu qədər daha çox diqqətli olmalıyıq. Bəs saxta yollarla hazırlanan pendirləri necə ayırd edə bilərik?
Saxta pendirləri necə ayırd etməli? - Vacib məsləhətlərBunun cavabı aşağıdakı üsullardadır:
- İlk addım daha çox etibar etdiyiniz firmanın məhsulunu almaqdan başlayır.
- Keyfiyyətli pendirin qutusunun hər bir kənarı bir-birinə bərabər ölçüdə olmalıdır.
- Pendir hazırlanan qəlibin üstündə pas, kir və kif olmamalıdır.
- Pendir rəngini dəyişibsə (kirli ağ, sarımtıl və.s), ondan uzaq durmağınız məsləhət görülür. Bu, böyük ehtimalla xarab məhsuldur.
- Pendir nə çox bərk, nə də çox yumşaq olmamalıdır.
- Pendir alarkən iyi çox önəmlidir. İy qabiliyyəti güclü olanlar pendirdən kif, sabun və ammonium nitrat iyinin gəlib-gəlmədiyini yoxlamalıdır. Bu iylərdən birini hiss etdiyindən şübhələnərsə, o zaman həmin pendiri almamalıdır.
- İstehsal tarixinə xüsusi diqqət yetirilməlidir.
- Tərkibində süd faizi çox olan pendir istifadə edilməlidir. Və son olaraq qeyd etməliyik ki, pendirlərə paranoya dərəcəsində şübhə ilə yanaşmayın. Sadəcə etibar etdiyiniz yerlərdən və firmaların məhsullarından istifadə edin. Sağlamlığınızı saxta əllərin öhdəsinə buraxmayın!
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1158   Tarix: 03 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin

Diyetoloq Dr. Hanna Stolinska, uşaqların sevdiyi hazır balıq məhsullarından biri olan balıq çubuqlarını sərt şəkildə tənqid edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, supermarketlərdə satışda olan bu məşhur məhsul "qatqılarl

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, gündəlik həyatda "günahsız" görünən bir çox qidada gizlənən fruktoza orqanizm üçün ən təhlükəli maddələrdən biridir. xəbər verir ki, xüsusilə yüksək fruktoza qarğıdalı siropu (HFCS

turlar.az

donlar 2025 gozel gorunmek gözəllik məhsulları cinsi problemlər qız bürcü sevişmə məmməd ismayıl kosmetika irem derici vətən masturbasiya baldiza aid hakisda bir arzum var