Silikon qəliblərdən istifadə etmək zərərlidirmi?

Silikon qəliblərdən istifadə etmək zərərlidirmi?Silikon tavalar, tort qəlibləri, bir çox mətbəx alətləri silikondan hazırlanır, amma onlar təhlükəsizdirmi? Riskləri azaltmaq üçün bir neçə ipucu tapaq.

Silikon mətbəx qablarından istifadə etmək zərərlidirmi?
Silikon kalıpları necə istifadə etmək olar
Silikon keks kalıbı sağlamlığa zərərlidirmi?
Silikon yemək təhlükəsizdirmi?
Silikon materialların qida ilə istifadəsi təhlükəsizdirmi?
Silikon necə təmizlənir
Silikon qabların seçilməsi və istifadəsi üçün məsləhətlər
Araşdırma silikon kalıplar haqqında nə deyir
Silikon çörəkçilik məhsulları üzərində elmi araşdırmalar
Bu yaxınlarda bir ev və bağ mağazasında olmusunuzsa, yəqin ki, silikon qablar dəstləri gördünüz. Çox sayda ölçü və rəngdə olan bu dəstlər yapışmaz təbiəti və çox yönlülüyü ilə məşhurdur. Ancaq bu, hər kəsə aid olduğu anlamına gəlmir. Silikon kalıplar və qablar ilk baxışdan gözlədiyinizdən daha təhlükəsiz olsa da, bir neçə təhlükəsizlik problemi yaradır. Kiçik bir məlumatla özünüz və ailəniz üçün ən yaxşı seçim edə bilərsiniz.

Çevik, istiliyədavamlı, yuyulması asan və mikrodalğalı sobada, qabyuyan maşında, soyuducuda və dondurucuda istifadə oluna bilər, hər mətbəxdə silikon tavalar, keks qəlibləri və mətbəxin mütləq olması lazımdır. Bu çox yönlü möcüzələr yapışmadığını iddia etsə də, bəzi reseptlərin yağlanmasını tələb edə biləcəyini nəzərə almaq vacibdir.

Hər bir qadın üçün evi çox vacibdir. Ancaq o evdə elə bir bölmə var ki, oranın sifarişi və avadanlığı qadınlar üçün daha da önəmlidir. Düz başa düşdün, mətbəx. Mətbəxdə möcüzələr yaradan qadınlar da istifadə etdikləri materialların keyfiyyətinə böyük diqqət yetirirlər. Beləliklə, silikon kalıpların istifadəsi sağlamlığa zərərlidirmi?

Silikon nədir?
Silikon, silikon, oksigen və karbon və hidrogen kimi digər elementləri ehtiva edən sintetik bir polimerdir. Silikon tez-tez hər hansı bir kommersiya mətbəxində faydalı olan bir sıra xüsusiyyətlərə malik elastik, rezinə bənzər bir plastik halına gətirilir. Aşağı toksiklik və yüksək istilik müqaviməti ilə tanınan silikon müxtəlif istifadəyə malikdir.

Silikonun Faydaları
Əyləncəli formalar üçün seçimlər təqdim edir
təmizləmək asandır
Davamlı və uzun ömürlüdür
çevik material
Yüksək temperaturlara dözə bilir
Ləkəyə davamlıdır
yer qənaət
Geniş çeşidli rənglərdə mövcuddur
Bir neçə alternativdən daha yaxşı yapışmayan keyfiyyətlər
Silikon qablar, tava örtüklərindən çörək qablarına, tavalardan yeni tort qablarına qədər hər cür çörəkçilik ehtiyacları üçün məşhur bir həlldir. Silikon mətbəx qabları davamlı, yapışmayan, parlaq rəngli və yüksək elastikdir. Hələ də təhlükəsizdirmi? Bu, peşəkar çörəkçilərdən ara -sıra ev aşpazına qədər bir çox istehlakçının ağlına gələn bir sualdır. Məlumatlara nəzər salın və ehtiyaclarınıza ən uyğun qab növləri və öz mətbəxinizdə silikon qablardan istifadə etmək istəyib -istəməməyiniz barədə öz qərarınızı verin.

