Şokoladla arıqlamaq mümkündür? – Mənfi və müsbət tərəfləri

Şokoladla arıqlamaq mümkündür? – Mənfi və müsbət tərəfləriDietoloqlar şokolad pəhrizi ilə istənilən qadının cəmi bir həftə ərzində 5 kiloqrama qədər artıq çəkidən qurtula biləcəyini iddia edir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, üstəlik bir kiloqram elə pəhrizə başladıqdan sonra bir gün ərzində yox olacaq.
Bildirilir ki, system isə çox sadə və aydındır. Gün ərzində yalnız bir şokolad yeməyə icazə verilir. Ancaq tərkibində kakao 70%-dən çox olan tünd və ya acı şokolad yeməyə icazə verilir. Pəhrizinizə şəkərsiz qara qəhvə də əlavə edə bilərsiniz.
Ancaq məsələ bu qədər sadə deyil. Çünki bu pəhrizin müsbət və mənfi tərəfləri var.
Şokolad pəhrizinin üstünlükləri
Əslində, bu cür qidalanmanın müsbət tərəfləri azdır. Hətta sadəcə bir müsbət tərəfi var ki, o da şokoladın dadlı olmasıdır.
Şokolad pəhrizinin mənfi cəhətləri
Şokolad pəhrizini sınamağa cəsarət edən qadınların müşahidələrinə görə, üçüncü gündən sonra xoşagəlməz yan təsirlər baş verir. Bu zaman xanımlarda ürəkbulanma, bəzən qusma, başgicəllənmə, artan yorğunluq və əsəbilik yaranır.
Hətta şox güman ki, həftənin sonuna qədər üzünüzdə səpgilər görəcəksiniz.
Mədə-bağırsaq problemi olan insanlarda xroniki xəstəliklər ağırlaşa bilər, miqrendən əziyyət çəkənlərdə isə ağrılar tez-tez baş verə bilər. Çünki şokolad bu xəstəliyin tətikləyicilərindən biridir.
Hətta arzuolunan şokoladın dadı belə zaman keçdikcə sizə xoşagəlməz görünməyə başlayacaq.
Beləliklə, şokolad pəhrizini sınamamağınız üçün bir çox səbəb var. Bildirilir ki, çəkilərdən xilas olmaq üçün yeyilən tünd şokoladın kömək etməkdən daha çox zərər vermə ehtimalı yüksəkdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1076   Tarix: 18 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

geyim və ayaqqabılar donlar 2025 yay kolleksiyasi olum haqqinda maraqli faktlar sonsuzluq dondurma reseptləri monika belluççi kosmetika oyunlar sanama novruz bayramına aid hakışda şebnem tovuzlu şəkərbura