Son vaxtlar olduqca tez -tez görülən və istifadə olunan bir silikon kalıp olan bir mətbəx qabı var. Silikon kalıp müzakirəsi uzun müddətdir gündəmdədir. Ən maraqlısı, tərkibində kanserogen maddələrin olub -olmamasıdır. Bütün bunlar haqqında suallarınızın cavabları bu yazıda ...

Silikon təhlükəsizdirmi?
Qısa cavab bəli, silikon təhlükəsizdir. FDA -ya görə, qida dərəcəli silikon qablar və qablar qidanın zərərli kimyəvi çirklənməsinə səbəb olmur. Yemək bişirərkən və ya bişirərkən silikon istifadə etməkdən utanırsınızsa, silikon mətbəx qablarından istifadə etməyə diqqət edin və qazan qapaqlarından çəkinin. Olsun qraf i nental səhər yeməyi və ya bir dadlı desert hazırlaşır olsanız, yardım üçün istifadə edilə bilər bir çox təhlükəsiz silikon formalar var bir YAP olan. Silikonla bişirməyin təhlükəsiz olub olmadığını və silikon çörək paspaslarını və qəliblərini necə düzgün qulluq edib təmizləməyi öyrənmək üçün oxuyun.

Silikon mətbəx qablarından istifadə etmək zərərlidirmi?
Gözəl və rəngarəng çeşidləri ilə qəlbi istiləşdirən bu silikon qablar yalnız tort qəliblərində istifadə edilmir. Spatulalar, maşalar, qaşıqlar və yumurta fırçaları da var.

Silikon keks qəliblərində kanserogen maddələr yoxdur. Ancaq kiçik bir detala diqqət yetirməyə dəyər. 100% silikon qəlib və materiallar xərçəngə səbəb olmur. Bu səbəbdən bu tip mətbəx qablarını hazırlayarkən silikonun neçə faiz olduğuna diqqət yetirməlisiniz.

Silikon kalıpları necə istifadə etmək olar
Bu cür vasitələrin alınması və istifadəsi ilə bağlı bəzi tövsiyələrə riayət etmək vacibdir. Hər şeydən əvvəl həmişə yüksək keyfiyyətli , bəlkə də platin silikonlu məhsulları seçin. Satın almadan əvvəl, tərəflərini əymək üçün cəhd edin: çatlar və ya rəngsizləşmələr olmamalıdır. Əgər belədirsə, onların keyfiyyəti düzgün deyil.

Silikon alətlərinizi istifadə etməzdən əvvəl qabyuyan maşında yaxşıca yuyun. Bu şəkildə qidalarınıza maddələrin keçmə riskini azaldırsınız. Həm də bişirmək və yeni qəliblərinizə əşyalar atmaq olar.

Kalıpları sağlam saxlamaq üçün təcavüzkar maddələrdən (məsələn, bəzi yuyucu vasitələrdən ) çəkinin və onlara bıçaq və ya iti əşyalarla toxunmayın. Silikon alətinizdə ləkələr və ya kəsiklər varsa, onu dəyişdirməlisiniz . Qeyd edək ki, silikon təkrar emal edilə bilən bir material hesab edilmir.

Silikon keks kalıbı sağlamlığa zərərlidirmi?
Silikon qablar alarkən diqqət etməli olduğunuz başqa bir məqam, Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi tərəfindən lisenziyalı olması və lazımi sənədlərə sahib olmasıdır. Həm də tanımadığınız markaları almamağa diqqət edin.

Silikon qablar dad və qoxuya nüfuz etmədiyi üçün rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Silikon məhsulların ömrü digər məhsullara nisbətən daha uzundur. Yalnız istifadəçi təlimatından düzgün istifadə etsəniz.

Silikon qabların başqa bir rahatlığı, yapışmaz olması və istiliyə davamlı olmasıdır. Təmizləmək də çox asandır və yağlanmağa ehtiyac yoxdur.
Xülasə olaraq silikon qablardan evdə rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Nəhayət, silikon alətləri plastik alətlərlə qarışdırmayın.

Silikon yemək təhlükəsizdirmi?
Qida dərəcəli silikon yemək və çörəkçilik üçün təhlükəsizdir. Silikonun tərkibindəki maddələr inert materiallardır, yəni silikon istehsalı üçün istifadə olunan materialların heç biri bişirilən yeməyə sızmayacaq.

Silikon mətbəx ləvazimatları alarkən, yüksək keyfiyyətli məhsullar alın və silikonda heç bir doldurucu olmadığından əmin olun. Doldurucular narahatlıq doğurur, çünki silikon qablar və ya tencereler qızdırıldıqda yeməyə keçə biləcək bir qoxu çıxarırlar. Yalnız qablaşdırmada 100% silikon olduğunu söyləyən silikon məhsulları alın.

Silikon materialların qida ilə istifadəsi təhlükəsizdirmi?
Silikon məhsulların müzakirə edildiyi kimi çoxlu faydaları var, lakin onların təhlükəsizliyi ilə bağlı mübahisələr var.

Silikon, "qida məhsulu" olaraq FDA tərəfindən təsdiqlənmişdir, buna görə də silikondan hazırlanan soba qabları ümumiyyətlə yemək hazırlamaq üçün təhlükəsiz sayılır. Bütün çörək məhsulları qida ilə təmas təhlükəsizliyi üçün FDA standartlarına uyğun olaraq istehsal edilməlidir. Qida dərəcəli silikon reaktiv deyil və yeməyinizə heç bir şəkildə sızmamalı və zərər verməməlidir. Temperatur təhlükəsiz temperatur aralığından yuxarı qalxsa da əriyir, amma yenə də zəhərli buxar çıxarmır.

Silikon aşağı kimyəvi reaktivliyə malikdir və mikrobioloji inkişafı dəstəkləmir. Qida dərəcəli silikondan hazırlanmış silikon qablar çatlamağa və soyulmağa imkan vermir. Yemək xidmət etmək, saxlamaq və bişirmək üçün silikondan istifadə edərək onu çirkləndirə biləcəyinə dair heç bir dəlil yoxdur. Pişirmə üçün silikon istifadə edirsinizsə, istifadə etdiyiniz hər hansı bir hissənin qida məhsulu olduğuna əmin olun. Ayrıca, təlimatları oxuduğunuzdan və çörək qablarınızı düzgün və tövsiyə olunan temperatur aralığında istifadə etdiyinizdən əmin olun. Hər bir silikon qabın üzərində göstərilən maksimum temperatur var.

Silikon necə təmizlənir
Silikon mətbəx qablarını təmizləmək düşündüyünüzdən daha asandır! Avtomatik təmizləmə üçün zibil qutusuna atmaq istəyirsinizsə, qabyuyan maşın üçün təhlükəsiz olduğundan əmin olmaq üçün məhsullarınızı yoxlayın. Əl yumaq istəsəniz, təmiz silikon əldə etmək üçün aşağıdakı adımları izləyin!

Bir parça üzərinə yağdan təmizləyici sabun qoyun (aşındırıcı təmizləyici vasitələrdən çəkinin) və suyu isinənə qədər axıtın.
Su həddindən artıq qızanda silikon paspasları, qəlibləri və ya tavaları sabunlu parça ilə silin.
Yaxşı yuyun.
Havada qurudun.
Bir silikon pişirmə matını təmizləyirsinizsə, matı düz bir səthə qoyun ki, qurumasın.
Silikonunuzda hələ də bir neçə parça və qida parçası varsa, yenidən 175 dərəcəyə qədər sobaya 5-10 dəqiqə qoyun və sonra yeməyi gevşetmək üçün isti suya batırın. Təmiz silikon əldə etmək üçün yuxarıdakı addımları təkrarlayın.

Silikon hələ də çörəkçilik səhnəsində nisbətən yenidir və öyrəniləcək çox şey var. Doldurucusuz yüksək keyfiyyətli silikon qablardan istifadə etdiyiniz müddətcə yeməyiniz təhlükəsiz olacaq.

Silikon qabların seçilməsi və istifadəsi üçün məsləhətlər
100% qida dərəcəli silikondan hazırlanmış qablar seçdiyinizə əmin olun. Doldurucular silikonun keyfiyyətinə və davamlılığına xələl gətirə bilər.
Xüsusilə parlaq rəngli məhsullar üçün istifadə olunan bütün rəngləyicilərin BPA əsaslı və qurğuşunla sınaqdan keçirilmədiyini yoxlayın.
Termoplastik kauçuk (TPR) plitələrinə aldanmayın. Eyni görünür və hiss edirlər, amma TPR silikon qədər davamlı deyil və yüksək istiyə dözmür. TPR -dən hazırlanan bu ölçü qabları kimi əşyalar çox vaxt sərt plastik skeletə malikdir və istiyə məruz qaldıqda əyilə bilər.
Fosfatsız qabyuyan mayelərin silikon qablarda su ləkələrinə və ya müəyyən qoxuların/ləzzətlərin tutulmasına səbəb ola biləcəyini unutmayın. Fərq etməz, yuma dövrünə bir az ağ sirkə və ya Ecover kimi zəhərli olmayan bir parlatıcı əlavə edin.
Şüşə və paslanmayan polad qablarımı şkafda qoyaraq dayanıqlığın və rahatlığın qalib gəldiyi vaxtlar olur. Buna görə də, kanserogen və endokrin pozucu kimyəvi maddələrdən hazırlanan plastiklər arasında seçim edərkən həmişə silikona üstünlük verirəm.

Araşdırma silikon kalıplar haqqında nə deyir
Bir araşdırmada, silikon çörəkçilik təbəqələrindən və ya uşaq şüşələrinin silikon əmziklərindən (R) bu birləşmələrin çox məhdud miqrasiyası qeyd edilmişdir. Ancaq bu araşdırma, silikon qabları sobada qızdırmadı, bu da silikon məhsulları ilə bişirmək istəyənlər üçün araşdırmanın faydalılığını pozdu.

Silikon çörəkçilik məhsulları üzərində elmi araşdırmalar
Bununla birlikdə, 2005-ci ildə İsveçrə Federal Səhiyyə Bürosu tərəfindən nəşr olunan bir araşdırma, 200-220 dərəcə Selsiyə qədər qızdırıldıqda (bu məhsullar üçün tövsiyə olunan hədd) kimyəvi maddələrin silikon çörək qəliblərindən azad olub-olmadığını araşdırdı. Məhsulları 280 dərəcəyə qədər sınaqdan keçirdilər.

100 dərəcəyə qədər olan nümunələr, qəliblərdən aşağı kimyəvi miqrasiya göstərdi. Nümunələr 150 dərəcəyə çatdıqdan sonra bu köç sürətlə artdı, lakin nümunələr əksər hallarda Avropa Şurası Qərarı ilə təyin olunan 10 mq/dm2 məruz qalma həddinə çatdı. Yüksək temperaturda, məsələn, ümumiyyətlə tort bişirmək üçün istifadə edilənlər, köç daha da artdı. 175 dərəcədə bütün nümunələr yüksək miqrasiya dəyərləri göstərdi (25.5 mg/dm2 ilə 49.2 mg/dm2 arasında).

Bəzi hallarda, bir məhsul üçün testin üçüncü turunda süzülən kimyəvi maddələrin səviyyəsi aşağı düşür. Bu, istehsalçıların silikon qablarını satışdan əvvəl düzgün şəkildə 'müalicə edə bilməyəcəklərini və istehlakçıların yeməksiz bir neçə saat ərzində yeni silikon qabları 220 dərəcəyə qədər qızdırmasının məntiqli olduğunu göstərir. Soyuduqdan sonra qəlibləri isti sabunlu su ilə yaxşıca yuyun, durulayın və qurudun.

Başqa bir araşdırmada, tədqiqatçılar yüksək səviyyəli uçucu üzvi birləşmələri olan (1,1%) təmizlənməmiş kalıpların ekvivalent tavlı kalıplara (R) nisbətən xeyli yüksək siloksan miqrasiyasına malik olduğunu aşkar etdilər. Temperləmə, silikon kalıpları daha güclü, daha sərt və daha elastik etmək üçün istifadə olunan bir prosesdir.

Maraqlı     Baxılıb: 3158   Tarix: 15 oktyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Nazirlik: 743 müəllim təkrar sertifikatlaşdırmadan keçməyib

Ötən il ilk dəfə təşkil olunan sertifikatlaşdırma prosesində 11 211 nəfər ibtidai sinif müəllimi iştirak edib və bu prosesdə 97 faiz davamiyyət qeydə alınıb. Elm və Təhsil Nazirliyindən  -a verilən xəbərə görə, prosesi uğurl

.

Müəllimlərin NƏZƏRİNƏ - İmtahan vaxtı açıqlandı

Təhsilverənlərin sertifikatlaşdırılması prosesinin test imtahanı ilə bağlı məlumat iştirakçıların şəxsi kabinetlərinə göndərilib. Bu barədə  -a Təhsil İnstitutunun İnsan Resursları Mərkəzindən məlumat verilib. Bildirili

.

Lütfi Zadənin doğum günüdür - FOTO

Dünya şöhrətli alim, qeyri-səlis məntiq nəzəriyyəsinin banisi Lütfi Zadənin (Lütfəli Rəhim oğlu Ələsgərzadənin) anım günüdür. Kaliforniya Universitetinin məşhur professorunun bu gün 102 yaşı tamam olur. 1921-ci il fevralı

.

"Böyük Qayıdış kimi tarixi prosesi gənclərə çatdırmaq müəllimlərin əsas vəzifəsidir - Hafiz Paşayev

Təhsilin keyfiyyət göstəricisi şagird və tələbədirsə, bu təhsilin təminatçısı müəllimdir. Müəllim adını qorumaq, yüksəltmək hər birimizin vəzifəsidir.  Trend-ə istinadən xəbər verir ki, bunu ADA Universitetinin rektoru, səfi

.

ADA Universiteti üçillik ali təhsil modelinin tətbiqi üzərində işləyir - Rektor

ADA Universiteti fəaliyyətdə olduğu 17 il ərzində keyfiyyətli müəllimlərin axtarışını və yetişdirilməsini qarşısına prioritet məqsəd kimi qoyub.  Trend-ə istinadən xəbər verir ki, bunu ADA Universitetinin rektoru, səfir Hafi

.

27 ildən sonra Yeri gözləyən təhlükə... - Bu, 6-cı hadisə olacaq

Alimlər hesab edirlər ki, Yer kürəsi bu əsrin sonunda 6-cı dəfə yoxa çıxacaq. "qafqazinfo"-ya istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı araşdırma Kanadada aparılıb. Belə ki, BMT-nin Bioloji müxtəliflik adlı konfransınd

.

Fizika üzrə Nobel mükafatının qalibləri açıqlandı

Bu gün İsveçin paytaxtı Stokholm şəhərində Fizika üzrə 2022-ci il Nobel mükafatı qaliblərinin adları açıqlanıb. APA-ya istinadən bildirir ki, qaliblərin elan olunma mərasimi İsveç Kral Elmlər Akademiyasında keçirilib. Fizik

.

Bu gün Azərbaycan müəllimlərinin XVI Qurultayı keçiriləcək

Bu gün Bakı Konqres Mərkəzində Ulu Öndər Heydər Əliyevin 100 illik yubileyinə həsr edilən Azərbaycan müəllimlərinin XVI Qurultayı keçiriləcək. report-a istinadən xəbər verir ki, tədbirdə elm və təhsil naziri Emin Əmrullayev

.

Azərbaycanlı reperin treki imtahan sualına salındı - FOTO

Reper Orxan Zeynallının (AİD) sözləri imtahanda istifadə olunub. olay-a istinadən xəbər verir ki, sənətçinin "Bir gün ökkədən qaçıb azmaq iri arzum, Elə bilmə səni yaddaşdan pozmaq idi arzum. Artıq donub əlləri, gücl

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari yay geyimləri 2024 sade makiyaj sekilleri pul kisəsi kekslər qadın və cəmiyyət mimoza salatinin hazirlanma qaydasi kosmetika azerbaycan şəkərbura ziyafet geyimleri vusale elizade hakista sozler